Kategoria: Akcesoria graficzne »

Pytanie odnośnie tabletu

Utworzony: 2011.05.21 23:56 Zmieniony: 2011.05.23 10:58

Thin Type P2006, jest to drobna kwestia, aczkolwiek jako iż poprzedni model uległ uszkodzeniu wolę dowiedzieć się więcej na temat tego sprzętu. Moje pytanie jest dość prozaiczne, a mianowicie ponieważ nie mam takiej potrzeby by tablet był cały czas podłączony do komputera, czy istnieje takie polecenie jak "bezpieczne wysuwanie sprzętu" jak to ma miejsce np w przypadku pendriveów? wolę się bowiem upewnić czy jako takie odłączanie talbetu od kompa go nie uszkadza, geniuszem technologicznym nie jestem, dlatego będę wdzięczny za odpowiedź od każdego kto ma jakieś pojęcie na ten temat ;)

Utworzony: 2011.05.23 12:13

Wysłany przez: ndestroczy istnieje takie polecenie jak "bezpieczne wysuwanie sprzętu" jak to ma miejsce np w przypadku pendriveów?

Ogólnie funkcja ta ma zabezpieczać urządzenia, na które odbywa się zapis danych, bo po zniknięciu okna często zapis jeszcze trwa w tle i jak przerwiesz tracisz dane lub czasem może być coś gorszego.

http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Safely-remove-devices-from-your-computer

Możesz używać tej opcji do dowolnego urządzenia jeśli pojawia się w oknie bezpieczne usuwanie sprzętu - nie zaszkodzi, nie znalazłem opisu, ale ona prawdopodobnie zdejmuje zadaje pytanie o aktywność sprzętu i zdejmuje z portu usb zasilanie. Inny patent wyciągnięcie wtyczki też się nic nie stanie (praktyka) o ile nie ma jakieś zwarcia z komputera i takich tam.

Utworzony: 2011.05.23 15:46

Rozumiem, bardzo dziękuję za informacje i linka :)