Kategoria: Sieci i komunikacja »
Wi-Fi jak zmienic nazwę sieci
Od 1 do 3 z 3
skalpel
Member
Utworzony: 2011.10.11 08:53
Witam
Mam podłączony internet do komputera stacjonarnego za pomocą routera na sys. Xp i podłączyłem do tego routera laptopa za pomocą kabla i wszystko śmiga ok . Ale chcę połączyc laptopa za pomocą Wi-Fi jak daję na laptopie połącz z siecią wybieram siec z którą chcę się połączyc i mam Siec bez nazwy klikam na nią i mam podac nazwę sieci co z tym fantem dalej zrobic . Może mi ktoś pomóc
Mam podłączony internet do komputera stacjonarnego za pomocą routera na sys. Xp i podłączyłem do tego routera laptopa za pomocą kabla i wszystko śmiga ok . Ale chcę połączyc laptopa za pomocą Wi-Fi jak daję na laptopie połącz z siecią wybieram siec z którą chcę się połączyc i mam Siec bez nazwy klikam na nią i mam podac nazwę sieci co z tym fantem dalej zrobic . Może mi ktoś pomóc
balibali
Member
Utworzony: 2011.10.11 09:21
Jak masz sieć bez nazwy? Nazwa musi być co najwyżej jest ukryta (Hide SSID) ale jest i w takim przypadku żeby się podłączyć należy utworzyć profil sieci (podając jej nazwę, klucz i kanał). Najlepiej wejdź na ten router (nie napisałeś jaki.......!!!) i sprawdź co masz ustawione w zakładce Wireless/Basic Wireless/WiFi zazwyczaj tak się to nazywa i tedy będzie można gdybać.
Od 1 do 3 z 3