Kategoria: Inne »

[Do moderatorów] Nowe działy (kategorie)

Utworzony: 2009.05.27 18:59 Zmieniony: 2009.06.03 10:46

Od razu przejdę do rzeczy...

Pomijając, że skrypt na którym "siedzi" to forum jest mówiąc kolokwialnie do bani, to mam kilka zastrzeżeń do moderatorów/administratorów...

Po One
Nie ma nawet odpowiedniej kategorii na tego typu tematy, czyli gdzie się podział dział:
Uwagi do redakcji/obsługi forum

Po two
Proponuje rozdzielić działy, np. mp3/pmp podzielić dodatkowo na modele, bo gdy wchodzą w dział mp3/pmp to co 5 temat mnie interesuje *bo jest na temat mojego odtwarzacz), a co mnie obchodzą jakieś inne, jeśli i tak nie mogę przyłączyć się do dyskusji bo nie mam pojęcia o co chodzi...

Ci którzy uważają tak jak ja, niech się podpisują pod tą "petycją"

Utworzony: 2009.05.27 22:06

Wszystkie uwagi są mile widziane i brane pod uwagę. Jeśli chodzi o ewentualne zmiany, to decyzja co do ich wprowadzenia zostanie podjęta w miarę rozwoju forum.

Utworzony: 2009.05.27 22:10

Tony, masz jeszcze opcję wiadomości prywatnej, więc zawsze możesz wysłac moderatorom takową ;)

Utworzony: 2009.05.28 13:41

I znalazłem błąd, (jeżeli tak to można nazwać) na głównej stronie jest wyświetlana ogólna ilość prywatnych wiadomości... tylko po co to? ;P

"Prywatne wiadomości - Dyskusji: 30"

Utworzony: 2009.05.29 09:18

Mniejsza o większość, chodzi o zasadę, że skoro nie masz kategorii ogólnej, w której mógłbyś się dzielić swymi żalami, to zawsze możesz skorzystać z tej opcji.

Utworzony: 2009.05.29 23:31

jeżeli chodzi o podział fora na temat mp3/mp4 na podkategorie to jestem zaaa !!!!!!

Utworzony: 2009.06.02 20:38

dobrze gadasz chłopie, ja bym dodał jeszcze kategorie

POMOC

Utworzony: 2009.06.03 11:00

Na chwilę obecną została dodana nowa kategoria - "Off-topic ~ Luźne dyskusje powiązane z tematyką forum".
Wydzielanie kategorii, zmiana układu będzie podejmowana w miarę kształtowania się i rozwoju forum.

Dziękujemy za wszystkie uwagi.

Utworzony: 2009.06.05 16:53

Jest szansa na inny skrypt? Zdaje sobie sprawę, że wiąże się to z całkowitym oddzieleniem forum od strony, ale nasza populacji "pentagramowiczów" rośnie w zastraszającym tempie, a ten skrypt jest po prostu niewydolny.

By nie być gołosłownym podam kilka przyczyn moich sądów:

Po primo, wysyłanie posta trwa około 20sek. i nie jest to wina mojego łącza ;P
Po secondo, pisanie postów jest bardzo męczące, trzeba zaznaczać czy chce się pisać tekst/HTML/BBCode, a na przykład w phpBB by przemo wszystko dzieje się automatycznie. Równie dobry rozwiązaniem jest SMF.

Świadomy jestem tego, że moja propozycja zakończy się fiaskiem, ale mam nadzieje, że chociaż zostanie ona rozważona...

Utworzony: 2009.06.07 16:38

Bierzemy pod uwagę wszystkie opinie.

Utworzony: 2009.06.24 14:27

Mam pytanie po co powtał dział off-topic skoro i tak trzeba trzymać się tematyki forum to troche bez sensu no nie?

Utworzony: 2009.06.24 14:46

Tematyka musi być przynajmniej w jakimś aspekcie powiązana z forum np. słuchanie muzyki.

Utworzony: 2009.07.08 23:24

to trzeba to nazwać jakoś inaczej niż off-topic ... bo jak dla mnie, a nie najlepiej znam angielski, ewidentnie oznacza to poza tematem, lub nie związane z tematem, wiec albo związane z tematem albo nie:P

dodam tez ze mi osobiście gdybym bym na waszym miejscu a nie jestem, zależało by żeby ludzie którzy chcą pogadać od rzeczy na bliżej nie sprecyzowane tematy mieli gały wlepione w znaczek PENTAGRAMa:P,
a nie szli sobie gdzieś indziej tylko dlatego ze off-topic który nie jest off grozi usunięciem:P, no chyba ze szkoda wam miejsca na twardzielu:P

pozdrawiam:P

aa ps.
przykładowy off -topic:P

W klasie pani pyta dzieci:
- Co jest najszybsze na świecie?
- Nasz samochód - mówi Ptyś
- Pociąg - mówi Ksenia
- Rakieta - mówi Hong
- MYŚL - mówi Bronek - ponieważ jak pomyślę o Paryżu, to jestem
natychmiast w Paryżu. Nic, nie jest szybsze, jak myśl!
Pani jest zachwycona odpowiedzią Bronka, już chce go pochwalić,
ale nagle wstaje Jasiu i mówi:
- Mój tata jest jeszcze szybszy! Wczoraj wieczorem
podsłuchałem, jak mówił do mamy "Ach, dzisiaj doszedłem
szybciej niż myślałem".

Utworzony: 2009.07.08 23:36

Jest to forum firmowe i na chwilę obecną musi być przynajmniej w minimalnym stopniu powiązane z firmą Pentagram, jej produktami, usługami lub imprezami.

Utworzony: 2009.07.08 23:48

sopko wcale nie neguje tematyki forum, ale nazywanie off-topiciem czegoś co nim nie jest jest tak samo bez sensu jak nazywanie samochodu hulajnogą:P

bywam na rożnych forach i jedno wiem na bank ... off-topic ogólno-społecznie jest rozumiany jako gadanie o wszystkim i o niczym, wiec nazwa sama w sobie będzie wprowadzać ludzi w błąd ... mnie to oczywiście ryba jak to się mówi, zrobicie jak chcecie, ale polecał bym zmienić nazwę np. na PENTA-topic

pozdrawiam:P

Utworzony: 2009.07.13 23:24

no wymiękłem :P
normalnie z deszczu pod rynnę:P
wymienił stryjek siekierkę na kijek:P

rozumiem ze zrozumieliście ze "off-topic" był nie najlepszym pomysłem jeśli chodzi o tematy które mogą być w nim poruszane

ale z kategorią "inne" moim skromnym, upierdliwym zdaniem:P jest dokładnie ten sam problem co z off-topiciem,... co macie na myśli pod słowem "inne", inne niż co, inne niż pentagram, czy inne niż off-topic?:P

pomysł z PENTA-topic'iem w pewnym sensie nie był mój:P ... był to owszem mój pomysł, ale zainspirowany był odpowiedzią admina w tym poście:P ... http://forum.pentagram.pl/discussion/533/activesync-dla-vista/#Item_2 , poważnie polecał bym nazwać ten dział forum jakimś zwrotem w którym istniał by dopisek "PENTA" ... myślę ze ciężko będzie wam wymyślić coś co będzie bardziej PENTAodpowiednie i PENTAunikalne:P a jednocześnie będzie dawało do zrozumienia przez samą nazwę ze jest to kategoria ściśle powiązana z PENTA:P

pozdrawiam, upierdliwy Alojzy:P