Kategoria: Sieci i komunikacja »
Problem z routerm 6361
Od 1 do 7 z 7
miet
Member
Utworzony: 2011.09.30 12:04
Witam forumowiczów może ktoś pomoże.Szwecja internet Universal Telecom statyczne IP.itp.problem polega na tym że router nie odświeża IP.Modem,kabel,laptop IP. przyznane na 3h (cmd...ipconfig/all)ale jest odświeżane i ok,ale modem-router-laptop 3h i koniec.Przewodowo lub bez to nie ma znaczenia zawsze tak samo.Dziękuje za pomoc (pilna) Mogą być jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu
golik
Member
Utworzony: 2011.09.30 15:36
Chodzi o IP od Universal Telecom na routerze czy o IP na końcówkach/komputerach.
Jak to jest stałe a przyznawane na 3h, nie jest to przypadkiem zmienne IP z dzierżawą na 3h. Ustaw w WANie Dynamic IP i wtedy zobacz. Klonowanie adresu MAC możesz odpuścić skoro i tak działa przez chwilę.
czemu w ipconfig sprawdzasz tam masz tylko adres IP przyznany przez DHCP router a nie przez Universal Telecom (chyba że to jakieś tunele)
Jak to jest stałe a przyznawane na 3h, nie jest to przypadkiem zmienne IP z dzierżawą na 3h. Ustaw w WANie Dynamic IP i wtedy zobacz. Klonowanie adresu MAC możesz odpuścić skoro i tak działa przez chwilę.
Wysłany przez: mietprzyznane na 3h (cmd...ipconfig/all)
czemu w ipconfig sprawdzasz tam masz tylko adres IP przyznany przez DHCP router a nie przez Universal Telecom (chyba że to jakieś tunele)
miet
Member
Utworzony: 2011.10.01 14:15
dzięki ale nie pomogło,sprawdzałem u kolegi on ma wpisane ip. ręcznie a jak ja wpisze ręcznie to nie ma internetu mam tylko DNS ręcznie reszta z automatu.Może to wina operatora nie mam koncepcji juz na to.Ciężko tu się dogadać ze szwedami
miet
Member
Utworzony: 2011.10.02 19:51
The current firmware version: H3_V3.3.6f_Pent_SPI_01-Jul 23 2010 to chyba to. Raczej statyczne skoro router po auto detekcji pokazuje " static IP" Jeszcze do golik po zmianie na dynamic wczoraj zginął ale dziś mam od rana i nic nie przerywa.Dzięki zobaczymy w poniedziałek jak bedzie ok to zamykam temat Dziękuje raz jeszcze takie proste mogłoby się wydawać te proste zawsze są najtrudniejsze.
miet
Member
Utworzony: 2011.10.06 15:50
Zamykam temat sprawa rozwiązana przez "golik" zmiana na dynamic pomogła.Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa tak poza tematem.Po kablu modem komp jeśli mam statyczne ip po wpisaniu do protokółu (TCP/IPv4) nie mam połączenia internetu tylko z automatu a dns ręcznie byłem u kolegi to ma wpisane ręcznie ten sam operator netu.Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
balibali
Member
Utworzony: 2011.10.06 16:58
Nie wiem czy tak jest u was ale często można wykupić IP statyczne a nie dynamiczne z dzierżawą, pozornie wygląda tak samo.
Od 1 do 7 z 7