Kategoria: Nawigacja GPS »
problem z podłączeniem P3105 do Omni II
Od 1 do 6 z 6
greg6x
Member
Utworzony: 2011.03.30 11:13
Samochód jaki użytkuje posiada ogrzewaną przednią szybę. Z tego powodu mam problem, gdyż nawigacja Automapa na Omni II gubi sygnał GPS. Próbowałem podłączyć do telefonu antenę P3105, bezskutecznie. Telefon widzi urządzenie, jednak nie może się z nim połączyć. Czy antena P3105 współpracuje z telefonem pracującym pod Windows Mobile 6.5, czy muszę w telefonie wgrać drivera od PF3105, jeżeli tak to gdzie go znajdę?
fazi
Member
Utworzony: 2011.03.30 11:49
Wysłany przez: greg6xczy muszę w telefonie wgrać drivera od PF3105, jeżeli tak to gdzie go znajdę?
Nie
Czy Omnia widzi urządzenia na bluetooth tak samo jak np. bluetooth w radio? Czy sparowałeś urządzenia między sobą jeszcze przed odpaleniem Automapy.
Potem jeśli da się sparować (włącznie z podaniem PINu do GPS) sprawdź czy w menu -> ustawieniach -> gps masz wybrany właściwy com, na którym siedzi Automapa - można też z tego co pamiętam wyszukać tam port, ale nie zawsze działa (jeśli Omnia podaje w WM info o porcie to będzie łatwiej wybrać ręcznie). Nie wiem też jakie jest ograniczenie w AM odnośnie wysokości portu, na którym może pracować AM - jeśli np. sparuje się na 10tym to AM może tego nie widzieć, trzeba by było usnąć port i sparować na nowym. Musisz powalczyć.
greg6x
Member
Utworzony: 2011.03.30 13:37
Omnia widzi antenę P3105, jednak gdy chcę nawiązać połączenie (przeciągając ikoną anteny na ikonę bluetootha pojawia się strona "powiązania". Tam zaznaczony jest jako włączony port szeregowy. Po zatwierdzeniu gotowe nadal nie ma połączenia z anteną. Wchodząc w menu i dalej w MS Ustawienia w zakładce "urządzenia" widoczna jest antena jako - rozłączona i w żaden sposób nie można jej połączyć. W zakładce "porty com" przypisany jest jej com 2 lub do wyboru com 6. Po próbie nieudanego połączenia otrzymujemy komunikat "Nie można nawiązać połączenia. Połączenie sieciowe nie powiodło się lub podano nieprawidłowy kod dostępu. W telefonie przypisany dla portu programu jest COM7, port sprzętowy COM9. W AM port COM 7. Nie parowałem urządzeń przed zainstalowaniem AM. Cały czas walczę.
fazi
Member
Utworzony: 2011.03.30 14:35
Nie prosił o PIN do GPSa?
Pyta o ten kod?
Przed instalacja nie ma potrzeby, byle przed uruchomieniem.
Wysłany przez: greg6xlub podano nieprawidłowy kod dostępu.
Pyta o ten kod?
Wysłany przez: greg6xNie parowałem urządzeń przed zainstalowaniem AM
Przed instalacja nie ma potrzeby, byle przed uruchomieniem.
greg6x
Member
Utworzony: 2011.03.30 15:38
Wg mojej oceny to nie chodzi o AM. Problem jest w ustanowieniu połączenia telefonu z anteną. Nadal walczę.
fazi
Member
Utworzony: 2011.03.30 16:26
Tak dokładnie. Kod jest pobierany przy parowaniu urządzeń - może masz już gdzieś zapisany błędnie profil tego połączenia w telefonie. Poszukaj w ustawieniach Bluetooth , usuń i spróbuj ponownie.
Od 1 do 6 z 6