Kategoria: Sieci i komunikacja »
P6331-4A rozłączanie, neostrada 6MB
Od 1 do 10 z 10
yalbert
Member
Utworzony: 2011.08.29 22:41 Zmieniony: 2011.08.29 22:42
No to tak, mam router ww od roku, wszystko działało bez problemu do ost tygodnia. Net się zaczął rozłączać co kilka min/h, niestety nie wiem, czy wszystkie światełka gasnął). Panowie z neostrady już byli i coś wymienili na słupie, co nic nie dało. Router do ust fabrycznych resetowałem, forum w miarę przejrzałem, także jak ktoś wie o co może chodzić to prosiłbym o radę ;]
(właśnie się rozłączył) i wyskoczyło "konflikt adresów IP", co właśnie wyskakuje odkąd są te problemy. Szukałem po forach o co z tym chodzi ale nie łapie. Także jeszcze raz proszę o pomoc :)
pzdr albert
(właśnie się rozłączył) i wyskoczyło "konflikt adresów IP", co właśnie wyskakuje odkąd są te problemy. Szukałem po forach o co z tym chodzi ale nie łapie. Także jeszcze raz proszę o pomoc :)
pzdr albert
FellAngel
Member
Utworzony: 2011.08.30 15:58
Sprawdź w routerze czy przerywa połączenie z netem. Jak nie przerywa to może z kompami jest problem. Jak używasz jednego to wyskoczył problem?
yalbert
Member
Utworzony: 2011.08.30 19:29
Dzwoniłem dzisiaj ponownie do neostrady i znowu 'majstry' przyjechali i teraz wymienili coś na drugim słupie i jak na razie wszystko działa ;)
thx za odp, jak się coś zmieni to będę kontynuował wezwanie o pomoc ;]
thx za odp, jak się coś zmieni to będę kontynuował wezwanie o pomoc ;]
wtyczka
Member
Utworzony: 2012.01.09 22:32
Witam, mam bardzo podobny problem z neostradą 6MB. Gdy pojawił się w domu drugi odbiornik wifi zaczął mi się gubić internet co kilka minut lub godzin, najpierw na Cerberus P6331-4A a teraz na Cerberus P 6351. Dzwoniłam właśnie do tepsy i niby u nich wszystko ok, wg nich niby router nie traci połączenia z serwerem, wydaje mi się że moje ustawienia też są ok. Co mogę zrobić? Najpierw gnębić tepsę czy poszukać w routerze?
golik
Member
Utworzony: 2012.01.17 10:46
Zobacz czy jak gubi net to gasną mu jakieś kontrolki, czy w statusie masz połączenie na WAN. Jak masz jakieś filtry założone na kablu lub przedłużacze to je odłącz
hubi2000
Member
Utworzony: 2012.01.17 11:52
ja mam neo 2mb i wszystko smigalo zamowilem neo 6mb i brak sygnalu ADSL dioda pulsuje,zglaszalem na blekitna linie panowie przyjechali cos zrobili i mowia ze na ich modemie wszystko dziala i ze to wina mojego modemu wczoraj internet zlapal sygnal ADSL ale jak go pozniej wylaczylem to juz sygnalu nie ma
Mozecie mi poradzic co robic w tej sytuacji :(
Mozecie mi poradzic co robic w tej sytuacji :(
golik
Member
Utworzony: 2012.01.17 12:02
Poszukaj w routerze ustawień ADSL, w tym jest to coś takiego jak ADSL mode - ustaw tam najpierw G.DMT (zapisze i restart), synch ADSL to do około 5 min (miganie diody ADSL), potem jak nic nie da zobacz na T1.413 i ADSL2+.
Nic nie zmieniałeś na tym kablu podłączeniowym po ich wizycie nie dokładałeś filtrów, nie podłączałeś tel, rozdzielaczy itp.
Nic nie zmieniałeś na tym kablu podłączeniowym po ich wizycie nie dokładałeś filtrów, nie podłączałeś tel, rozdzielaczy itp.
hubi2000
Member
Utworzony: 2012.01.17 13:09
nic nie ruszalem a wczoraj jak wylaczylem router to juz nie zadzialal nawet do ustawien fabryczcznych go zrobilem :) cos bede dzis kombinowal Tylko teraz nie wiem jak ustawic ten router pod neostrade bo bardzo dawno to robilem :( masz moze jakies sceeny co do ustawien
hubi2000
Member
Utworzony: 2012.01.17 13:43
JUZ ZNALAZLEM : PENTAGRAM Cerberus ADSL2009-10-30
Program do automatycznej konfiguracji modemu ADSL dla usług: Neostrada, Net 24.
Program do automatycznej konfiguracji modemu ADSL dla usług: Neostrada, Net 24.
golik
Member
Utworzony: 2012.01.17 16:14
Masz też tutaj http://forum.pentagram.pl/discussion/3341/pentagram-63314a/
Od 1 do 10 z 10