Kategoria: Nawigacja GPS »

Ustawienie klawisza Nawigacji

Utworzony: 2011.09.14 21:01

Witam
Jestem tu nowy , ale ma problem dostałem nawigacje Pentagram gdzie była zainstalowana na karcie automapa wyrzuciłem ją i zainstalowałem nowszą wersje ale nie uruchamia się ona z klawisza " nawigacja " prosze o porady co trzeba i jak ustawić , edytować aby działa jak powinna
z góry dziękuje :bigsmile:

Utworzony: 2011.09.15 10:23

Taaaa a nie napisałeś nawet jaka to nawigacja. W niektórych masz w menu coś takiego jak ścieżka nawigacji, navi path itd i tam podajesz ścieżkę do pliku z AM. W innych musisz albo wrzucić odpowiedni plik inicjujący na kartę lub zmienić nazwę pliku wykonywalnego na taką, którą zna system.

Utworzony: 2011.09.15 11:10

Sorki mam Pentagram P5210 napisz mi proszę co i jak zrobić aby startowała z klawisza

Utworzony: 2011.09.15 11:29 Zmieniony: 2011.09.15 11:29

Pierwszy link najprostszy
http://forum.pentagram.pl/discussion/1908/automapa-nie-uruchamia-sie-glownego-menu/

http://forum.pentagram.pl/discussion/499/proba-do-pentagrama-o-stworzenie-pacha/

Utworzony: 2011.09.15 12:04

Żeby było to takie proste zrobił bym to ale ja jetem zielony w tych sprawach. Wrzuciłem na kartę Am wersja instalacyjna bez klucza ( bo nie mam ) to Am startuje normalnie z klawisza

Utworzony: 2011.09.15 17:18

Plik shell.ini jest w shell.zip to zwykły plik TXT ze zmienionym rozszerzeniem, otwórz w notatniku wpisz ścieżkę do swojej automapy i załącz w pamięci nawigacji i karty pamięci bo nie pamiętam już z czego odpala, restart i potem już powinno działać czy to automapa.exe czy z dowolnym innym exe

Utworzony: 2011.09.15 17:56

A gdzie znajduje się ten plik na nawigacji czy w automapa ?

Utworzony: 2011.09.16 09:32

Taki plik podałem ci w pierwszym linku było przynajmniej przeczytać.

Utworzony: 2011.09.16 18:13

<blockquote><cite>Wysłany przez: golik</cite>Taki plik podałem ci w pierwszym linku było przynajmniej przeczytać.</blockquote>
tak tylko u mnie takiego pliku nie znalazłem ?!

Utworzony: 2011.09.19 10:11 Zmieniony: 2011.09.19 10:12

Bo go nie ma musisz go wrzucić do głównego katalogu nawigacji tego ResidentFlash i dodatkowo wrzuć do kartę.

Utworzony: 2011.09.20 14:53

<blockquote><cite>Wysłany przez: golik</cite>Bo go nie ma musisz go wrzucić do głównego katalogu nawigacji tego ResidentFlash i dodatkowo wrzuć do kartę.</blockquote>
ok a możesz napisać mi jak to zrobić i pytanie dwa wrzucić AM wersje do instalacji czy gotowca na sd ?

Utworzony: 2011.09.21 09:58

Klawisz już działa ale Am nie startuje " mapa nie jest poprawnie zarejestrowana " proszę WAS O POMOC !

Utworzony: 2011.09.21 10:54

Masz coś nie tak z tą mapą lub masz jakiego nie legala ze złą witaminą. Ja ci w tym nie pomogę. Podpowiem ci tylko jedno jeśli to wersja niezakupiona to szukaj innego gotowca lub patcha do odblokowania mapy.

Utworzony: 2011.09.21 11:17

Może i tak ale nigdy nie miałem tyle problemów z AM co przy tym badziejskim sprzęcie Pentagrama może ktoś ma link do dobrej wersji AM lub działającego patcha ?!

