Kategoria: Akcesoria graficzne »

Sterowniki ThinType Windows 7

Utworzony: 2011.05.27 15:25

Witam.

Mam pewien problem ze sterownikami Windowsa od tabletu ThinType. Otóż zawsze, gdy instalowałem na świeżo Windows 7, instalowałem sterowniki oficjalne (z tej strony), podłączałem tablet, wyskakiwała informacja "Instalowanie sterowników urządzenia" w prawym dolnym rogu i ów sterownik instalował się prawidłowo. Teraz zainstalowałem system, sterowniki i po podłączeniu tabletu wyskakuje informacja "instalowanie..." po czym "Niepowodzenie instalowania sterownika." W Menadżerze urządzeń mam pozycję Silm Tablet z zółtym znaczkiem, a aktualizowanie sterownika przez internet (win Update) zawsze kończy się komunikatem "Niepowodzenie...".

Co mogę zrobić, by Windows prawidłowo zainstalował sterownik?

Utworzony: 2011.05.27 16:43

Sprawdź na tym sterowniku - http://download.pentagram.eu/index.php?dir=pl%2Fsterowniki%2Ftablety%2Fthintype%2F&download=ThinType_WinXP_Vista_7_v4.11.zip

1. Odinstaluje stary, najlepiej użyj jakiegoś zewnętrznego deinstalatora - CCleaner może być.
2. Restart komputera
3. Jeszcze raz CClener nie zaszkodzi poczyść i usuń błędy w rejestrach.
4. Zainstaluj driver 4.11 (u mnie działa na x64 7ka)
5. Podłącz tablet - doinstaluje sam co trzeba.
6. Zrób restart komputera.

Utworzony: 2011.05.27 17:53

A więc w punkcie "doinstaluje sam co trzeba" utknąłem wcześniej, teraz Windows też nie instaluje żadnych sterowników i mam "Slim Tablet" z żółtym znaczkiem.

Gdy szukałem sterowników na stronie microsoftu, nie znalazłem Pentagramu jako kategorii producenta takich tabletów.

Czy to z powodu braku wsparcia ze strony MS? Czy ktoś z pracowników firmy tu zagląda i mógłby to sprostować? Bo jeżeli MS wycofał wsparcie to i Win Update nie pobierze i "doinstaluje sam" tych nieszczęsnych sterowników.

Pozdrawiam, Gregoric

Utworzony: 2011.05.30 09:27

Sterownik masz dany wyżej (nic więcej nie szukaj), usuń śmieci z kompa i ponownie zainstaluj tablet wg. instrukcji. Jak chcesz mieć 100proc pewności to spróbuj jeszcze instalacji na innym kompie jak nie pójdzie to może być problem z elektroniką urządzenia.

Utworzony: 2011.05.30 14:47

Mój problem tkwi w źle działającym pliku DLL odpowiedzialnym za rejestrowanie sterowników. Wszystko jest OK, tylko że ten plik nie potrafi skojarzyć urządzenia ze sterownikiem. Mam tak także z telefonem, odtwarzaczem MP3 etc. Niestety pozostaje mi tylko reinstalacja systemu :/.

Dziękuję jednak za zainteresowanie i chęci :D

Utworzony: 2011.05.30 16:21

No system nie da rady, możesz próbować czyścić system, ale prościej i szybciej zainstalować nowy.