Kategoria: Sieci i komunikacja »
PENTAGRAM Cerberus ADSL Wi-Fi 802.11g - nie moge wejsc przez www POMOCY
Od 1 do 7 z 7
christo
Member
Utworzony: 2011.10.05 23:44
Nie wiem co jest grane ale nie moge wejsc do configu routera przez www ( 192.168.1.1) . Bez wzgledu na ta czy jestem podpiety kablem czy przez wifi . Poradzcie cos - albo przynajmniej naprowadzcie .

Po wklepaniu adresu za jakis czas wyrzuca :
Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer 192.168.1.1 zbyt długo nie odpowiada.
Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

Po wklepaniu adresu za jakis czas wyrzuca :
Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer 192.168.1.1 zbyt długo nie odpowiada.
Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

balibali
Member
Utworzony: 2011.10.06 09:43
Odłącz go od sieci WAN, zrestartuj (zasilanie) i zobacz jaki adres IP w bramie dostaje twoja karta sieciowa. Potem spróbuj się właśnie zalogować na ten adres.
I zobacz koniecznie z innej przeglądarki może masz włączone coś co blokuje dostęp do tej strony np. zbyt mocno ustawiona ochronę w przeglądarce, antywirusie z opcję zabezpieczenia internetu itd
I zobacz koniecznie z innej przeglądarki może masz włączone coś co blokuje dostęp do tej strony np. zbyt mocno ustawiona ochronę w przeglądarce, antywirusie z opcję zabezpieczenia internetu itd
christo
Member
Utworzony: 2011.10.06 11:00
Odłączyłem od netu, zrestartowalem zasilanie, pokazuje adres bramy domyslnej na 192.168.1.1, zapore windows mam wylaczona , w f-secure dopuscilem caly ruch dozwolony i dalej nic .... na 192.168.1.1 - serwer zbyt dlugo nie odpowiada
co jeszcze moge sprawdzic ???
co jeszcze moge sprawdzic ???christo
Member
Utworzony: 2011.10.06 14:35
kurcze to juz ostatecznosc - co jeszcze moge innego sprobowac ?
balibali
Member
Utworzony: 2011.10.06 15:59
Zobacz z innego komputer jak dalej będzie bez odpowiedzi to reset wydaje się jednak dobrym rozwiązaniem. Adres IP itd dostajesz z router? Zobacz czy jest odpowiedź na ping z tego adres routera.
christo
Member
Utworzony: 2011.10.06 19:20
wlazlem z innego komputera :) - okazuje sie ze tego nowego IP mojego aktualnego kompa nie mialem wpisanego w liste IP z ktorych mozna wchodzic na config routera ( czyli do listy ACCESS CORTOL )
Od 1 do 7 z 7