Kategoria: Sieci i komunikacja »
Cerberus P 6361 nie łączy się z TV Samsung LE40C650
Od 1 do 24 z 24
micks
Member
Utworzony: 2011.08.07 20:45
Wracając do sedna, mam P6361 i TV samsung LE40C650L1W - po podłączeniu do routera TV nie widzi routera i na odwrót. Nie skutkuje wpisywanie stałego IP w routerze i TV, nie skutkuje nadawanie uprawnień po MAC'u TV, no nie działa też oczywiście na ustawieniach dynamicznych. W TV zaktualizowałem soft. Próbowałem różnych konfiguracji, włączania wyłączania itp. Nie działa nic z tych rzeczy.
TV podłączony bezpośrednio do "skrzynki" z UPC działa bez zarzutu, działał też z poprzednim routerem.
Więc o co chodzi??? Widziałem podobne wątki po przeglądnięciu forum. Nie znalazłem tam sensownej odpowiedzi. Ani odpowiedzi ze strony moderatora.
Proszę o pomoc.
kosami
Member
Utworzony: 2011.08.08 09:40
micks
Member
Utworzony: 2011.08.08 16:02
A widział ktoś inny router (innego producenta) z 4 pinami na gniazdo?
kosami
Member
Utworzony: 2011.08.09 09:10
micks
Member
Utworzony: 2011.08.12 19:37
Np. administrator - kupiłem wasz produkt - potrzebuje pomocy i co i dupa.
Na zgłoszenie reklamacyjne wysłane ze strony w niedziele też jeszcze nikt nie raczył odpowiedzieć, a ponoć kontakt następuje w ciągu 2 dni... szkoda gadać...
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.08.16 12:12
Serwis czynny w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.04 21:46 Zmieniony: 2011.12.04 22:35
Wysłany przez: AcmonProszę się zapoznać z godzinami pracy serwisu i pomocy technicznej (w dni wolne od pracy np. święta, serwis nie jest czynny)http://www.mmv.pl/serwis_s_o_sSerwis czynny w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00
Witam
Mam coś podobnego z TV UE37D6500. Po kablu Ethernet oraz na starym routerze przez WiFi jest OK - telewizor widzi necik. Po WiFi na Cerberusie P6361 nie ma netu. A co gorsza próba połączenia się TV z routerem powoduje zawieszenie się routera, które objawia się brakiem możliwości zalogowania się do niego przez http. :(
Dodatkowo klient (PC) podłączony w tym czasie kablem do routera gubi połączenie z netem. W takiej sytuacji router odpowiada jedynie na ping.
micks
Member
Utworzony: 2011.12.04 22:47
Tutaj Ci nikt nie pomoże, sprzedają badziew i tyle. Powyżej Twojego posta jest jedyne info od Administratora i słuch zaginął.
Na pytanie na forum zero odpowiedzi.
Na zgłoszenie reklamacyjne zero odpowiedzi.
Że telefonu nikt nie odbiera to już chyba wszyscy wiedzą...
Dobrze, że tylko taka przygoda za 70 zł z tą firmą mnie spotkała - ale pierwszy i OSTATNI raz
NIKOMU NIE POLECAM - TANIE ALE BADZIEWNE I SERWISU ZEROOOOOOOOOOOOO!!!!!
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.05 09:36
dzięki za info. Nie brzmi to optymistycznie, ale przynajmniej wiem co robić i czego nie robić
. Powiedz jak Ty rozwiązałeś problem komunikacji z TV?grymer
Member
Utworzony: 2011.12.05 09:51
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.05 10:11 Zmieniony: 2011.12.05 10:22
> " ...router tylko się wiesza przy podłączaniu po wifi tego TV, a jak podłączasz inne urządzenia to się wiesza?"
mam 2 urządzenia WiFi: Lapka i TV. Lapek łączy się bez problemów zarówno przez WiFi jak i Ethernetem. (Mam jeszcze AP-Clienta który też ze starym routerem się "widzi", ale nie testowałęm go z Cerberem)
> " ...Jak tak spróbuj wrzucić inny software do routera"
OK - poszukam i spróbuje. Na stronie: http://pentagram.pl/pentagram/pl/wsparcie_techniczne/sieci_i_komunikacja/routery_w_tym_adsl_i_wifi nie ma softu. Gdzie jeszcze szukać?
