Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Vanquish R Skit 2GB - zawiesza sie
Od 1 do 7 z 7
Gone
Member
Utworzony: 2011.04.27 07:34 Zmieniony: 2011.04.27 15:50
Witam :) Mój problem wygląda tak, że pentagram się zawieszał. Czas przeszły nie jest użyty przypadkowo - gdyż wcześniej wyłączał się i zawieszał, po czym można było go włączyć ręcznie (choć ciężej) lub podłączając do kompa czy zasilania. Naładowałem go do full, po czym... Już go włączyć nie mogę. Jak to ktoś ładnie powiedział "żarło, żarło, ale zdechło".
Pomysły, co mogę z nim zrobić? (Odrzucam uszkodzenie mechaniczne, bo nie upadł ani razu. Na mrozie działał jak zły, ale jak zrobiło się cieplej zaczął się buntować)
warto zauważyć też, że nie działał w skrajnie niskich temperaturach, bo zawsze trzymałem go przy ciele, przed ostatnią warstwą odzieży
Pomysły, co mogę z nim zrobić? (Odrzucam uszkodzenie mechaniczne, bo nie upadł ani razu. Na mrozie działał jak zły, ale jak zrobiło się cieplej zaczął się buntować)
warto zauważyć też, że nie działał w skrajnie niskich temperaturach, bo zawsze trzymałem go przy ciele, przed ostatnią warstwą odzieży
Gone
Member
Utworzony: 2011.05.06 13:52 Zmieniony: 2011.05.06 17:12
Mogę liczyć na jakąś pomoc?
W niektórych topicach widziałem (ale zaden nie dotyczyl tego modelu), że pomaga reset, ale ja tutaj nie potrafię znaleźć otworka resetu.
W niektórych topicach widziałem (ale zaden nie dotyczyl tego modelu), że pomaga reset, ale ja tutaj nie potrafię znaleźć otworka resetu.
ani76
Member
Utworzony: 2011.05.09 10:55
Resetu nie ma. Czy jest wykrywany przez komputer bo jak nie nawet po zmianie kabla to mogiła.
Mogła paś bateria, może być coś na pamięci co blokuje odtwarzacz (zresetu pamięć odtwarzacza pod komputerem).
Mogła paś bateria, może być coś na pamięci co blokuje odtwarzacz (zresetu pamięć odtwarzacza pod komputerem).
Gone
Member
Utworzony: 2011.05.11 14:56
Wykrywany przez komputer jest.
Ale:
1. mp3 i tak wtedy się nie uruchamia
2. brakuje jakiś sterowników (?), aby móc odczytać pamięć pod kompem.
Nigdy wcześniej tego nie było, a nie formatowałem ani kompa ani mp3.
Ale:
1. mp3 i tak wtedy się nie uruchamia
2. brakuje jakiś sterowników (?), aby móc odczytać pamięć pod kompem.
Nigdy wcześniej tego nie było, a nie formatowałem ani kompa ani mp3.
karko
Member
Utworzony: 2011.05.12 09:36
Próbowałeś aktualizacji oprogramowania może coś da i uda się obejść ten sterownik.
Gone
Member
Utworzony: 2011.05.15 20:36
Byłem przekonany, że ten pentagram w ogóle nie potrzebuje sterowników :D
oprogramowania windowsa, ya?
oprogramowania windowsa, ya?
karko
Member
Utworzony: 2011.05.16 15:21
Sterownika nie jest potrzebny (znaczy nie chce bo masz go w systemie), ale skoro prosi to coś mu urządzenie masowe nie odpowiada i nie jest w stanie przypisać tego sterownika (powód dowolny - uszkodzony player, kabel, port, śmieci w kompie, wirusy, i inne). A
Aktualizacji jest tylko po to że jeżeli to wina odtwarzacza to po przejechaniu jeszcze raz nawet tą samą wersją jest szansa na pozbycie się błędu ( o ile wina leży w odtwarzaczu i da się na nim zrobić upgrade).
Aktualizacji jest tylko po to że jeżeli to wina odtwarzacza to po przejechaniu jeszcze raz nawet tą samą wersją jest szansa na pozbycie się błędu ( o ile wina leży w odtwarzaczu i da się na nim zrobić upgrade).
Od 1 do 7 z 7