Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Pentagram Fun [P 5107] Dziwny komunikat i inny problem
Od 1 do 6 z 6
raffo
Member
Utworzony: 2011.08.22 13:12 Zmieniony: 2011.08.22 13:17
Witam,
Dziś stałem się posiadaczem odtwarzacza MP3 Pentagram Fun.
Podłączyłem go ładowarki dioda na ładowarce zapaliła się na zielono. Mp3 działa bezpośrednio z ładowarki.
Chciałem sprawdzić czy po 3 godzinach będąc na ładowarce się uruchomi i zaczął się problem.
Mianowicie Mp3 nie uruchomił nawet na 1 sekundę.
Więc kolejna próba podłączyłem ponownie urządzenie do ładowania i po chwili je odłączyłem na wyświetlaczu pokazał się komunikat brak baterii o co tu chodzi ??
Postanowiłem chwilkę pokombinować i po chwili znów podłączyłem Mp3 pod ładowarkę tym razem udało się zrobić tak że dioda na ładowarce świeci na czerwono.
odczekam około 3 godzin aby sprawdzić czy ładuje i czy urządzenie się włączy.
Teraz jeszcze pytania:
Ile czasu ma się ładować urządzenie?
Ma się ładować na trybie ON czy OFF?
Co to w ogóle za komunikat Brak baterii?
Mam oddać go na serwis czy się męczyć dalej?
Dlaczego w instrukcji obsługi nie ma informacji na temat ładowania ile czasu urządzenie ma być podpięte do ładowarki i jaki kolor diody na ładowarce sieciowej oznacza naładowany akumulator?
Dziś stałem się posiadaczem odtwarzacza MP3 Pentagram Fun.
Podłączyłem go ładowarki dioda na ładowarce zapaliła się na zielono. Mp3 działa bezpośrednio z ładowarki.
Chciałem sprawdzić czy po 3 godzinach będąc na ładowarce się uruchomi i zaczął się problem.
Mianowicie Mp3 nie uruchomił nawet na 1 sekundę.
Więc kolejna próba podłączyłem ponownie urządzenie do ładowania i po chwili je odłączyłem na wyświetlaczu pokazał się komunikat brak baterii o co tu chodzi ??
Postanowiłem chwilkę pokombinować i po chwili znów podłączyłem Mp3 pod ładowarkę tym razem udało się zrobić tak że dioda na ładowarce świeci na czerwono.
odczekam około 3 godzin aby sprawdzić czy ładuje i czy urządzenie się włączy.
Teraz jeszcze pytania:
Ile czasu ma się ładować urządzenie?
Ma się ładować na trybie ON czy OFF?
Co to w ogóle za komunikat Brak baterii?
Mam oddać go na serwis czy się męczyć dalej?
Dlaczego w instrukcji obsługi nie ma informacji na temat ładowania ile czasu urządzenie ma być podpięte do ładowarki i jaki kolor diody na ładowarce sieciowej oznacza naładowany akumulator?
spooky
Member
Utworzony: 2011.08.22 22:35
Zdaje się, że należy próbować ładować w pozycji "on".jak podączyłem swój sprzęt do ładowania w pozycji "off",to wydaję mi się, że w ogóle się nie ładował.
Ash
Member
Utworzony: 2012.02.06 19:34
Witajcie,
Kupiłam wczoraj ten odtwarzacz. Na dzień dobry miałam problem, urządzenie w ogóle nie zaczynało się ładować, na szczęście wyczytałam tu, aby ładować w pozycji "on". Fajnie. Ładuje się od rana, już 12 godzin - i nic. Dioda na ładowarce nadal zielona, a ikonka baterii nadal pokazuje, że ładowanie jest "in process". Czy to normalne? Ile godzin takie maleństwo może się ładować?
Kupiłam wczoraj ten odtwarzacz. Na dzień dobry miałam problem, urządzenie w ogóle nie zaczynało się ładować, na szczęście wyczytałam tu, aby ładować w pozycji "on". Fajnie. Ładuje się od rana, już 12 godzin - i nic. Dioda na ładowarce nadal zielona, a ikonka baterii nadal pokazuje, że ładowanie jest "in process". Czy to normalne? Ile godzin takie maleństwo może się ładować?

raffo
Member
Utworzony: 2012.02.07 06:34
Witaj ASH,
Zielony kolor diody wskazuje że proces ładowania się zakończył.
W trakcie ładowania urządzenia ładowarka powinna się świecić na czerwono lub pomarańczowo.
12h ładowania wystarczyć powinno w zupełności.
Sprawdź proszę czy ikonka baterii Ci mruga (stan naładowania).
Zielony kolor diody wskazuje że proces ładowania się zakończył.
W trakcie ładowania urządzenia ładowarka powinna się świecić na czerwono lub pomarańczowo.
12h ładowania wystarczyć powinno w zupełności.
Sprawdź proszę czy ikonka baterii Ci mruga (stan naładowania).
golik
Member
Utworzony: 2012.02.07 10:20
@Ash włącz i zobacz czy działa czy dasz radę słuchać muzykę radio itd. Przy takim odtwarzaczu czas ładowania 4h to maks
Sarever
Member
Utworzony: 2012.04.08 18:26
Witam ja mam inny problem z tym odtwarzaczem (pentagram P 5107 4GB) ostatnio gdy go włączyłem pojawia się okno "Vanquish fun" a pasek który wcześniej się ładował pod spodem tego napisu, wcale się nie pojawia, i odtwarzacz tak stoi. Po podłączeniu do kompa nie udaję się zainstalować poprawnie urządzenia. Co może z tym być??
Od 1 do 6 z 6