Kategoria: Nawigacja GPS »

Nowy Nomad Evo 5.0 [9450}

Utworzony: 2011.07.31 12:15

czy udało się już komuś połączyć z telefonem przez bt i korzystać z internetu ?

Utworzony: 2011.07.31 17:20

Witam

Mam taki problem podpinam navigacje evo 5.0 do komputera przez kabel usb ale nic sie nie dzieje na komputerze zadne instalowanie dlaczego ?

Utworzony: 2011.07.31 17:59

<blockquote><cite>Wysłany przez: wicher</cite>Witam

Mam taki problem podpinam navigacje evo 5.0 do komputera przez kabel usb ale nic sie nie dzieje na komputerze zadne instalowanie dlaczego ?</blockquote>

Jaki system bo w Windows 7 ult. 64bit bez problemu. Instaluje się aplikacja Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile

Utworzony: 2011.07.31 19:13

Robię to na stacjonarnym czyli win XP , ale jak się nie da to mogę zrobić na laptopie bo tam mam win 7 ale wolał bym to zrobić to na stacjonarnym .

Utworzony: 2011.08.04 22:27 Zmieniony: 2011.08.07 23:39

Co do Active Sync - mi się udało raz lub dwa połączyć i zainstalować, a teraz już ciągle wywala błąd i zrywa połączenie zaraz po próbie jego nawiązania.

Z innych problemów:
-Okna Windowsowe są "za wysokie" w skutek czego np. okno właściwości ekranu ma dolne przyciski poniżej paska startu (nawet jego ukrycie nie pomaga sie do nich dostać)
-problemy z odtwarzaniem formatu MP4 (nie każdego ale większość) i rmvb (rozjeżdża się synchronizacja A/V)
-brak pl czcionek na klawiaturze ekranowej

Utworzony: 2011.08.13 15:13

A jest w Nomad Evo 5.0 albo (4.3) z oryginalną mapą asystent pasa ruchu?

Utworzony: 2011.08.13 22:29

WItam,

Jednak po dłuższych przemyśleniach, pokusze się jednak po FREEWAY MX2 HD,
pomimo wszystko. Przewazył fakt ekranu HD, oraz tego, ze ponoć lepiej chodzi transmitter FM i zestaw głosnomowiacy, na czym mi zależy.

Dzieki za opinie w zakresie NOMAD 5.
Pozdrawiam
Andi

Utworzony: 2011.08.14 00:13

tia tylko poczytaj o nawigacjach z ekranem hd to dowiesz się jaką mają przewagę ekrany nie hd.

Utworzony: 2011.08.20 13:17

Witam
Posiadam to urządzenie od 3dni. Zauważyłem w nim wady. Mianowicie chodzi o ekran. Czasami nie reaguje na stuknięcia, a przy naciskaniu na ekran pojawiają się przebarwienia w innym miejscu. A przy oglądaniu plików wideo przeskakuje obraz. Chciałbym zaznaczyć, że obchodze się z urządzeniem ostrożnie i delikatnie. Być może akurat trafiłem na wadliwy egzemplarz. Poza tym sprzęt jest bardzo dobry.

Utworzony: 2011.08.22 10:06

No u mnie nie występują podane przez ciebie wady. Możliwe ze ten egzemplarz jest wadliwy.
Nawigacja ta nie ma ekranu takiego jak SAMSUNG GALAXY S 2 II albo Motorola MILESTONE 2 wiec do klikania na pewno trzeba się "przyłożyć".

Utworzony: 2011.08.24 02:48

Witajcie ;) Ja od paru tygodni zastanawiam sie nad zakupem navi - wybralem 2 opcje :
1) w/w Pentagram
2)NavRoad NR470
Ktory lepszy ktory wybrac ?

Czy po zainstalowaniu AM mozna ja jakos ukryc aby przy uruchomieniu navi w Penta uruchamial sie domyslny program a dopiero po wejsciu w wina byla mozliwosc uruchomienia AM ?

Utworzony: 2011.08.26 13:57

<blockquote><cite>Wysłany przez: Skrzynek</cite>Witajcie ;) Ja od paru tygodni zastanawiam sie nad zakupem navi - wybralem 2 opcje :
1) w/w Pentagram
2)NavRoad NR470
Ktory lepszy ktory wybrac ?

Czy po zainstalowaniu AM mozna ja jakos ukryc aby przy uruchomieniu navi w Penta uruchamial sie domyslny program a dopiero po wejsciu w wina byla mozliwosc uruchomienia AM ?</blockquote>

Tak można. Wybierasz ścieżkę dostępu do mapy w menu nawigacji.

Utworzony: 2011.09.24 17:45

a ja mam pytanie dlaczego znikła ta nawigacja ze sklepów? Kiedy ma się ponownie pojawić?

Utworzony: 2011.09.25 10:32

Pewnie wykupiono całość dostaw.

Utworzony: 2011.10.02 22:20

a co na to aadministrator? wykupiono? kiedy sie pojawi w sprzedazy?

Utworzony: 2011.10.02 23:16

Brak sprzetu w sklepach spowodowany jest wada fabryczna tych urzadzen - producent wprowadza poprawki . Skad to wiem ? Zakupilem ten sprzet miesiac temu - szybka z prawej strony ekranu odpadala - ustaerka zauwazona przy wyciaganiu sprzetu, sprzet odeslalem - DO TEJ PORY CZEKAM NA TO AZ PRODUCENT BEDZIE MIAL POPRAWIONY EGZEMPLARZ ABY WYSLAC MI NOWY!!! To jest CHORE! Zaznaczam ze sprzet byl mi potrzebny na wyjazd.

