Kategoria: Inne »
[Do moderatorów] Nowe działy (kategorie)
Od 1 do 16 z 16
TonyM
Member
Utworzony: 2009.05.27 18:59 Zmieniony: 2009.06.03 10:46
Od razu przejdę do rzeczy...
Pomijając, że skrypt na którym "siedzi" to forum jest mówiąc kolokwialnie do bani, to mam kilka zastrzeżeń do moderatorów/administratorów...
Po One
Nie ma nawet odpowiedniej kategorii na tego typu tematy, czyli gdzie się podział dział:
Uwagi do redakcji/obsługi forum
Po two
Proponuje rozdzielić działy, np. mp3/pmp podzielić dodatkowo na modele, bo gdy wchodzą w dział mp3/pmp to co 5 temat mnie interesuje *bo jest na temat mojego odtwarzacz), a co mnie obchodzą jakieś inne, jeśli i tak nie mogę przyłączyć się do dyskusji bo nie mam pojęcia o co chodzi...
Ci którzy uważają tak jak ja, niech się podpisują pod tą "petycją"
Pomijając, że skrypt na którym "siedzi" to forum jest mówiąc kolokwialnie do bani, to mam kilka zastrzeżeń do moderatorów/administratorów...
Po One
Nie ma nawet odpowiedniej kategorii na tego typu tematy, czyli gdzie się podział dział:
Uwagi do redakcji/obsługi forum
Po two
Proponuje rozdzielić działy, np. mp3/pmp podzielić dodatkowo na modele, bo gdy wchodzą w dział mp3/pmp to co 5 temat mnie interesuje *bo jest na temat mojego odtwarzacz), a co mnie obchodzą jakieś inne, jeśli i tak nie mogę przyłączyć się do dyskusji bo nie mam pojęcia o co chodzi...
Ci którzy uważają tak jak ja, niech się podpisują pod tą "petycją"
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2009.05.27 22:06
Wszystkie uwagi są mile widziane i brane pod uwagę. Jeśli chodzi o ewentualne zmiany, to decyzja co do ich wprowadzenia zostanie podjęta w miarę rozwoju forum.
balibali1
Member
Utworzony: 2009.05.27 22:10
Tony, masz jeszcze opcję wiadomości prywatnej, więc zawsze możesz wysłac moderatorom takową ;)
TonyM
Member
Utworzony: 2009.05.28 13:41
I znalazłem błąd, (jeżeli tak to można nazwać) na głównej stronie jest wyświetlana ogólna ilość prywatnych wiadomości... tylko po co to? ;P
"Prywatne wiadomości - Dyskusji: 30"
"Prywatne wiadomości - Dyskusji: 30"
balibali1
Member
Utworzony: 2009.05.29 09:18
Mniejsza o większość, chodzi o zasadę, że skoro nie masz kategorii ogólnej, w której mógłbyś się dzielić swymi żalami, to zawsze możesz skorzystać z tej opcji.
loczek
Member
Utworzony: 2009.05.29 23:31
jeżeli chodzi o podział fora na temat mp3/mp4 na podkategorie to jestem zaaa !!!!!!
Mornaver
Member
Utworzony: 2009.06.02 20:38
dobrze gadasz chłopie, ja bym dodał jeszcze kategorie
POMOC
POMOC
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2009.06.03 11:00
Na chwilę obecną została dodana nowa kategoria - "Off-topic ~ Luźne dyskusje powiązane z tematyką forum".
Wydzielanie kategorii, zmiana układu będzie podejmowana w miarę kształtowania się i rozwoju forum.
Dziękujemy za wszystkie uwagi.
Wydzielanie kategorii, zmiana układu będzie podejmowana w miarę kształtowania się i rozwoju forum.
Dziękujemy za wszystkie uwagi.
TonyM
Member
Utworzony: 2009.06.05 16:53
Jest szansa na inny skrypt? Zdaje sobie sprawę, że wiąże się to z całkowitym oddzieleniem forum od strony, ale nasza populacji "pentagramowiczów" rośnie w zastraszającym tempie, a ten skrypt jest po prostu niewydolny.
