Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Ładowarka do Pentagram Vanquish Volt i pytanie u kabel
Od 1 do 3 z 3
Czmiel
Member
Utworzony: 2011.09.13 15:27 Zmieniony: 2011.09.13 16:41
Witam. Mam następujący problem , otóż mój "wspaniały" brat pozbawił mnie ładowarki sieciowej i oryginalnego kabla USB - ta ładowarka i kabel co był w pudełku. Posiadam jeszcze jedną , podobną ładowarkę do Pentagram Vanquish R Pocket , tylko że nie wiem czy mogę jej spokojnie używać do ładowania volta bez żadnego ryzyka. Ładowarka do R Pocket ma napięcie 5V i natężenie 300mA. Nie pamiętam jakie parametry miała ta od Volta ale wydaje mi się że były ciut inne. No i drugie pytanie , czy mogę używać innego kabla USB ? Wiem , że ten od Volta miał taką jakby "przystawkę" ( to się chyba filtr nazywa z tego co wiem ) .. coś takiego jak na tym

Czy mogę do ładowania bezpiecznie używać innego kabla bez tego filtra ? (czy co to tam jest )
Pozdrawiam i liczę na pomoc (sprawa pilna).
P.s nie jestem pewien czy założyłem temat w odpowiednim dziale

Czy mogę do ładowania bezpiecznie używać innego kabla bez tego filtra ? (czy co to tam jest )
Pozdrawiam i liczę na pomoc (sprawa pilna).
P.s nie jestem pewien czy założyłem temat w odpowiednim dziale
wanzel_morda
Member
Utworzony: 2011.09.13 16:40
Wysłany przez: CzmielCzy mogę do ładowania bezpiecznie używać innego kabla bez tego filtra ? (czy co to tam jest )
Tak
Wysłany przez: CzmielŁadowarka do R Pocket ma napięcie 5V i natężenie 300mA. Nie pamiętam jakie parametry miała ta od Volta ale wydaje mi się że były ciut inne.
5V 450mA +/-50, możesz ładować co najwyżej będzie dłużej.
Czmiel
Member
Utworzony: 2011.09.13 16:55 Zmieniony: 2011.09.13 18:51
Dzięki wielkie za odpowiedź. Aczkolwiek kablem bez filtra nie chce mi się ładować , świeci zielona dioda a na ekranie nie ma ikonki napełniającej się baterii - bynajmniej tak jest na chwilę obecną - ale z komputera ładuje się poprawnie. Ciekawe zjawisko...
Od 1 do 3 z 3