Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
działanie Vanquish volt 5103
Od 1 do 14 z 14
Dodo
Member
Utworzony: 2011.09.17 14:09
Hej! Mam już drugi nowszy V Volt 5103 i widzę, że działa inaczej niż nieco wczesniejsza wersja, inaczej nie oznacza lepiej. Przy powrocie do odtwarzania zmieniają się ustawienia: wprawdzie startuje od tego amego utworu, ale 1) głośność jest ustalona, inna niż ta, z jaką słuchałem przy wyłączaniu, 2) jeszcze bardziej denerwujące jest to, że po powrocie pliki trafiają do "ogólnego wora" i następny utwór nie będzie z tego samego katalogu, lecz następny, jaki wypada w porządku alfabetycznym, co oznacza, że po ponownym włączeniu trzeba 1) ustawiac na nowo głośność i 2) wracać do eksploratora i wybierać odpowiedni katalog. Nie wiem, skąd to się wzięło, bo w starszym modelu, kupionym nieco wcześniej, opcja powrotu do odtwarzania nie powodowała takiego zamieszania. Co radzicie? Aktualizacja oprogramowania nic nie dała.
Adachorr
Member
Utworzony: 2011.09.23 13:10
Mam dokładnie ten sam problem i jestem strasznie wk****ony. po cholere oni to zmieniali-przecioeż teraz sortowanie po katalogach nie mam sensu bo i tak przy wznowieniu odtwarzania wrzuca utwór do wspólnego worka jak napisałeś, i do tego ta głośność.....jedno wielkie nieporozumienie.
Czy próbowałeś wgrywać starszy firmware (nie wiem czy tak się da i czy to coś pomoże - dzisiaj chcę tego spróbować)
Czy ty jakoś rozwiązałeś ten problem?
Czy ktokolwiek zna jakiś adres mailowy gdzie można zgłaszać tego typu problemy do programistów Pentagrama bo podejrzewam że da się to rozwiązać przy pomocy oprogramowania.
Jeżeli macie jakiś pomysł to proszę doradźcie.
Czy próbowałeś wgrywać starszy firmware (nie wiem czy tak się da i czy to coś pomoże - dzisiaj chcę tego spróbować)
Czy ty jakoś rozwiązałeś ten problem?
Czy ktokolwiek zna jakiś adres mailowy gdzie można zgłaszać tego typu problemy do programistów Pentagrama bo podejrzewam że da się to rozwiązać przy pomocy oprogramowania.
Jeżeli macie jakiś pomysł to proszę doradźcie.
Dodo
Member
Utworzony: 2011.09.23 23:42
Problem jak był tak jest. Też nie rozumiem tej bezsensownej zmiany. Komuś wyłączył się zdrowy rozsądek przy programowaniu, a późniejszej kontroli chyba nie było, bo nie wyobrażam sobie, żeby ktoś kto ma załadowany więcej niż jeden katalog był w stanie zaakceptować totalny bałagan po ponownym włączeniu urządzenia. Aż boję się teraz wyłączać empetrójkę, bo wiem, że za chwilę będę musiał znowu przechodzić przez całego eksploratora w poszukiwaniu właściwego katalogu. Z takim badziewiem jeszcze się nie spotkałem, choć to już nie wiem która empe3, którą mam. Pozostaje czekać na jakieś rozwiązanie. Daj znać, jeśli na coś wpadniesz.
voltuser
Member
Utworzony: 2011.09.24 11:41 Zmieniony: 2011.09.24 11:42
Dajcie sobie spokój, twórcy VOLTa to totalni partacze. Przeczytajcie mój post tutaj
Ten player nie gra! Po prostu ma totalnie beznadziejny dźwięk i nikt nie jest w stanie ustawić w nim niczego oprócz prostego odtwarzania prostych utworów.
Ten player nie gra! Po prostu ma totalnie beznadziejny dźwięk i nikt nie jest w stanie ustawić w nim niczego oprócz prostego odtwarzania prostych utworów.
Adachorr
Member
Utworzony: 2011.09.24 14:27
@ Dodo - problem rozwiązało na szczęście wgranie starszego oprogramowania ze strony pentagrama (Firmware - wersja 5.365, zalecana (mniejsza głośność transmitera FM).), nie zauważyłem też żeby na starszym oprogramowaniu player działał gorzej lub mniej stabilnie więc nie mam pojęcia po co do nowej serii odtwarzaczy nowe oprogramowanie, tak więc wszystko jest tak jak było na szczęście.
tu jest link do strony z której pobierałem oprog.
http://pentagram.pl/wsparcie_techniczne/odtwarzacze_mp3_pmp/seria_vanquish
@voltuser - wiesz ja na jakość dżwięku nie narzekam, fakt melomanem nie jestem i nie mam niewiadomo jakiego słuchu i przez pewien czas zamieniłem volta na iopda touch 4G ale jak zacząłem słuchać na nim muzyki to aż mnie wryło bo jakość basów i ogólnie dzwięku była zauważalnie gorsza niż volta (albo mi bardziej taki dzwięk po prostu pasował) a robiłem dużo porównań z dobrymi słuchawkami (Aurvana live) i na prawdę wolałbym żeby sprzęt za 8 stów lepiej grał niż volt a tak nie było (przynajmniej w miom odczuciu). Fakt szumy w ipodzie były mniejsze ale dzwięk nie maił takiego kopa jak na volcie. Uważam że za tą cenę volt daje radę jeśli ktoś wcześniej nie miał cowona albo czegoś z wyższej półki.