Utworzony: 2011.09.21 11:29

Dobre. Zwalasz winę na sprzęt za to, że masz kradziona automapę. Ta navi był sprzedawana z AM i przy legalnej wersji nie było problemu.

Utworzony: 2011.09.21 11:39

Kolego może ty kradniesz nie ja !! miałem Am ale ja wywaliłem i teraz musze cos wgrać ..

Utworzony: 2011.09.21 11:53

ja oczekuje tylko informacji ja to zrobić a nie prawienia swoich mądrości ! kolego golik ! Am czy legalna czy nie to mało ważne ciekawe czy filmy który oglądasz i słuchasz muzyki kupuje w empiku wątpię w to

Utworzony: 2011.09.21 13:01 Zmieniony: 2011.09.21 13:05

Swoją drogą to nie wiesz co oglądam i co słucham, ale niech ci będzie. Na mapę masz licencję (mapa pasuje do daty ważności licencji), możesz ją zwolnic z karty SD i zainstalować na innym urządzeniu lub innej karcie. Szczegóły szukaj automapa.pl wystarczy kontakt z nimi.

Wysłany przez: lukasz83Kolego może ty kradniesz nie ja !! miałem Am ale ja wywaliłem i teraz musze cos wgrać ..

Nie napisałem, że kradniesz tylko że masz taką mapę - gotowców i witaminek do map nie daje automapa, a sposób instalacji zależy od tego kto modyfikował taką mapę (urządzenie nie ma znaczenia).

Gotowce są robione pod dana konfigurację, dane urządzenie (system) a patch zdejmuje zazwyczaj wszystko (ograniczenia systemu i licencję), instalujesz AM na mapie bez rejestracji i używasz patcha (działanie zależy od autora danego wynalazku).

Wysłany przez: lukasz83ja oczekuje tylko informacji ja to zrobić a nie prawienia swoich mądrości ! kolego golik !

nie prawię mądrości, tylko masz jakąś mapę (napiszę że prawdopodobnie bez licencji bo na to wskazywało wszystko co wcześniej pisałeś, żebyś się nie czuł urażony) i oczekujesz info jak ją uruchomić. Żeby to zrobić trzeba wiedzieć co masz, skąd masz, czy był patch do zdjęcia licencji i ograniczeń systemu itd

Ahhh niech stracę, i tak każdy kopie w d...pę tego co pomaga.

Szukaj na http://www.my-navia.pl/

Utworzony: 2011.09.22 09:24

Golik konie głupiej dyskusji ja cie nie kopię w d... ale po co stwierdzenie " kradniesz " ?! :confused:
Problem rozwiązany nawigacja działa jak powinna :bigsmile: ale zastanawia mnie dlaczego tak długo szuka sygnału ? :sad: ustawione parametry są na com7 i 4800

Utworzony: 2011.09.22 15:31

Ok spoxxx bez urazy. Długo znaczy????? Zależy do warunków Atlas III od 0:45-1:30min zazwyczaj bo nie ma opcji zapisu pozycji tak jak nowsze Atlasy, jak pogoda "kiepska" to może i pewnie dłużej. Na Atlas V jak usuwałem dane pozycji z karty to potrafiły navi skrajnie szukać 7-10min.

Spróbuj wyszukać w rożnych godzinach i warunkach podogowych u mnie i tak najlepiej wyszukują pozycję jak jest zachmurzenie lub lekkie zachmurzenie w słoneczny dzień wcale nie idzie tak szybko. Jak łapiesz fixa w aucie to zobacz poza autem, czasem ktoś marudzi na utrudnienia z szybami Forda, ale to subiektywne odczucia. Sprawdzić można. Zobacz też czy tak samo sprawa z fixem wygląda setupie navi i w AM.

Utworzony: 2011.09.22 17:10

@lukasz83 - w obronie golik'a: po prostu to nie jest forum warezowe