> "...W TV i tym starym routerze masz te same ustawienia na wifi - kanał, tryb B/G zamiast B/G/N, szyfrowanie jest to samo?"
Jasne, przecież łącze działa :)
> "...Adres IP TV pobiera dynamicznie czy można wpisać statyczny?"
Można wybrać ustawienia statyczne lub DHCP. Stary router D-Link DI-624 w obu opcjach spisuje się bez zarzutów - czyli mogę w TV ustawić automat lub wpisać IPeki ręcznie. Cerber fiksuje w obu przypadkach.
grymer
Member
Utworzony: 2011.12.05 10:25
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.05 11:13 Zmieniony: 2011.12.05 11:13

Tylko nie może dogadać się z Cerberem.
Podaj swój Nik na hdtv i tam pogadamy o TV, bo tu nas Admin za prywatną dyskusje przetrzepie.
Tak, że w sprawie Cerbera to będę dzwonić do serwisu, bo suma objawów jest bardzo mocno niepokojąca.
micks
Member
Utworzony: 2011.12.05 16:28
Kupiłem inny router, gdzie jest 8 styków na wyjściu RJ'tki i hula jak tra LALA.
PENTAGRAM TO PORAŻKA.
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.06 19:07
pisałem w pierwszym poście "Po kablu Ethernet oraz na starym routerze przez WiFi jest OK - telewizor widzi necik."
Więc chyba działa! Zarówno na kablu jak i na starym routerze WiFi. Jedynie na nowym Cerberusie P6361 na WiFi dostaje kręćka (na kablu z Cerberem nie sprawdzałem - bo opcja "kabel" nie jest mi teraz potrzebna).
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.06 19:10
a napisałbyś jaki router kupiłeś, hę?
bo z tego, że kupiłeś inny to nic dla mnie sensownego na razie nie wynika. Napisz JAKI kupiłeś!
golik
Member
Utworzony: 2011.12.07 09:57
Wysłany przez: micksKupiłem inny router, gdzie jest 8 styków na wyjściu RJ'tki i
Bog'Dan zdejmowałeś zabezpieczenia z wifi tak żeby zobaczyć czy to nie ich wina? Zmień tryb transmisji na b/g. I zobacz czy jak wyłączysz w firewallu opcje blokowania ataków (nie jestem pewien czy jest, ale sprawdź). Z tym wieszaniem to dziwna sprawa, to by było najlepiej sprawdzić na innej sztuce.
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.08 08:23
1. O związku ilości przewodów we wtyku RJ45 i ich przeznaczeniu oraz relacjach z WiFi nie piszę - i Ty mnie rozumiesz najlepiej ;) (Ale do tego tematu wrócę, ale z innej strony!)
2. Zwyczajowo najpierw zestawiam łącze a potem je zabezpieczam, więc jedynie ustawienia domyślne jakie są fabrycznie ustawiane w routerze mogły mi przeszkodzić - sprawdzę to.
3. Tryb transmisji też był domyślny czyli "b/g/n" bo zależało mi właśnie na "n" - chcę po WiFi filmy z dysku sieciowego udostępniać. Zainwestowałem w dysk sieciowy, switch i okablowanie 10/100/1000 Mb/s dlatego zwykły tryb "g" mnie ogranicza. (i tu widać ukrytą potrzebę ośmiu przewodów w kablu Ethernet :D)
- popróbuję w ŁykEnd i powiadomię.
golik
Member
Utworzony: 2011.12.08 10:53
Osiem przewodów spoko jak switch jest gigabitowy i router taki musiałby mieć, ale po co skoro ma to iść N-ką. Hehe się zakręciłęm
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.09 08:21
W trybie n transfer osiąga 154 Mb/s a "zwykły" Ethernet to 100 Mb/s. Więc zainwestowałem w Gb. Dzięki temu mogę w sieci domowej jednocześnie co chcę :)
Bog'Dan
Member
Utworzony: 2011.12.18 20:07
Ale dalej czekam na sugestie ...
Od 1 do 24 z 24