Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Kłopot z włączeniem odtwarzacza mp3
Od 1 do 8 z 8
pablao__
Member
Utworzony: 2011.07.02 11:47 Zmieniony: 2011.07.07 09:24
Witam! Kupiłem niedawno odtwarzacz MP3 Pentagram Vanquish Volt 4GB (dostałem go dokładnie 3 dni temu). Niestety po krótkim okresie użytkowania przestał działać. Po ostatnim wyłączeniu go nie chce się włączyć ponownie. Nie reaguje też na żadne próby naładowania go. Po podłączeniu go do portu USB, komputer nie reaguje (próbowałem już na dwóch komputerach przez dwa różne kable), ponadtwo po podłączeniu go do zasilacza, świeci się czerwona lampka (powinna być zielona). Dodam, że odtwarzacz nie był narażony na żadne urazy mechaniczne (wstrząsy, zalanie itp.). Nie wiem co mam teraz robić i jak rozwiązać ten kłopot. Jakby ktoś odpisał to byłbym wdzięczny.
Czmiel
Member
Utworzony: 2011.07.02 14:39
Jeśli jest czerwona lampka znaczy że bateria się ładuje , natomiast zielona to że bateria naładowana.
Ten odtwarzacz czasami sobie robi takie jaja ( a przynajmniej robił bo mi z wyciągnięta kartą działa już tydzień bez szwanku ). Za którymś razem powinien zaskoczyć.
Ten odtwarzacz czasami sobie robi takie jaja ( a przynajmniej robił bo mi z wyciągnięta kartą działa już tydzień bez szwanku ). Za którymś razem powinien zaskoczyć.
pablao__
Member
Utworzony: 2011.07.03 13:04 Zmieniony: 2011.07.03 14:20
Dzięki za odpowiedź. Będę próbował "naprawiać". Jak ktoś jeszcze ma pomysły co to może być to prosiłbym o napisanie.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Postanowiłem teraz ponownie naładować odtwarzacz za pomocą zasilacza. Na początku myślałem, że będzie OK, bo na wyświetlaczu pojawiła się informacja o tym, że odtwarzacz się ładuje, ale niestety po jakiejś godzinie ładowania zaświeciła się na zasilaczu zielona lampka (co jak się dowiedziałem ma świadczyć o naładowaniu urządzenia), więc myślałem, że powinno być OK, ale po odłączeniu odtwarzacza od zaislania nie da się go znów włączyć, na ponowne ładowanie znów nie reaguje.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Postanowiłem teraz ponownie naładować odtwarzacz za pomocą zasilacza. Na początku myślałem, że będzie OK, bo na wyświetlaczu pojawiła się informacja o tym, że odtwarzacz się ładuje, ale niestety po jakiejś godzinie ładowania zaświeciła się na zasilaczu zielona lampka (co jak się dowiedziałem ma świadczyć o naładowaniu urządzenia), więc myślałem, że powinno być OK, ale po odłączeniu odtwarzacza od zaislania nie da się go znów włączyć, na ponowne ładowanie znów nie reaguje.
Juventino23
Member
Utworzony: 2011.07.03 23:48
Zrób reset (wcisnąć guzik w tej dziurze pomiędzy guzikami włączania i cofania). Mi pomogło nie ustawianie daty i godziny i odtwarzacz już się nie zawiesza.
pablao__
Member
Utworzony: 2011.07.08 11:28
Teraz sprawa przedstawia się tak. Jakieś 3 dni temu po paru próbach podłączenia odtwarzacza do zasilacza, udało się, naładował się do końca i potem działał. Kłopot w tym, że po trzech dniach spadła jedna kreska na wskaźniku baterii (w sumie nic w tym niepokojącego), ale po wyłączeniu odtwarzacza w takim stanie nie chciał się on włączyć. Znów nie reaguje na zasilacz i podłączanie do portu USB także niemożliwe jest już nawet tak jak kolega wyżej napisał ustawienie daty i godziny. Już naprawdę nie wiem co robić, ale poważnie zastanawiam się nad reklamacją.
3MBit
Member
Utworzony: 2011.07.08 12:30
Też tak mam z Cineo Goldem, jeśli nie chce się ładować musisz tak jak kolega wyżej wspomniał podpiąć zasilacz do odtwarzacza następnie go zresetować a MP3 zacznie się ładować. Pilnuj aby bateria nie była w sytuacji w której za chwilę się rozładuje, jeśli odtwarzacz ma już na pasku stanu baterii jedną kreskę zacznij go ładować. Też tak miałem że nie działał zasilacz i port USB też nie pomagał.
pablao__
Member
Utworzony: 2011.07.09 12:10
Witam. Zrobiłem tak jak koledzy wyżej powiedzieli. Podłączyłem odtwarzacz do ładowarki i zresetowałem go. Rzeczywiście zaświeciła się czerwona lampka i po jakimś czasie zaświeciła się zielona lampka, co powinno wskazywać na to, że odtwarzacz jest naładowany. Niestety potem znów nie chciał się włączyć. Z tym ładowaniem jest coś nie tak, bo jak ładowałem go po raz pierwszy to oprócz zaświecenia się tych lampek na zasilaczu, na wyświetlaczu odtwarzacza wyświetliło się: "battery charging" i potem rzeczywiście odtwarzacz był naładowany. Teraz tylko zmieniają się kolory tych lampek po ładowaniu z czerwonego na zielony, na wyświetlaczu odtwarzacza nie ma żadnych komend, a potem i tak się nie chce włączyć. Jak ma ktoś jakiś pomysł co jeszcze można by zrobić, to prosiłbym o napisanie. Z góry dzięki za pomoc
Sonne
Member
Utworzony: 2011.07.10 20:16
Pablao_ mam właśnie ten sam problem co ty :) tyle że wystąpił już on tyle razy że się przywyczaiłam ;p
Międzi przyciskami POWER i BACK jest małe wgłębienie , przycisk reset.Naciśnij go(ja wciskam go igłą , gdyż palcem jest go trudno "wyczuć").Przyciśnij go na ok.2 sek.Następnie podłącz mp3 do kompa , do 5 min powinna "ożyć".Jeśli tak , to sformatuj ją. Powinna działać już dobrze(do następnej zawiechy ;p).Możesz jeszcze spróbwać wgrać inny firmware.
Mam nadzieję , ze będzie dobrze działać , pozdrawiam :))
Międzi przyciskami POWER i BACK jest małe wgłębienie , przycisk reset.Naciśnij go(ja wciskam go igłą , gdyż palcem jest go trudno "wyczuć").Przyciśnij go na ok.2 sek.Następnie podłącz mp3 do kompa , do 5 min powinna "ożyć".Jeśli tak , to sformatuj ją. Powinna działać już dobrze(do następnej zawiechy ;p).Możesz jeszcze spróbwać wgrać inny firmware.
Mam nadzieję , ze będzie dobrze działać , pozdrawiam :))
Od 1 do 8 z 8