Kategoria: Akcesoria graficzne »

deisgner p 2700 - klawisze programowalne

Utworzony: 2011.10.22 17:18

Witam!
Zakupiłem ostatnio p2700, mam Win 7 x64 pro.
Nawet prawie wszystko działa, pomijam bezużyteczne okrągłe przyciski oraz konieczność odłączania i podłączania wtyczki USB po odpaleniu systemu.
Ale.. w załączonym oprogramowaniu MacroKey Manager mogę programować tylko 10 dotykowych przycisków nad powierzchnią roboczą. Przydałoby się w nim również programować pozostałe 10 klawiszy (po 5 po obu stronach), które wg opisu producenta są programowalne.

Problem polega na tym, że programowanie powinno się ustawiać też w menedżerze zadań; jest niby opcja "Set tablet buttons to perform certain tasks" - ale po kliknięciu pojawia się komunikat "tablet buttons are not installed on this computer".
Czy ktoś ma podobny problem, czy ogólnie programowalność tych klawiszy to fikcja?

Utworzony: 2011.10.26 13:08

Wysłany przez: wnukoPrzydałoby się w nim również programować pozostałe 10 klawiszy (po 5 po obu stronach), które wg opisu producenta są programowalne.

A co się z nimi dzieje? Chodzi o to z załącznika. Jaki sterownik brałeś w której wersji?

Utworzony: 2011.10.26 16:06 Zmieniony: 2011.10.26 16:07

Sterownik dla win7 z polskiej strony pentagrama (wcześniej z płytki, ale wychodzi na to samo).
Jednak pytanie o sterownik skłoniło mnie do pogrzebania w folderze instalacyjnym sterów, dzięki czemu problem się rozwiązał. Okazuje się, że w dedykowanym na system podfolderze paczki sterowników znajduje się folder: System64. A w tym folderze wszystkie pentagramowskie aplikacje - łącznie z tą którą widać na załączonych obrazkach. Z poziomu panelu sterowania nie mam do niej dostępu – tylko z folderu sterowników.
Dzięki za odpowiedź.

Utworzony: 2011.11.25 19:22

<blockquote><cite>Wysłany przez: wnuko</cite>...A w tym folderze wszystkie pentagramowskie aplikacje - łącznie z tą którą widać na załączonych obrazkach. Z poziomu panelu sterowania nie mam do niej dostępu – tylko z folderu sterowników.
Dzięki za odpowiedź.</blockquote>
Jestem kompletnym laikiem w tym temacie. Można prosić o wytłumaczenie jak to zrobić z folderu sterowników? Mam Win7 32bit. Ogólnie tablet działa, nie mogę tylko zaprogramować tych 10 przycisków. Z góry dziękuję za podpowiedź co i jak.

Utworzony: 2011.11.29 13:06

Z tego co widzę to w podfolderze sterów odpowiedzialnym za system 32 bit nie ma tych aplikacji. Ale podaję lokalizację tych na 64bit, może jednak się uda…

podaję lokalizację zaczynając od głównego folderu sterowników po rozpakowaniu:
Designer_Win2K_XP_Vista_7/X64/System64/WTMKM.exe