Kategoria: Nawigacja GPS »

Bluetooth w Nomad Evo 5.0

• Z

• Member

Utworzony: 2011.07.15 22:48

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem nawigacji jak w temacie. Drugi dzień walczę bezskutecznie ze sparowaniem z nią telefonu Samsung B7300. Żadne z tych urządzeń nie widzi drugiego. Robiłem próby nawiązania łączności również z PDA i laptopem.W tych przypadkach był taki sam efekt - czyli żaden.
Oczywiście w PNA włączona była funkcja "zawsze włączony".
Proszę o podpowiedzi ewentualnie sugestie bardziej doświadczonych Kolegów.

Utworzony: 2011.07.16 14:39

Witam również miałem taki problem u mnie rozwiązaniem było to że wystarczyło że jeszcze jakieś inne urządzenie w moim przypadku drugi telefon miał włączony bluetooth i sie nie dało połączyć wyłączyłem bt w drugim telefonie został tylko włączony bt w nawigacji i telefonie który chciałem połączyć i sie udało :)
-Więc tak włącz bt w telefonie upewnij sie że obok nie ma nic włączonego bt
-Włącz BT w nawigacji
-W telefonie włącz wyszukiwanie nowych urządzeń BT
-Jak znajdzie pentagrama kliknij połącz i pamietaj jeśli nie zmieniales klucza dostępu to domyślnie jest to 8888
-Wpisz klucz w telefonie i połączenie będzie aktywne :)
  • Z

• Member

Utworzony: 2011.07.16 17:18

Witam wszystkich. Niestety nadal żadnych pozytywnych efektów. Próbowałem na innym telefonie {Nokia} z takim samym rezultatem. Dla pewności wyłączyłem nawet Wi-Fi. Bardzo proszę o następne sugestie.

Utworzony: 2011.07.25 18:50

Witam
Ja też mam z tym problem
tak jakby ten bluetooth wogóle nie działał.
Moze zna ktoś recepte jak można połączyć tą Navi z telefonem.
  • Z

• Member

Utworzony: 2011.07.25 20:42

Witam wszystkich.
Niestety, mój EVO poszedł do serwisu. Jestem ciekaw co stwierdzą.

Utworzony: 2011.08.07 17:57

Też postanowiłem udać się do serwisu.Tam powiedzieli mi że to częta usterka tego modelu i natychmiast bez zgrzytów wymienili mi na nową identyczną gdzie wszystko działa w 100% wykrywa go i łączy z telefonem bardzo szybko. Serwis to ŻAGIEL Lublin.