Kategoria: Sieci i komunikacja »
P6362 Problem z PING-iem 999
Od 1 do 4 z 4
TheKlaczoJebacze
Member
Utworzony: 2011.09.10 15:55
Witam,mam problem z routerem wymienionym wyżej w temacie a mianowicie wszystko podłączyłem jak należy skonfigurowałem itp,internet był speedtest.net pokazywał ping w granicach 25-30 ms i prędkość 10 mb,niestety w grach online miałem pingi 0(co oznacza że ping jest większy niż 999) bądź 999,gdy czekałem ok 5 min pingi z zerowego robiły się na 999 i nic mniej. Co mam zrobić aby się tego pozbyć ? Gdy podłąćzam swój starty router ASUS RT-G32 wszystko jest normalnie,tylko z waszym Pentagramem mam problem...
TheKlaczoJebacze
Member
Utworzony: 2011.09.11 16:27
Odpowie mi ktoś czy nie ? Bo kupująć router sprzedawca powiedział że jak będą problemy to albo pisać na forum,albo dzwonić na infolinie,tam zawsze pomogą a narazie jest tak że router jest do dupy,wy nie odpisujecie a spi*******a infolina mówi mi jakieś bzdety przez słuchawkę....
kosami
Member
Utworzony: 2011.09.12 09:30
To jest forum a nie zestaw gotowych odpowiedzi. Sprawdź ping do routera czy ci nie siada i czy nie zrywa podłączeń - ping to też tylko pakiety icmp a ty pewnie masz po protokole udp lub tcp. Pakiet po wyjściu poza router nie jest już kontrolowany przez ten router. Zrób siebie jeszcze badanie w cmd poleceniem tracert na adres serwera gry i może ci wyjdzie gdzie masz opóźnienie. Sprawdź czy masz wprowadzone te same ustawienia co w tym Asusie - przekierowania portów, zdjęte jakieś ograniczenia na routerze.
TheKlaczoJebacze
Member
Utworzony: 2011.09.12 15:51
Ustawienia mam takie same,zresztą w poprzednim nic nie musiałem ustawiać i działało,a tu tyle kombinowania,mimi że prosiłem o zwykły prosty Router.
Od 1 do 4 z 4