Kategoria: Sieci i komunikacja »

Pentagram P 6352

Utworzony: 2011.08.20 11:02

Witam,
Od kilku dni jestem posiadaczem Routera Pentagram Cerberus P 6352 i neostrady 6mb. Router skonfigurowany wg wskazówek Pań z infolinii TP jak i infolinii producenta. Internet działa, ale zaobserwowałem kilka nieścisłości, otóż router po dłuższym czasie użytkowania WIFI samoistnie zrywa połączenie (pomaga restart), do tego przy maksymalnym zasięgu wifi rozmowy przez skype mają kiepską jakoś (jakoś rozmów oscyluje w 1-3 kreskach na pasku) + zauważyłem spore skoki transferu, rzadko kiedy udaję mi się wyciągnąć maks łącza (średnia prędkość pobierania 200KB/s).
Jako, że jest to mój pierwszy router podejrzewam, że problem tkwi w ustawieniach?
+ drugie pytanie, czy do owego urządzenia istnieje jakieś customowe firmware, które wyciągnie z niego maksimum możliwości?
Z góry dziękuje za pomoc :)

Utworzony: 2011.09.18 12:34

Witam,
mam dokladnie ten sam problem, natomiast dokladniej problem w tym ze router zawiesza sie conajmniej raz dziennie, a zdarza sie ze duzo czesciej. Polaczenie WiFi zrywa, i nie jest w stanie znow sie polaczyc, pomaga restart routera. O dziwo zauwazylem ze czasem WiFi funkcjonuje poprawnie, a polaczenie adsl sie zawiesza i nie probuje nawet polaczyc sie ponownie, w tym wypadku rowniez tylko restart pomaga, natomiast to akurat zdarza sie troche rzadziej.