tu jest link do strony z której pobierałem oprog.
http://pentagram.pl/wsparcie_techniczne/odtwarzacze_mp3_pmp/seria_vanquish
@voltuser - wiesz ja na jakość dżwięku nie narzekam, fakt melomanem nie jestem i nie mam niewiadomo jakiego słuchu i przez pewien czas zamieniłem volta na iopda touch 4G ale jak zacząłem słuchać na nim muzyki to aż mnie wryło bo jakość basów i ogólnie dzwięku była zauważalnie gorsza niż volta (albo mi bardziej taki dzwięk po prostu pasował) a robiłem dużo porównań z dobrymi słuchawkami (Aurvana live) i na prawdę wolałbym żeby sprzęt za 8 stów lepiej grał niż volt a tak nie było (przynajmniej w miom odczuciu). Fakt szumy w ipodzie były mniejsze ale dzwięk nie maił takiego kopa jak na volcie. Uważam że za tą cenę volt daje radę jeśli ktoś wcześniej nie miał cowona albo czegoś z wyższej półki.
Dodo
Member
Utworzony: 2011.09.24 23:14
Szczęściarz! U mnie przy aktualizacji ciągle widzę "Initalizing"... I dwa razy musiałem resetować urządzenie, bo całkowicie odmówiło współpracy, nie działał żaden przycisk, czarny wyświetlacz. Czyli dupa, a miało być lepiej lub przynajmniej nie gorzej. :-(
Adachorr
Member
Utworzony: 2011.09.24 23:25
Spróbuj podłączyć odtwarzacz bezpośrednio do złącza na płycie głównej. U mnie nie od razu komp wykrył volta tak jak powinien, musiałem parę razy go podłączyć. Może spróbuj na innym kompie np.u znajomego.
U mnie dało radę więc teoretycznie u Ciebie też się powinno dać.
U mnie dało radę więc teoretycznie u Ciebie też się powinno dać.
Adachorr
Member
Utworzony: 2011.09.25 10:09
Ja to robiłem na xp. przy podłączeniu komp musi to wykryć jako Generic MSC Recovery, u mnie za 1 razem wykrył jako DMR i w okienku aktualizacji były jakieś bzdury zamiast tego co na obrazku w instrukcji.
Dodo
Member
Utworzony: 2011.09.25 12:07
Cóż, widać każde urządzenie żyje własnym życiem. Próbowałem na dwóch systemach i na każdym się zawiesza: Initializing... Initializing... Initializing... A potem już tylko przycisk reset, o którego istnieniu nawet nie wiedziałem, dopóki nie kupiłem nowszej wersji.
Dodo
Member
Utworzony: 2011.09.28 21:07
Pomyślałem sobie, że skoro nie mogę wgrać starszego softu, to spróbuję jakoś przekonać Volta do współpracy. Wymyśliłem sobie, że skoro głównie słucham audiobooków, to zmienię nazwy plików: zazwyczaj są one w formie 01-audiobook1, 02-audiobook1, 03-audiobook1, etc. 01-audiobook2, 02-audiobook2, 03-audiobook2 etc. etc. Jeśli zmieniłbym nazwy na audiobook1-01, audiobook1-02, audiobook1-03., audiobook2-01, audiobook2-02, audiobook2-03. To po ponownym włączeniu urządzenia ustawiłyby się one w porządku alfabetycznym i kolejność byłaby ok, tzn. po audiobook1-02 (do tej pory 02-audiobook1) następowałby audiobook1-03, a nie jak do tej pory 02-audiobook2. Ale... ktoś wpadł na cudowny pomysł, żeby pliki po ponownym włączeniu Volta ustawiały się nie w porządku wg nazw plików, lecz według jakichś tagów czy jak to się tam nazywa! Porażka, panowie, porażka na całej linii. Miało być kolorowo, a jest czarna dupa... Że też takie duperele jak nieprzemyślany soft muszą zepsuć całą przyjemność. :-\
Adachorr
Member
Utworzony: 2011.10.02 18:05
A próbowałeś wgrywać najnowszy soft jaki jest a potem robić downgrade softu, może jak Ci składali volta to coś popierdzielili no bo skoro ja mogłem to Ty też powinieneś. MOże nie ściągnął Ci się cały program do updatu, zassij go raz jeszczęi spróbuj, najlepiej popróbuj u jakiegoś kolegi który ma xp i 7. powodzenia
Adachorr
Member
Utworzony: 2011.10.02 18:11
Acha ja przed downgradem oprog. formatowałem całą pamięć w odtwarzaczu, choć nie wiem czy to miało jakiekolwiek znaczenie.
Adachorr
Member
Utworzony: 2011.10.02 18:22
http://www.megaupload.com/?d=UCAG4B1N
tu masz jeszcze firmware które polecają inni ludzie w odmiennym wątku, może na nim będzie ok. a jak nie to może da rade na nim zrobić downgrade
tu masz jeszcze firmware które polecają inni ludzie w odmiennym wątku, może na nim będzie ok. a jak nie to może da rade na nim zrobić downgrade
Od 1 do 14 z 14