By nie być gołosłownym podam kilka przyczyn moich sądów:
Po primo, wysyłanie posta trwa około 20sek. i nie jest to wina mojego łącza ;P
Po secondo, pisanie postów jest bardzo męczące, trzeba zaznaczać czy chce się pisać tekst/HTML/BBCode, a na przykład w phpBB by przemo wszystko dzieje się automatycznie. Równie dobry rozwiązaniem jest SMF.
Świadomy jestem tego, że moja propozycja zakończy się fiaskiem, ale mam nadzieje, że chociaż zostanie ona rozważona...
By nie być gołosłownym podam kilka przyczyn moich sądów:
Po primo, wysyłanie posta trwa około 20sek. i nie jest to wina mojego łącza ;P
Po secondo, pisanie postów jest bardzo męczące, trzeba zaznaczać czy chce się pisać tekst/HTML/BBCode, a na przykład w phpBB by przemo wszystko dzieje się automatycznie. Równie dobry rozwiązaniem jest SMF.
Świadomy jestem tego, że moja propozycja zakończy się fiaskiem, ale mam nadzieje, że chociaż zostanie ona rozważona...
Kubica4ever
Member
Utworzony: 2009.06.24 14:27
Mam pytanie po co powtał dział off-topic skoro i tak trzeba trzymać się tematyki forum to troche bez sensu no nie?
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2009.06.24 14:46
Tematyka musi być przynajmniej w jakimś aspekcie powiązana z forum np. słuchanie muzyki.
Alojzy
Member
Utworzony: 2009.07.08 23:24
to trzeba to nazwać jakoś inaczej niż off-topic ... bo jak dla mnie, a nie najlepiej znam angielski, ewidentnie oznacza to poza tematem, lub nie związane z tematem, wiec albo związane z tematem albo nie:P
dodam tez ze mi osobiście gdybym bym na waszym miejscu a nie jestem, zależało by żeby ludzie którzy chcą pogadać od rzeczy na bliżej nie sprecyzowane tematy mieli gały wlepione w znaczek PENTAGRAMa:P,
a nie szli sobie gdzieś indziej tylko dlatego ze off-topic który nie jest off grozi usunięciem:P, no chyba ze szkoda wam miejsca na twardzielu:P
pozdrawiam:P
aa ps.
przykładowy off -topic:P
W klasie pani pyta dzieci:
- Co jest najszybsze na świecie?
- Nasz samochód - mówi Ptyś
- Pociąg - mówi Ksenia
- Rakieta - mówi Hong
- MYŚL - mówi Bronek - ponieważ jak pomyślę o Paryżu, to jestem
natychmiast w Paryżu. Nic, nie jest szybsze, jak myśl!
Pani jest zachwycona odpowiedzią Bronka, już chce go pochwalić,
ale nagle wstaje Jasiu i mówi:
- Mój tata jest jeszcze szybszy! Wczoraj wieczorem
podsłuchałem, jak mówił do mamy "Ach, dzisiaj doszedłem
szybciej niż myślałem".
dodam tez ze mi osobiście gdybym bym na waszym miejscu a nie jestem, zależało by żeby ludzie którzy chcą pogadać od rzeczy na bliżej nie sprecyzowane tematy mieli gały wlepione w znaczek PENTAGRAMa:P,
a nie szli sobie gdzieś indziej tylko dlatego ze off-topic który nie jest off grozi usunięciem:P, no chyba ze szkoda wam miejsca na twardzielu:P
aa ps.
przykładowy off -topic:P
W klasie pani pyta dzieci:
- Co jest najszybsze na świecie?
- Nasz samochód - mówi Ptyś
- Pociąg - mówi Ksenia
- Rakieta - mówi Hong
- MYŚL - mówi Bronek - ponieważ jak pomyślę o Paryżu, to jestem
natychmiast w Paryżu. Nic, nie jest szybsze, jak myśl!