Utworzony: 2011.10.03 10:29

Opóźniona jest produkcja tego modelu, zmiany ekranu nie są przewidziane. Pojawi się dodatkowo nowa seria urządzeń.

Utworzony: 2011.10.03 11:18

kiedy? i co to za nowa seria?

zmiany ekranu nie sa przewidziane czyli to znaczy ze dalej wroca te z wadami?

Utworzony: 2011.10.03 11:38

Nie każda usterka oznacza wadliwa serię. Nic z wadami nie ma prawa wrócić, w twoim przypadku prawdopodobnie urządzenie zostało przeznaczone do wymiany.
Co do nowej serii to szczegóły zostaną podane na stronach pentagram.pl przez Product Managera. Jeśli tylko uzyskam zgodę to podam także na forum.

Utworzony: 2011.10.03 11:39

kiedy? bedzie nowa seria? tak plus minus bo czekam z zakupem i nie wiem jak dlugo....

Utworzony: 2011.10.03 11:53 Zmieniony: 2011.10.17 14:49

Nie podaję plus minus ponieważ daty nie są zależne ode mnie a nie zawsze uda się dotrzymać terminu, który zostanie mi podany. Jak uzyskam zgodę i będę znał termin to na pewno wrzucę na forum.

Informacja o nowej serii (edit 17.10.2011)
http://pentagram.pl/nowosci/nowa_seria_nawigacji_pentagram_nomad_q

Utworzony: 2011.10.10 23:07

Pisalem juz wyzej o swoim problemie oddalem sprzet do naprawy 1,5 miesiaca temu cyrkow z Pentgramem ciag dalszy ... Dzis po telefonie dowiedzialem sie ze moj sprzet bedzie dopiero za 3 tygodnie - wczesniej po telefonach mowili ze za tydzien a po tygodniu ze za 2. Ta firma to jedna wielka kpina , teraz nie moge odzyskac w prosty sposob pieniedzy bo kupilem w sklepie internetowym, biurokracja . Najlepsze jest to ze na zwrot pieniedzy musze czekac kolejne 2 tygodnie ! Ta firma jest zalosna nigdy w zyciu juz nie kupie nic sygnowanego logiem Pentagrama , Zastanowcie sie wszyscy 2 razy !

Utworzony: 2011.10.20 13:27

gdzie mozna kupic nomada q? czy to ta nowosc na ktora wszsyscy czekamy/?

Utworzony: 2011.10.25 11:11

Witam.Może ktoś wie dlaczego od piątku godz. 16.00 dzwoniąc na numery - 223389020 lub 223389030 to odpowiada poczta - niema takiego numeru ?

Utworzony: 2011.10.26 10:46

Są w trakcie przeprowadzki i to dlatego pisz na mail'a serwis lub pomoc, adres nowy masz podany na pentagram.pl

Utworzony: 2011.11.08 20:01 Zmieniony: 2011.11.09 16:49

Proszę o pomoc i wskazówki, zwłaszcza fachowców z Pentagram-a.
Od pewnego czasu mam problem z połączeniem nawigacji z komputerem stacjonarnym wyposażonym w system Windows7. Po podłączeniu nawigacji słychać charakterystyczne kliknięcie, wyskakuje okienko MY CONNECTION STATUS a w nim Cancel Connection: DISABLED i koniec. Nic się nie dzieje komputer nie widzi nawigacji a Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile informuje że sprzęt nie jest podłączony. Nie mogę przez to zaktualizować mapy NAVIGO ani przeglądać plików na komputerze stacjonarnym.
Dodam tylko że po kilkunastu!!! próbach udało mi się wreszcie podłączyć i i przeprowadzić aktualizacje NAVIGO, ale po odłączeniu znowu kilkanaście razy wyskoczył ten sam problem który opisałem wyżej.
Wykluczam problem z USB płyty głównej komputera. Zmieniłem również kabel podłączeniowy,a ale nic to nie dało. Proszę o pomoc i wskazówki czy reklamować sprzęt w oficjalnym serwisie.
Pozdrawiam serdecznie.

Utworzony: 2011.11.16 17:04

@Artik skontaktuj się z pomocą techniczną, żeby sprawdzić czy wszystko było wykonane poprawnie, jeżeli tak od razu nadadzą ci nr zgłoszenia reklamacyjnego.

Utworzony: 2012.01.06 20:52

Witam, byłem posiadaczem Evo 4.3 przez ponad rok.Moje uwagi:
1 Ładny
2 Bardzo szybka lokalizacja nawet w domu +
3 Po zjechaniu z trasy bardzo szybko wytycza nową
4 Multimedia (filmy z napisami srt,muzyka mp3,obrazy JPG działa super +
5 Kilka różnych map wgrywanych na kartę mikro SDHC 8 gb class 4 działoło ok. +
Ogólnie jako nawigacja jest prawie dobrze.Kilka razy się zawiesiła-bez powodu
Minusy
1 Paprochy pod folią-były od nowości -
2 Ekran dotykowy słabo reaguje w porównaniu do nawigacji innych firm (kalibrowałem kilka razy) -
3 Brak połączenia z PC-udało mi się połączyć 2-3 razy(win xp ,win 7-różne komputery i kable)
Piszę w tym wątku ponieważ myślałem ,że w 5.0 będzie to poprawione ,ale czytając komentarze widzę że jednak nie.Szkoda bo starą nawi Evo 4.3 oddałem siostrze.Poszukuję nowej nawigacji i myślałem że 5.0 będzie już dopracowane.

Utworzony: 2012.01.06 21:00

Dopisek
Przy AutoMapie - testowałem kilka wersji - przy wytyczaniu trasy Białystok centrum Londynu, Białystok centrum Brukseli a nawet w Polsce często wywala błąd - za mało pamieci.