Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Problem z USB i wyświetlaczem pentagram vanquish r touch

Utworzony: 2011.10.07 18:58 Zmieniony: 2011.10.07 21:37

Witajcie. Mam problem z moim pentagramem vanquish r touch. Problem tkwi w tym że gdy chcę ładować odtwarzacz to kabel usb nie styka z pentagramem. Jedynym sposobem aby ją naładować jest to aby użyć do tego siły i wciskać kabel pod odpowiednim kontem. Dodatkowym problemem jest biały ekran który pojawia się po krótkim czasie odtwarzania muzyki. Wiem że ten problem mogę rozwiązać wgrywając nowy soft ale dopóki kabel nie będzie mi stykał z ładowarką/komputerem nic nie zrobię. Czy jest jakiś sposób aby naprawić odtwarzacz samemu czy pozostaje tylko oddać do serwisu? Orientujecie się ile ewentualna naprawa mogłaby kosztować?

Utworzony: 2011.10.10 10:19

Wymiana kabla odpada, ale na wszelki wypadek można jak coś sprawdzić na innym. Rozpadło się prawdopodobnie gniazdo usb (co dokładnie nie zobaczysz bez rozbierania urządzenia) jeśli jest po gwarancji możesz spróbować rozebrać zobaczyć co tam się stało na gnieździe i podlutować bo zazwyczaj lecą luty przez ekologię i wymuszanie na producentach gorszych ale bardziej przyjaznych dla środowiska mieszanek stopu.