Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Pentagram Vanquish Volt problem z ładowaniem...
Od 1 do 10 z 10
miki104
Member
Utworzony: 2011.05.22 19:24
Witam. Jestem nowy na tym forum bla bla.
Kupiłem gdzieś w grudniu tamtego roku MP3 penta. Vanquish volt. Chodziła ładnie. Do bodajże lutego gdy zaczeła szwankować. Poczytałem na tym forum i tak i tak dalej wgrałem nowego firmware ( miałem 6.384 wgrałem 5.365). Znowu ładnie chodziło. Zaczęły pojawiać się komplikacje i to poważne w kwietniu 22.04 dokładnie.
Jechałem rowerem baterii było ok 75% i zgasła nagle ta Mp3ójeczka. Próbowałem włączyć i nic. Po tygodniu zaskoczyło i odpałiło. Baterii było 70%. Znowu zgasła po jakiś 5 minutach. Teraz sedno sprawy: Gdy podłączam mp3 do ładowarki to dioda ładowarki jest zielona czyli naładowana powinna byc mp3 ale nie chce sie włączać ani nic. Po 15 minutach od podłączeniu do ładowarki mp3 wyświetla kounikat: Uwaga! Pusta bateria. Wyłączanie. (mp3 jest nadal podłączone do ładowarki). I włącza sie ponownie by za 15 minut zrobic to samo.
Probowałem resetów, zmiany firmware. Nic nie działa nadal ten sam problem a na gwarancje nie oddam bo nie mam paragonu. Jakieś pomysły?? Sorry za brak ładu i składu ale sami wiecie ;]
Kupiłem gdzieś w grudniu tamtego roku MP3 penta. Vanquish volt. Chodziła ładnie. Do bodajże lutego gdy zaczeła szwankować. Poczytałem na tym forum i tak i tak dalej wgrałem nowego firmware ( miałem 6.384 wgrałem 5.365). Znowu ładnie chodziło. Zaczęły pojawiać się komplikacje i to poważne w kwietniu 22.04 dokładnie.
Jechałem rowerem baterii było ok 75% i zgasła nagle ta Mp3ójeczka. Próbowałem włączyć i nic. Po tygodniu zaskoczyło i odpałiło. Baterii było 70%. Znowu zgasła po jakiś 5 minutach. Teraz sedno sprawy: Gdy podłączam mp3 do ładowarki to dioda ładowarki jest zielona czyli naładowana powinna byc mp3 ale nie chce sie włączać ani nic. Po 15 minutach od podłączeniu do ładowarki mp3 wyświetla kounikat: Uwaga! Pusta bateria. Wyłączanie. (mp3 jest nadal podłączone do ładowarki). I włącza sie ponownie by za 15 minut zrobic to samo.
Probowałem resetów, zmiany firmware. Nic nie działa nadal ten sam problem a na gwarancje nie oddam bo nie mam paragonu. Jakieś pomysły?? Sorry za brak ładu i składu ale sami wiecie ;]
bambosz7
Member
Utworzony: 2011.05.25 09:28
- uszkodzona ładowarka
- zwalony kabel
- uszkodzony akumulator
- uszkodzony układ ładowania akumulatora
- uszkodzone gniazdo usb
Tak jakby był problem z zasilanie, podłącz przez komputer i jak dalej będzie rozładowanie zamiast lądowanie (więcej je niż podaje) to będziesz musiał się kontaktować z serwisem.
- zwalony kabel
- uszkodzony akumulator
- uszkodzony układ ładowania akumulatora
- uszkodzone gniazdo usb
Wysłany przez: miki104Po 15 minutach od podłączeniu do ładowarki mp3 wyświetla kounikat: Uwaga! Pusta bateria. Wyłączanie. (mp3 jest nadal podłączone do ładowarki). I włącza sie ponownie by za 15 minut zrobic to samo.
Tak jakby był problem z zasilanie, podłącz przez komputer i jak dalej będzie rozładowanie zamiast lądowanie (więcej je niż podaje) to będziesz musiał się kontaktować z serwisem.
miki104
Member
Utworzony: 2011.05.25 15:34
problem rozwiazany. Były to naderwane kabelki łączące baterie z pozostałą częscią mp3-ójki.
EwaDS55
Member
Utworzony: 2011.05.30 19:18
Kupiłam swoją MP3 PENTAGRAM Vanquish P5103 VOLT 9 kwietnia 2011 roku. Gdzieś po miesiącu dość intensywnego użytkowania "zdechła". Podłączona ładowarka zachowywała się jak u miki1040 - świeciła się zielona dioda - jednak nie rozłączyłam.
