Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Problem z gwarancją Vanquish R SKIT

Utworzony: 2011.08.08 18:09

Witam, mam problem z odtwarzaczem mp3 Vanquish R SKIT 4GB zakupionym dnia 13-10-2009 w KTRze (hurtownia komputronik wyłącznie dla firm) na pewną firmę. Sprzęt nie został odsprzedany, czyli nie została wystawiona faktura na osobę fizyczną, posiadam tylko fakturę na firmę. Tutaj zaczyna się problem, otóż firma została zamknięta z powodu śmierci właściciela, odtwarzacz się nie uruchamia. Jak teraz mogę go zaserwisować? Karta gwarancyjna również nie została wybita, ale to mogę załatwić. Gorzej z fakturą na osobę fizyczną. Raz odtwarzacz uległ uszkodzeniu i został wysłany do serwisu KTR, lecz oni odpowiedzieli, że jest gwarancja door-to-door i mogą odesłać odtwarzacz do serwisu pentagram za odpowiednią opłatą - zgodziłem się i wszystko zostało załatwione.

Teraz ponownie zaszła potrzeba wysłania sprzętu do serwisu i jak mogę to zrobić omijając KTR?
Czy powinienem zgłosić uszkodzenie w pentagramie i wysłać im razem z odtwarzaczem wybitą kartę gwarancyjną z kopią faktury na firmę która nie istnieje, czy może wystarczy sama wybita karta gwarancyjna?

Jak mogę zaczarować by sprzęt był serwisowany. Gwarancji zostało jeszcze ponad 2 miesiące. Odtwarzacz po uruchomieniu i naciśnięciu jakiegokolwiek przycisku się resetuje, tak jakby gdzieś puściły luty.

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam

Utworzony: 2011.08.09 09:17

Wysłany przez: Jackal629Teraz ponownie zaszła potrzeba wysłania sprzętu do serwisu i jak mogę to zrobić omijając KTR?

Normalnie wysyłasz do gwaranta, nie ogranicza on gwarancji do osób fizycznych.

Wysłany przez: Jackal629Czy powinienem zgłosić uszkodzenie w pentagramie i wysłać im razem z odtwarzaczem wybitą kartę gwarancyjną z kopią faktury na firmę która nie istnieje, czy może wystarczy sama wybita karta gwarancyjna?

Najlepiej napisz na maila pomoc@mmv.pl lub wyślij formularz zgłoszenia jeśli coś nie będzie pasować to ci napiszą. Formularz masz tu http://formularz.mmv.pl/