Kategoria: Sieci i komunikacja »

Dlaczego Pentagram Hornet USB 6132-08 pisze NIESKOJAżONY , Ruter Livebox TP

Utworzony: 2011.09.06 15:07

Witam !!!
Mam problem z kartą sieciową pod USB Pentagram Hornet USB p6132-08 . Nie chce połączyć się z Liveboxem . W opcjach karty piszę tylko nieskojarzony . Ponieważ nie znalazłem w Google odpowiedzi zgłaszam się do was ...
Proszę pomóżcie Mi , mam 15 lat i nie stać mnie na nową kartę sieciową , a internet kablem nie wchodzi w grę . Do tego nie mam gwarancji z pieczątką , wiec na pewno zostanę odrzucony z kwitkiem .

Utworzony: 2011.09.06 15:08

Jeżeli Potrzeba więcej szczegółów , to z przyjemnością je podam

Utworzony: 2011.09.06 15:24

Zobacz czy nie jest włączony filtr adresów MAC w Livebox (wówczas dostęp do Live maja tylko te urządzenia, które zostały dodane do listy, na forum było o tym). Z tego co mi się gdzieś przypomina Livebox może mieć domyślnie wpisany klucz do sieci wifi - powinien być na pudełku, jeśli klucz jest ustawiony i go nie wpiszesz poprawnie to się nie połączysz (nieskojarzone).

Utworzony: 2011.09.06 21:44

Dziękuje , za zainteresowanie się moją sprawą . Niestety tego już próbowałem , robiłem nawet format i nic to nie pomogło , dzwoniłem do TP i nie mogą mi pomóc . Szkoda , trzeba po prostu chyba kupić nową kartę sieciową... Jeżeli będą jakieś pomysły proszę śmiało mówić

Utworzony: 2011.09.07 10:13

- najprościej jak się da pożycz od kumpla router lub idz do niego z lapem i tam spróbuj się podłączyć do jego sieci
- rozumiem że sieć jest widoczna i radio włączone w sieciówce
- jak sterownik sieciówki możesz przełączyć w tryb Ad-Hoc to ustaw go w tym trybie i podłącz się do sieci rozgłaszanej przez ta kartę z innego urządzenia