Ale po ok. 10 godzinach, gdy odpięłam PVV - to był całkowity denat. MP3 nie reagowała na przycisk zasilania. Podłączenie do komputera skutkowało komunikatem, że system nie może wykryć urzadzenia zewnętrznego.
Gdzieś po 3 dobach nastąpiła rezurekcja: najpierw MP3 ujawniła się po podłączeniu do komputera; potem zaczęła reagować na przycisk zasilania.
Ten cykl się powtórzył w miniony piątek. Ładowałam przez sobotę. W niedzielę trup absolutny. W poniedziałek po południu MP3 ujawniła się w komputerze, a teraz właśnie - zareagowała, włączyła się i gra.
Tyle, że nadal nie mogę ustawić daty i czasu, a dostrojenie radia FM (zasadniczy powód zakupuy) ciągle jest nieosiągalne. Ponadto poruszanie się po folderach to rozrywka dla masochisty.
Niech gęś kopnie a kaczka zdepce twórców tego bubla
Ale po ok. 10 godzinach, gdy odpięłam PVV - to był całkowity denat. MP3 nie reagowała na przycisk zasilania. Podłączenie do komputera skutkowało komunikatem, że system nie może wykryć urzadzenia zewnętrznego.
Gdzieś po 3 dobach nastąpiła rezurekcja: najpierw MP3 ujawniła się po podłączeniu do komputera; potem zaczęła reagować na przycisk zasilania.
Ten cykl się powtórzył w miniony piątek. Ładowałam przez sobotę. W niedzielę trup absolutny. W poniedziałek po południu MP3 ujawniła się w komputerze, a teraz właśnie - zareagowała, włączyła się i gra.

Tyle, że nadal nie mogę ustawić daty i czasu, a dostrojenie radia FM (zasadniczy powód zakupuy) ciągle jest nieosiągalne. Ponadto poruszanie się po folderach to rozrywka dla masochisty.
Niech gęś kopnie a kaczka zdepce twórców tego bubla

miki104
Member
Utworzony: 2011.05.30 21:14
Hmm... Uważam że to może być podobny problem do mojego. Sprawdzałaś w środku czy nie ma naderwanych kabelków (czerwony, czarny), jeżeli tak trzeba mieć spacjalną lutownice bądź karte gwarancyjną, paragon itd.
dzej22
Member
Utworzony: 2011.10.29 12:16 Zmieniony: 2011.10.29 12:17
ehhh ja mam podobny problem..przeszedłem juz fazy typu nie włączanie się , zawiechy ,reset itp....teraz coś się znowu zepsłuło...konkretnie mp3 nie ładuje się gdy podłaczam ja do gniazdka...wyswietla sie komunikat battery charging please whait i tyle..laduje sie tylko po podlaczeniu do kompa, ale w tedy dziala tylko okolo 4 godz. a czasami nawet 5 zamiast min. 40 ...co robić? wie ktoś co jest zepsute?
Lukrecjab
Member
Utworzony: 2011.11.14 13:02
Witam. Mam podobny problem. MP3 ma 3 tygodnie i nie włącza się już wcale. Mam dowód zakupu i kartę gwarancyjną i tu zaczynają się schody. Na karcie gwarancyjnej podane są 3 nr telefonów które NIE ISTNIEJĄ. Na stronie znalazłam numery tymczasowe których nikt nie odbiera!!! Nie mogę wysłać urządzenia na podany adres bo potrzebny jest numer zgłoszenia reklamacyjnego nadawany przez serwis techniczny Pentagram. Jak można to załatwić? Urządzenie nie kosztuje 5 zł żeby wyrzucić je do kosza.
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.11.15 11:33 Zmieniony: 2011.11.15 11:34
Dane kontaktowe.
PENTAGRAM Polska sp. z o.o. (dawniej Multimedia Vision sp. z o.o.)
ul. Grocholicka 2A
05-090 Raszyn
Dział pomocy technicznej MMV.
Infolinia - 0 801 080 221
tel. 022 338 90 30
(TYMCZASOWY 022 250 2832)
pomoc@mmv.pl
Dział obsługi klienta MMV.
tel. 022 338 90 20
(TYMCZASOWY 022 250 2828)
serwis@mmv.pl
Serwis czynny w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 09:00 - 17:00.
Zgłoszenia można także dokonać za pośrednictwem formularza.
Procedura zgłoszenia uszkodzonego urządzenia na serwis opisana jest na stronie http://mmv.pl/serwis_s_o_s
Od 1 do 10 z 10