Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish R SKIT został zalany

Utworzony: 2011.08.07 16:11

Witam. Wczoraj po ulewnym deszczu chciałem sprawdzić czy nic nie stało się z moim odtwarzaczem który miałem w kieszeni, po włączeniu wszystko było w porządku, lecz gdy dojechałem do domu okazało się, że mp3 się nie włącza, nie skutkuje ani przytrzymanie "play" ani przełączenie suwaka "on off". Gdy podłączyłem odtwarzacz do prądu lub komputera działał poprawnie. Co zrobić aby mp3 działało bez potrzeby podłączenia do prądu ? Proszę o szybką pomoc bo jestem uzależniony od muzyki ;)

Utworzony: 2011.08.08 09:53

Nie napisałeś czy go zalałeś mocno - jak mocno to mogło być zwarcie. Najlepiej byłoby go dobrze wysuszyć zanim podłączysz, jak woda dostała się do środka to zacznie śniedzieć na stykach i z czasem i tak się rozsypie.

Dobrze wysusz a potem, zostaw na ładowarce godzinkę i wtedy spróbuj włączyć.

Utworzony: 2011.08.08 13:57

nie wiem czy był mocno zalany wracałem z gór i był morny deszcz wszystko mi doszczętnie zmokło ale chyba nie aż tak bardzo żeby doszło do wnętrza mp3 , a czym wysuszyć suszarką ?

Utworzony: 2011.08.08 14:08

Wszystko się rozchodzi o stopień zalania - suszarka daje ciepło tylko z zewnątrz - zostaw na słońcu w mieszkaniu na dzień jak coś będzie w środku to powinno swobodnie odparować.

Utworzony: 2011.08.08 19:30

dzięki ;)