Kategoria: Tuning PC »

Problem z oprogramowaniem Bluesoleil dla Fang slim

Utworzony: 2011.09.11 16:14

Witam,
posiadam adapter Bluetooth, Pentagram Fang Slim. Nie wiem dokładnie jaki model. Kupiłem go z 5-6 lat temu i wtedy działał poprawnie. Ostatnio podłączyłem go ponownie do mojego laptopa ale po zainstalowaniu softu Bluesoleil pokazuje mi, że nie mam licencji i mogę przesłać tylko 5 mb danych. Czy jest jakiś sposób żeby program działał poprawnie ? Zainstalowałem go z oryginalnego CD więc powinien działać normalnie.

Utworzony: 2011.09.12 09:53 Zmieniony: 2011.09.12 09:54

Jeśli taka płyta była dołączona do tego adaptera to musiałeś tak mieć od początku. MAC adres bluetootha mu nie pasuje - zły, uszkodzony, niepoprawny lub program w innej wersji niż dedykowana. Może też mieć wpływ wersja OS, ale z takim czymś się nie spotkałem. Może ci serwis wyśle pasującą wersję o ile to nie jest problem z sprzętem i jego MACiem.

Utworzony: 2011.09.12 18:21

Da się to jakoś zdiagnozować ? Bez sensu, że oryginalne oprogramowanie dołączone do adaptera nie działa poprawnie ...

Utworzony: 2011.09.13 11:19

Zacznij od tego czy soft był dedykowany pod system który używasz.
Potem w tym bluesoile...... masz podany mac adres swojego ble zobacz czy nie są tam same 00. Można tez spróbować z inną wersją bluesoil... ale musisz się wtedy skontaktować z serwisem żeby ci coś dali.

Jeszcze jedna opcja bluetooth powinien być bez problemu obsługiwany przez system (nawet bez sterownika), wtedy zrób tak odinstaluj bluesoil..... zrób restart komputera i dopiero po restarcie podłącz bluetooth powinien się zainstalować sam i ew. po restarcie powinna się pojawić ikona bluetooth w na pasu powiadomień z różnymi opcjami/funkcjami.

Utworzony: 2011.09.13 19:36

Soft jest pod WinXP więc powinien działać. MAC adres jest jak najbardziej prawidłowy. Próbowałem odinstalować Bluesoleil ale XP sam nie wykrywa Bluetootha. Nie chce też zassać driverów, nie pasują mu. Jak się skontaktować z serwisem Pentagram ?

Utworzony: 2011.09.14 09:39

Kontakt do serwisu Pentagram

Dane kontaktowe.

PENTAGRAM Polska sp. z o.o. (dawniej Multimedia Vision sp. z o.o.)
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa

Dział pomocy technicznej MMV.
Infolinia - 0 801 080 221
tel. 022 338 90 30
pomoc@mmv.pl

Dział obsługi klienta MMV.
tel. 022 338 90 20
serwis@mmv.pl

Serwis czynny w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach 09:00 - 17:00.