Kategoria: Akcesoria graficzne »
Sterowniki ThinType Windows 7
Od 1 do 6 z 6
Gregoric
Member
Utworzony: 2011.05.27 15:25
Witam.
Mam pewien problem ze sterownikami Windowsa od tabletu ThinType. Otóż zawsze, gdy instalowałem na świeżo Windows 7, instalowałem sterowniki oficjalne (z tej strony), podłączałem tablet, wyskakiwała informacja "Instalowanie sterowników urządzenia" w prawym dolnym rogu i ów sterownik instalował się prawidłowo. Teraz zainstalowałem system, sterowniki i po podłączeniu tabletu wyskakuje informacja "instalowanie..." po czym "Niepowodzenie instalowania sterownika." W Menadżerze urządzeń mam pozycję Silm Tablet z zółtym znaczkiem, a aktualizowanie sterownika przez internet (win Update) zawsze kończy się komunikatem "Niepowodzenie...".
Co mogę zrobić, by Windows prawidłowo zainstalował sterownik?
Mam pewien problem ze sterownikami Windowsa od tabletu ThinType. Otóż zawsze, gdy instalowałem na świeżo Windows 7, instalowałem sterowniki oficjalne (z tej strony), podłączałem tablet, wyskakiwała informacja "Instalowanie sterowników urządzenia" w prawym dolnym rogu i ów sterownik instalował się prawidłowo. Teraz zainstalowałem system, sterowniki i po podłączeniu tabletu wyskakuje informacja "instalowanie..." po czym "Niepowodzenie instalowania sterownika." W Menadżerze urządzeń mam pozycję Silm Tablet z zółtym znaczkiem, a aktualizowanie sterownika przez internet (win Update) zawsze kończy się komunikatem "Niepowodzenie...".
Co mogę zrobić, by Windows prawidłowo zainstalował sterownik?
soyo
Member
Utworzony: 2011.05.27 16:43
Sprawdź na tym sterowniku - http://download.pentagram.eu/index.php?dir=pl%2Fsterowniki%2Ftablety%2Fthintype%2F&download=ThinType_WinXP_Vista_7_v4.11.zip
1. Odinstaluje stary, najlepiej użyj jakiegoś zewnętrznego deinstalatora - CCleaner może być.
2. Restart komputera
3. Jeszcze raz CClener nie zaszkodzi poczyść i usuń błędy w rejestrach.
4. Zainstaluj driver 4.11 (u mnie działa na x64 7ka)
5. Podłącz tablet - doinstaluje sam co trzeba.
6. Zrób restart komputera.
1. Odinstaluje stary, najlepiej użyj jakiegoś zewnętrznego deinstalatora - CCleaner może być.
2. Restart komputera
3. Jeszcze raz CClener nie zaszkodzi poczyść i usuń błędy w rejestrach.
4. Zainstaluj driver 4.11 (u mnie działa na x64 7ka)
5. Podłącz tablet - doinstaluje sam co trzeba.
6. Zrób restart komputera.
Gregoric
Member
Utworzony: 2011.05.27 17:53
A więc w punkcie "doinstaluje sam co trzeba" utknąłem wcześniej, teraz Windows też nie instaluje żadnych sterowników i mam "Slim Tablet" z żółtym znaczkiem.
Gdy szukałem sterowników na stronie microsoftu, nie znalazłem Pentagramu jako kategorii producenta takich tabletów.
Czy to z powodu braku wsparcia ze strony MS? Czy ktoś z pracowników firmy tu zagląda i mógłby to sprostować? Bo jeżeli MS wycofał wsparcie to i Win Update nie pobierze i "doinstaluje sam" tych nieszczęsnych sterowników.
Pozdrawiam, Gregoric
Gdy szukałem sterowników na stronie microsoftu, nie znalazłem Pentagramu jako kategorii producenta takich tabletów.
Czy to z powodu braku wsparcia ze strony MS? Czy ktoś z pracowników firmy tu zagląda i mógłby to sprostować? Bo jeżeli MS wycofał wsparcie to i Win Update nie pobierze i "doinstaluje sam" tych nieszczęsnych sterowników.
Pozdrawiam, Gregoric
balibali
Member
Utworzony: 2011.05.30 09:27
Sterownik masz dany wyżej (nic więcej nie szukaj), usuń śmieci z kompa i ponownie zainstaluj tablet wg. instrukcji. Jak chcesz mieć 100proc pewności to spróbuj jeszcze instalacji na innym kompie jak nie pójdzie to może być problem z elektroniką urządzenia.
Gregoric
Member
Utworzony: 2011.05.30 14:47
Mój problem tkwi w źle działającym pliku DLL odpowiedzialnym za rejestrowanie sterowników. Wszystko jest OK, tylko że ten plik nie potrafi skojarzyć urządzenia ze sterownikiem. Mam tak także z telefonem, odtwarzaczem MP3 etc. Niestety pozostaje mi tylko reinstalacja systemu :/.
Dziękuję jednak za zainteresowanie i chęci :D
Dziękuję jednak za zainteresowanie i chęci :D
balibali
Member
Utworzony: 2011.05.30 16:21
No system nie da rady, możesz próbować czyścić system, ale prościej i szybciej zainstalować nowy.
Od 1 do 6 z 6