Kategoria: Sieci i komunikacja »
PENTAGRAM Hornet 802.11n wifi USB [P 6132-10] - PROBLEM !
Od 1 do 4 z 4
michu43
Member
Utworzony: 2011.10.31 20:10
Witam.
W kwietniu zakupiłem karte wifi P6132-10, i od dnia zakupu mam z nią problem.
Wczesniej również pisałem o problemie na forum, niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi --> http://forum.pentagram.pl/discussion/3112/p-613210-nie-pobiera-adresu-ip-/#Item_1
Nie udało mi sie rozwikłać problemu do teraz. Próbowałem z ruterem D-Linka, ale po kilku godzinach użytkowania internetu, był problem z ponownym połączeniem się z siecią. Po kilku tygodniach 'bawienia się' kartą jak i różnymi ruterami spakowałem ją i odstawiłem na półkę, a zamiast niej włożyłem do PC czteroletnią karte Realteka, i wszystko śmigało.
Od niedawna jestem posiadaczem Netia Spotu, więc kilka dni temu wziąłem problematyczną karte z półki, i pomyślałem, że może z ruterem ze standardem N będzie działał.
Na sterownikach z płyty nie łączyło w ogóle - ale tego sie spodziewałem. Więc zainstalowałem najnowsze steroniki ze strony Ralinka, i wszystko śmigało aż przez tydzień użytkowania. Teraz albo łączy i nie pobiera pakietów, albo łączy pobierając adres IP w ogóle nie z puli, albo nie łączy. Tak czy siak, internetu nie ma. Co ciekawe, po odinstalowaniu i całkowitemu wyczyszczeniu rejestru, karta działa, ale przez czas określony (zazwyczaj kilka dni).
Miał ktoś taki problem?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź :)
W kwietniu zakupiłem karte wifi P6132-10, i od dnia zakupu mam z nią problem.
Wczesniej również pisałem o problemie na forum, niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi --> http://forum.pentagram.pl/discussion/3112/p-613210-nie-pobiera-adresu-ip-/#Item_1
Nie udało mi sie rozwikłać problemu do teraz. Próbowałem z ruterem D-Linka, ale po kilku godzinach użytkowania internetu, był problem z ponownym połączeniem się z siecią. Po kilku tygodniach 'bawienia się' kartą jak i różnymi ruterami spakowałem ją i odstawiłem na półkę, a zamiast niej włożyłem do PC czteroletnią karte Realteka, i wszystko śmigało.
Od niedawna jestem posiadaczem Netia Spotu, więc kilka dni temu wziąłem problematyczną karte z półki, i pomyślałem, że może z ruterem ze standardem N będzie działał.
Na sterownikach z płyty nie łączyło w ogóle - ale tego sie spodziewałem. Więc zainstalowałem najnowsze steroniki ze strony Ralinka, i wszystko śmigało aż przez tydzień użytkowania. Teraz albo łączy i nie pobiera pakietów, albo łączy pobierając adres IP w ogóle nie z puli, albo nie łączy. Tak czy siak, internetu nie ma. Co ciekawe, po odinstalowaniu i całkowitemu wyczyszczeniu rejestru, karta działa, ale przez czas określony (zazwyczaj kilka dni).
Miał ktoś taki problem?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź :)
koti
Member
Utworzony: 2011.11.02 13:35
Dziwaczne, może jakieś wirusy w kompie. Ustawiałeś adres IP na stałe w karcie sieciowej.
michu43
Member
Utworzony: 2011.11.02 17:14
W weekend postaram sie sformatować, aczkolwiek w chwili zakupu karty sformatowałem go i zainstalowałem Win XP, bo wcześniej miałem Ubuntu, a problemy były już na początku więc to raczej ślepy trop. Ale nie zaszkodzi sprawdzić, w weekend sie tym zajme.
Dziękuje za odpowiedź !
Może jeszcze jakiś pomysł w międzyczasie ?
Dziękuje za odpowiedź !
Może jeszcze jakiś pomysł w międzyczasie ?
koti
Member
Utworzony: 2011.11.04 13:33
Próbowałeś przypisać adres IP/maskę/bramę i DNS na stałe do karty sieciowej ew. jakaś opcja rezerwacji adresu IP pod danym Mac adres w routerze. Co czyścisz w rejestrze, chodzi ci o jakieś zmiany wprowadzone przez instalację sterownika. jak możesz zainstaluj kartę na innym komputerze.
Od 1 do 4 z 4