Kategoria: Inne »

Pentagram

Utworzony: 2011.06.29 16:05

pisałam już wcześniej o tym że mam problem z pentagramem może jest ktoś tu mądry i będzie wiedział co mam począć ostatnio mój komputer nie chciał wyszukać urządzenia dlatego doszło do jakiejś awarii bo gdy chciałam włączyć pentagram pojawiło mi się ,,Fails repair and format '' pod tym jest napis ok lub cancel cokolwiek nie wybiore nic się nie dzieje wie ktoś może czy da się to naprawiać ,jakieś pomysły > ? zapewne chodzi o dysk tylko nie wiem co z tym dyskiem mój komputer nie wykrywa urządzenia a jak wykrywa to pojawia się coś w stylu ,,że nie rozpoznaje sprzętu włóż dysk coś takiego ''.

Utworzony: 2011.06.29 22:03

Przede wszystkim podaj dokładną nazwę tego modelu Pentagrama. Poza tym, jeśli system nie rozpoznaje urządzenia to znaczy, że musisz sama znaleźć sterowniki.

Jeśli dostałaś jakąkolwiek płytę z tym urządzeniem, to prawdopodobnie tam będą te sterowniki.

Jeśli płyty nie masz, to musisz sterowników poszukać w internecie, a do tego jest potrzebna nazwa tego modelu.

Gdy już będziesz miała sterowniki, to powinnaś kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonę "Mój komputer", a potem lewym przyciskiem myszy na "Właściwości". Dalej uruchamiasz "Menedżer urządzeń", a następnie w jakimś konkretnym miejscu powinno być rozwinięte drzewko i tam pod znakiem zapytania, czy wykrzyknika będzie ten Twój sprzęt (włóż go jak uruchomisz ten menedżer zadań, to będziesz widziała). Klikasz prawym na niego i "Aktualizuj sterowniki / oprogramowanie". Potem wybierasz, że sama chcesz wybrać sterowniki i podajesz te z płyty, albo te, które sama ściągniesz.