Pani jest zachwycona odpowiedzią Bronka, już chce go pochwalić,
ale nagle wstaje Jasiu i mówi:
- Mój tata jest jeszcze szybszy! Wczoraj wieczorem
podsłuchałem, jak mówił do mamy "Ach, dzisiaj doszedłem
szybciej niż myślałem".
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2009.07.08 23:36
Jest to forum firmowe i na chwilę obecną musi być przynajmniej w minimalnym stopniu powiązane z firmą Pentagram, jej produktami, usługami lub imprezami.
Alojzy
Member
Utworzony: 2009.07.08 23:48
sopko wcale nie neguje tematyki forum, ale nazywanie off-topiciem czegoś co nim nie jest jest tak samo bez sensu jak nazywanie samochodu hulajnogą:P
bywam na rożnych forach i jedno wiem na bank ... off-topic ogólno-społecznie jest rozumiany jako gadanie o wszystkim i o niczym, wiec nazwa sama w sobie będzie wprowadzać ludzi w błąd ... mnie to oczywiście ryba jak to się mówi, zrobicie jak chcecie, ale polecał bym zmienić nazwę np. na PENTA-topic
bywam na rożnych forach i jedno wiem na bank ... off-topic ogólno-społecznie jest rozumiany jako gadanie o wszystkim i o niczym, wiec nazwa sama w sobie będzie wprowadzać ludzi w błąd ... mnie to oczywiście ryba jak to się mówi, zrobicie jak chcecie, ale polecał bym zmienić nazwę np. na PENTA-topic
Alojzy
Member
Utworzony: 2009.07.13 23:24
no wymiękłem :P
normalnie z deszczu pod rynnę:P
wymienił stryjek siekierkę na kijek:P
rozumiem ze zrozumieliście ze "off-topic" był nie najlepszym pomysłem jeśli chodzi o tematy które mogą być w nim poruszane
ale z kategorią "inne" moim skromnym, upierdliwym zdaniem:P jest dokładnie ten sam problem co z off-topiciem,... co macie na myśli pod słowem "inne", inne niż co, inne niż pentagram, czy inne niż off-topic?:P
pomysł z PENTA-topic'iem w pewnym sensie nie był mój:P ... był to owszem mój pomysł, ale zainspirowany był odpowiedzią admina w tym poście:P ... http://forum.pentagram.pl/discussion/533/activesync-dla-vista/#Item_2 , poważnie polecał bym nazwać ten dział forum jakimś zwrotem w którym istniał by dopisek "PENTA" ... myślę ze ciężko będzie wam wymyślić coś co będzie bardziej PENTAodpowiednie i PENTAunikalne:P a jednocześnie będzie dawało do zrozumienia przez samą nazwę ze jest to kategoria ściśle powiązana z PENTA:P
pozdrawiam, upierdliwy Alojzy:P
normalnie z deszczu pod rynnę:P
wymienił stryjek siekierkę na kijek:P
rozumiem ze zrozumieliście ze "off-topic" był nie najlepszym pomysłem jeśli chodzi o tematy które mogą być w nim poruszane
ale z kategorią "inne" moim skromnym, upierdliwym zdaniem:P jest dokładnie ten sam problem co z off-topiciem,... co macie na myśli pod słowem "inne", inne niż co, inne niż pentagram, czy inne niż off-topic?:P
pomysł z PENTA-topic'iem w pewnym sensie nie był mój:P ... był to owszem mój pomysł, ale zainspirowany był odpowiedzią admina w tym poście:P ... http://forum.pentagram.pl/discussion/533/activesync-dla-vista/#Item_2 , poważnie polecał bym nazwać ten dział forum jakimś zwrotem w którym istniał by dopisek "PENTA" ... myślę ze ciężko będzie wam wymyślić coś co będzie bardziej PENTAodpowiednie i PENTAunikalne:P a jednocześnie będzie dawało do zrozumienia przez samą nazwę ze jest to kategoria ściśle powiązana z PENTA:P
pozdrawiam, upierdliwy Alojzy:P
Od 1 do 16 z 16