Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Pentagram Eon Cineo problem z usb
Od 1 do 10 z 10
Ramzes
Member
Utworzony: 2011.09.03 16:54
Witam. Posiadam Pentagram Eon Cineo P 5116 wersja 2.31 i pojawił się nie mały problem. Spory czas temu odtwarzacz coraz słabiej ładował i łapał usb, trzeba było poruszać kabelkiem aby rozpoczęło się ładowanie/przetwarzanie plików z usb. Ostatnio sytuacja była tak zła, że musiałem używać gumek i wszelkich podpórek aby móc go naładować - niestety nastąpił krytyczny moment kiedy nie łączyło już usb i nie ładował się. Poprosiłem tatę o naprawę odtwarzacza i udało się. Śmiga jak dawniej z ładowaniem nie ma żadnego problemu. Niestety jeśli chodzi o usb komputer w ogóle go nie wykrywa. Próbowałem kilka sposobów np. Mój Komputer->Zarządzaj->..Zarządzaj dyskami wtedy powinien się pojawić ukryty dysk odtwarzacza (kiedyś tak robiłem i działało) natomiast teraz żadnego rezultatu. Próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne, niestety na próżno. Dodam też, że to nie wina kabla ponieważ pożyczyłem również od kolegi. Czy jest jakiś sposób aby ponownie można było go podłączać do usb ?! Z góry dziękuje za pomoc.
koti
Member
Utworzony: 2011.09.06 12:21
Może to być wina gniazda usb lub uszkodzenia na pcb płyty odtwarzacza i wtedy nie działa.
Ramzes
Member
Utworzony: 2011.09.06 19:15
Jeśli chodzi o to, że wina leży w gnieździe USB to jest wykluczone bo z innymi urządzeniami działa bez problemu. Co do płyty odtwarzacza, da się jakoś to naprawić ?
koti
Member
Utworzony: 2011.09.07 10:19
Chodziło mi o gniazdo odtwarzacza nie PC.
Jeśli masz znajomego elektronika to pewnie dałby radę przynajmniej posprawdzać co i gdzie, zdalnie na pewne tego nie da się zrobić. Zostaje też serwis, ale oni mogą chcieć wymienić cała elektronikę bez zabawy w szukanie.
Wysłany przez: RamzesCo do płyty odtwarzacza, da się jakoś to naprawić ?
Jeśli masz znajomego elektronika to pewnie dałby radę przynajmniej posprawdzać co i gdzie, zdalnie na pewne tego nie da się zrobić. Zostaje też serwis, ale oni mogą chcieć wymienić cała elektronikę bez zabawy w szukanie.
arten14
Member
Utworzony: 2011.09.07 17:06
Sprawdz czy nie masz w lutach na plytce stykow połaczonych i sprawdz zimne luty:)
Ramzes
Member
Utworzony: 2011.09.25 13:56
Jeśli chodzi o sprawy techniczne wydaje mi się, że wszystko zostało dobrze naprawione. Skoro ładuje się bez problemu to USB też powinno łączyć. Czy aby to naprawić muszę oddać go do serwisu ?
Ventix
Member
Utworzony: 2011.09.26 10:41
Gdy kupiłam otwarzacz kabel od poczatku był zepsuty ładować ładował ale do komp nie mogłam podłączyć spróbuj podłączyć otwarzacz innym kablem mi np dziala od aparatu fot.
koti
Member
Utworzony: 2011.09.27 10:38
Wysłany przez: RamzesSkoro ładuje się bez problemu to USB też powinno łączyć. Czy aby to naprawić muszę oddać go do serwisu ?
No wiesz nie daje gwarancji, że się nie mylę może to być oczywiście coś innego. Wymień kabel na inny, najlepiej grubszy może tu jest teraz problem.
wanzel_morda
Member
Utworzony: 2011.09.30 15:26 Zmieniony: 2011.09.30 15:30
W tym problem, że kabel kablowi nierówny, może też być wina usterki w odtwarzaczu, ale bez wysłania do nich ciężko to określić.
Od 1 do 10 z 10