Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Eon Cineo Gold - długie łączenie poprzez USB.

Utworzony: 2011.07.06 19:09 Zmieniony: 2011.07.06 19:58

Witam, mam pewien problem polegający na tym połączenie poprzez USB trwa dosyć długo (jakieś 30 sekund z czytuje dane lub uruchamia auto odtwarzanie - pomimo wyłączenia tej opcji). Nawet komp mi się raz zresetował.
Czy format pomoże i czy nie usunie on oprogramowania na jakim działa MP4 ??

Utworzony: 2011.07.07 12:57 Zmieniony: 2011.07.07 12:58

2 dzień po kupieniu - Odtwarzacz nie odpowiada na połączenie przez USB (PC nie wykrywa lub nie zna urządzenia) prawdopodobnie uszkodzone jest gniazdo ponieważ podpinałem również innym kablem USB (również nie działa).
Dziś próbowałem podłączyć MP4 by naładować baterię przez zasilacz (zasilacz działa lecz MP4 nie jest ładowana - czarny ekran, brak informacji o ładowaniu) następnie podłączyłem przez USB do PC aby naładować (oczywiście czekałem ponad 30 sek aż sprzęt zostanie wykryty), następnie lekko podładowany odtwarzacz (włączony) podłączyłem do zasilacza (CUD - ładuje się) i koniec wesołych wieści. Odłączam go aby sprawdzić czy normalnie już będzie się ładował przez zasilacz i znowu nic. Bateria całkiem padła więc czas podłączyć go przez USB do PC (w tym momencie zrobiłem oczy wielkości piłeczek do pingla). Odtwarzacz zmarł, bateria pusta, nie ładuje się przez zasilacz, PC go nie wykrywa.

Utworzony: 2011.07.07 13:03

----CUD---- odtwarzacz włączył się na resztkach baterii więc szybko podłączyłem go pod zasilacz i się ładuje. Kabel USB działa, ładowarka działa, gniazdo USB też bo się ładuje. Co może być uszkodzone ?? :devil: