Kategoria: Akcesoria graficzne »
Nowy Tablet -a piorp nie dziala
Od 1 do 3 z 3
doLu82
Member
Utworzony: 2011.03.31 20:08 Zmieniony: 2011.04.01 09:58
Witam - wczoraj dotarl do mnie tablet pentagram thintype p 2006 - zainstalowalem wszystko zgodnie z instrukcja - chce sie pobawic , a okazuje sie , ze pioro nie dziala - tam gdzie jest pole testu stawia mi tylko kropke od czasu do czasu - u mnie Win7 , ale testowalem tez na vista i na macu i wszedzie to samo - czy to mozliwe , ze dostalem zepsuta nowke ?
ps. czy ta infolinia pentagrama wogole istnieje czy tylko na papierze
ps. czy ta infolinia pentagrama wogole istnieje czy tylko na papierze
soyo
Member
Utworzony: 2011.04.01 10:19
Wymienień baterie na nową - po naciskaj kilka razy przyciski z boku i sprawdź tak:
- trzymaj piórko nad powierzchnią tabletu (blisko, ale żeby nie dotykał) - pojeździj nad ikonami i zobacz czy się któraś uruchomi
- odpal painta i spróbuj narysować linie - poziome, skośne, pionowe - mogą być odręczne (zobacz czy linie są wyginane pod katem prostym, czy są martwe pola przeskoki itd)
- czy te kropki są jednej grubości/szerokości, czy na tej belce w tym polu test na górze jak pokazuje pozioma nacisk za każdym razem nasz jedna wartość czy ta wartość się zmienia jak nie dotykasz tego pola
- trzymaj piórko nad powierzchnią tabletu (blisko, ale żeby nie dotykał) - pojeździj nad ikonami i zobacz czy się któraś uruchomi
- odpal painta i spróbuj narysować linie - poziome, skośne, pionowe - mogą być odręczne (zobacz czy linie są wyginane pod katem prostym, czy są martwe pola przeskoki itd)
- czy te kropki są jednej grubości/szerokości, czy na tej belce w tym polu test na górze jak pokazuje pozioma nacisk za każdym razem nasz jedna wartość czy ta wartość się zmienia jak nie dotykasz tego pola
doLu82
Member
Utworzony: 2011.04.01 11:37
Wymienialem baterie , przyciski dzialaja , nad powierzchnia dziala - przyciski tez dzialaja , ale jak chce rysowac linie to wlasnie wtedy kropki sa , ktore sa roznej grubosci
Od 1 do 3 z 3