Kategoria: Sieci i komunikacja »
Cerberus P 6331-42 zrywa połączenie WiFi z komórka (Android)
Od 1 do 5 z 5
michalsol
Member
Utworzony: 2011.10.16 17:01 Zmieniony: 2011.10.17 09:56
Witam,
mam problem z routerem Cerberus P 6331-42.
Zrywa on połączenie z komórką (Android) po tym jak nie korzysta ona przez chwilę z Internetu.
Np. przeglądam sobie Internet w komórce, potem przez chwilę (ok. 10 min) jej nie używam. Jak próbuję znowu przeglądać Internet, nie działa. Pokazuje, że jest połączony z moim WiFi, jednak strony się nie wczytują. Pomaga ponowne połączenie (rozłączenie i połączenie).
Nie jest to problem z komórką, bo na innym routerze tak się nie dzieje.
Co mogę zrobić, co zmienić w konfiguracji?
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
mam problem z routerem Cerberus P 6331-42.
Zrywa on połączenie z komórką (Android) po tym jak nie korzysta ona przez chwilę z Internetu.
Np. przeglądam sobie Internet w komórce, potem przez chwilę (ok. 10 min) jej nie używam. Jak próbuję znowu przeglądać Internet, nie działa. Pokazuje, że jest połączony z moim WiFi, jednak strony się nie wczytują. Pomaga ponowne połączenie (rozłączenie i połączenie).
Nie jest to problem z komórką, bo na innym routerze tak się nie dzieje.
Co mogę zrobić, co zmienić w konfiguracji?
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
koti
Member
Utworzony: 2011.10.17 13:48
Nie wiem co to jest ale spróbuj ustawić na stałe adres IP na komórce.
koti
Member
Utworzony: 2011.10.17 15:23
Dziwne bo zwykle to problem z obsługa DHCP przez telefon i wtedy pomaga. Na innych urządzeniach też tak masz?
Zobacz jeszcze czy nie masz przypadkiem ustawionej opcji rozłączania połączenia WAN po zadanym czasie bezczynności. W Interface Setup - Internet w PPPoE/PPPoA ma być zaznaczone Always ON.
Zobacz jeszcze czy nie masz przypadkiem ustawionej opcji rozłączania połączenia WAN po zadanym czasie bezczynności. W Interface Setup - Internet w PPPoE/PPPoA ma być zaznaczone Always ON.
michalsol
Member
Utworzony: 2011.10.17 16:30
Na dwóch laptopach nie mam tego problemu, ale na dwóch komórkach (Symbian+Android) jest.
A to ustawienie jest ustawione na "Always on".
Co może być przyczyną?
A to ustawienie jest ustawione na "Always on".
Co może być przyczyną?
Od 1 do 5 z 5