Kategoria: Sieci i komunikacja »

P6331-4A rozłączanie, neostrada 6MB

Utworzony: 2011.08.29 22:41 Zmieniony: 2011.08.29 22:42

No to tak, mam router ww od roku, wszystko działało bez problemu do ost tygodnia. Net się zaczął rozłączać co kilka min/h, niestety nie wiem, czy wszystkie światełka gasnął). Panowie z neostrady już byli i coś wymienili na słupie, co nic nie dało. Router do ust fabrycznych resetowałem, forum w miarę przejrzałem, także jak ktoś wie o co może chodzić to prosiłbym o radę ;]
(właśnie się rozłączył) i wyskoczyło "konflikt adresów IP", co właśnie wyskakuje odkąd są te problemy. Szukałem po forach o co z tym chodzi ale nie łapie. Także jeszcze raz proszę o pomoc :)
pzdr albert

Utworzony: 2011.08.30 15:58

Sprawdź w routerze czy przerywa połączenie z netem. Jak nie przerywa to może z kompami jest problem. Jak używasz jednego to wyskoczył problem?

Utworzony: 2011.08.30 19:29

Dzwoniłem dzisiaj ponownie do neostrady i znowu 'majstry' przyjechali i teraz wymienili coś na drugim słupie i jak na razie wszystko działa ;)
thx za odp, jak się coś zmieni to będę kontynuował wezwanie o pomoc ;]

Utworzony: 2012.01.09 22:32

Witam, mam bardzo podobny problem z neostradą 6MB. Gdy pojawił się w domu drugi odbiornik wifi zaczął mi się gubić internet co kilka minut lub godzin, najpierw na Cerberus P6331-4A a teraz na Cerberus P 6351. Dzwoniłam właśnie do tepsy i niby u nich wszystko ok, wg nich niby router nie traci połączenia z serwerem, wydaje mi się że moje ustawienia też są ok. Co mogę zrobić? Najpierw gnębić tepsę czy poszukać w routerze?

Utworzony: 2012.01.17 10:46

Zobacz czy jak gubi net to gasną mu jakieś kontrolki, czy w statusie masz połączenie na WAN. Jak masz jakieś filtry założone na kablu lub przedłużacze to je odłącz

Utworzony: 2012.01.17 11:52

ja mam neo 2mb i wszystko smigalo zamowilem neo 6mb i brak sygnalu ADSL dioda pulsuje,zglaszalem na blekitna linie panowie przyjechali cos zrobili i mowia ze na ich modemie wszystko dziala i ze to wina mojego modemu wczoraj internet zlapal sygnal ADSL ale jak go pozniej wylaczylem to juz sygnalu nie ma

Mozecie mi poradzic co robic w tej sytuacji :(

Utworzony: 2012.01.17 12:02

Poszukaj w routerze ustawień ADSL, w tym jest to coś takiego jak ADSL mode - ustaw tam najpierw G.DMT (zapisze i restart), synch ADSL to do około 5 min (miganie diody ADSL), potem jak nic nie da zobacz na T1.413 i ADSL2+.
Nic nie zmieniałeś na tym kablu podłączeniowym po ich wizycie nie dokładałeś filtrów, nie podłączałeś tel, rozdzielaczy itp.

Utworzony: 2012.01.17 13:09

nic nie ruszalem a wczoraj jak wylaczylem router to juz nie zadzialal nawet do ustawien fabryczcznych go zrobilem :) cos bede dzis kombinowal Tylko teraz nie wiem jak ustawic ten router pod neostrade bo bardzo dawno to robilem :( masz moze jakies sceeny co do ustawien

Utworzony: 2012.01.17 13:43

JUZ ZNALAZLEM : PENTAGRAM Cerberus ADSL2009-10-30
Program do automatycznej konfiguracji modemu ADSL dla usług: Neostrada, Net 24.