Kategoria: Sieci i komunikacja »
Cerberus P6367 - jaki modem
Od 1 do 3 z 3
bigmrowa
Member
Utworzony: 2011.07.28 18:06
Witam.
Posiadam i ww router, obecnie używam go z modemem Huawei E156G który jak wiadomo nie jest na liście kompatybilnych modemów lecz generalnie działa z wyjątkiem "walki" z połączeniem WAN. Pytanie brzmi czy np Huawei E173 będący na liści będzie działał bez problemów (zakładając poprawną konfigurację) z routerem. Ewentualnie jaki modem z tej listy mogę kupić warunkiem jest posiadanie gniazda do zewnętrznej anteny.
pozdrawiam
Maciek
Posiadam i ww router, obecnie używam go z modemem Huawei E156G który jak wiadomo nie jest na liście kompatybilnych modemów lecz generalnie działa z wyjątkiem "walki" z połączeniem WAN. Pytanie brzmi czy np Huawei E173 będący na liści będzie działał bez problemów (zakładając poprawną konfigurację) z routerem. Ewentualnie jaki modem z tej listy mogę kupić warunkiem jest posiadanie gniazda do zewnętrznej anteny.
pozdrawiam
Maciek
slan
Member
Utworzony: 2011.09.29 21:07 Zmieniony: 2011.09.29 21:09
Wysłany przez: bigmrowaWitam.
pozdrawiam
Maciek
Sprawdzałem E173 z Ery - niestety, pomimo umieszczenia go na liście kompatybilnych modemów, nie współpracuje z 6367; podobno taki sam modem z Play'a działa (inny firmware w modemie?).
Bez problemu działa E122 (oczywiście bez PIN - błąd softu routera), pomimo, że nie ma go na liście.
slan
Member
Utworzony: 2011.10.06 19:24
Teraz mogę potwierdzić, ponieważ przed chwilą sprawdzałem: E173u-2 z Play-a współpracuje z 6367 :) Należy zatem sprawdzać dokładnie typ modemu, wewnątrz, pod klapką/pokrywką - na zewnątrz jest tylko podany typ E173, bez dodatkowych znaczków.
Od 1 do 3 z 3