Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Kwestia prawna utowrów umieszczonych na odtwarzaczach Pentagram Volt
Od 1 do 4 z 4
Sorn
Member
Utworzony: 2011.04.03 08:52
Witam! ;)
Kupiłem, jakiś czas temu ten odtwarzacz i dostałem na starcie około 20 utworów mp3 różnych wykonawców, dlatego chciałbym się dowiedzieć jakie mam prawo do tych utworów? Czy mam do nich pełne prawo, mogę udostępniać je gdzie chce i komu chce czy standardowo tylko najbliższemu otoczeniu itd?
Sprawa, ważna bo piszę pracę magisterską na temat ochrony praw autorskich na nośnikach mp3 i chciałbym użyć tego odtwarzacza jako przykład w pracy :)
Pozdrawiam!
Kupiłem, jakiś czas temu ten odtwarzacz i dostałem na starcie około 20 utworów mp3 różnych wykonawców, dlatego chciałbym się dowiedzieć jakie mam prawo do tych utworów? Czy mam do nich pełne prawo, mogę udostępniać je gdzie chce i komu chce czy standardowo tylko najbliższemu otoczeniu itd?
Sprawa, ważna bo piszę pracę magisterską na temat ochrony praw autorskich na nośnikach mp3 i chciałbym użyć tego odtwarzacza jako przykład w pracy :)
Pozdrawiam!
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.04.04 16:30
Występują tu te same ograniczenia co w przypadku dystrybucji utworów na płytach CD.
Axel_
Member
Utworzony: 2011.05.06 13:58
<blockquote><cite>Wysłany przez: Acmon</cite>Występują tu te same ograniczenia co w przypadku dystrybucji utworów na płytach CD.</blockquote>
To ja mam pytanie do Moderatora: na kupionym wczoraj Volt-cie, mimo oznakowania logiem Radia Zet i nalepka na pudelku, nie ma zadnych utworow poza demo. Do kogo mam sie w tej sprawie zwrocic?
To ja mam pytanie do Moderatora: na kupionym wczoraj Volt-cie, mimo oznakowania logiem Radia Zet i nalepka na pudelku, nie ma zadnych utworow poza demo. Do kogo mam sie w tej sprawie zwrocic?
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.05.09 10:50
Urządzenia posiadające wgraną muzykę mają założone na opakowanie papierowe obwoluty i tylko one zawierają muzykę z serii PentaGramy.
Od 1 do 4 z 4