Kategoria: Nawigacja GPS »

Problem z dźwiekiem Nomad 4.3 Evo

Utworzony: 2011.07.29 09:20

z głośnika wydobywa się wysoki pulsujący dźwięk, ustaje dopiero po przełączeniu na transmiter fm.
Nawigację kupiłem w listopadzie. Dotychczas dźwięk był ok. Teraz za każdym razem przy włączeniu nawigacji lub odtwarzania mp3 bardzo głośne zakłócenia emituje głośnik. Nie pomaga w ustawieniach wyciszenie dźwięku, tylko przejście na transmiter fm lub wyłączenie urządzenia.

Utworzony: 2011.07.30 18:49

Prawdopodobnie to wynik przegrzewania się urządzenia z którego korzystałem trzymając je w pozycji leżącej. Jeżeli tył nie dotyka podłoża dźwięk jest ok.

Utworzony: 2011.08.01 10:53

Jeśli to mocno przeszkadzający dźwięk i nie znika 10 cm od głośnika to staraj się złożyć na to reklamację.

Utworzony: 2011.09.15 00:57

Witam
Na moim evo natomiast zginął dźwięk. Tzn. używając navi dźwięk był, po krótkim postoju i włączeniu urządzenia brak jakiegokolwiek sygnału dźwiękowego, wył/wł urządzenie i nic to nie daje, nawet resetowanie navi:(. To jest dla mnie bardzo dziwne

Utworzony: 2011.09.15 01:05

ehh, wystarczyło trochę poszukać i znalazłem przyczynę - włączony transmiter

Utworzony: 2011.11.25 06:33

Witam
Zawsze miałem zaufanie do Pentagrama, ale to co się dzieje z moją navi to jakiś koszmar.
W kwietniu nie włączyła się przez 3 dni, a w październiku to powtórzyła.
Na domiar złego ostatnio również zauważyłem przeraźliwy pisk w głośniku podczas ładowania. I nie ma to znaczenia czy ładujemy z USB PC, czy z ładowarki sieciowej lub samochodowej.
Nie wiem czy mogę to reklamować, czy od razu do śmieci...

Utworzony: 2011.11.25 10:03

Wysłany przez: Rafael1976W kwietniu nie włączyła się przez 3 dni, a w październiku to powtórzyła.

Masz patch do tego chyba. http://pentagram.pl/pentagram/pl/wsparcie_techniczne/nawigacja_gps/nawigacja_samochodowa drugi na górze Jak masz wrzucony i dalej się dzieje to nie ma co się zastanawiać tylko odsyłaj na serwis.

Wysłany przez: Rafael1976Na domiar złego ostatnio również zauważyłem przeraźliwy pisk w głośniku podczas ładowania.

!! serwis

Wysłany przez: Rafael1976Nie wiem czy mogę to reklamować, czy od razu do śmieci...

Mnie nie stać na wyrzucanie czegokolwiek, i ja bym reklamował.