Kategoria: Sieci i komunikacja »
Pentagram Cerberus P 6343
Od 1 do 8 z 8
Brzezy
Member
Utworzony: 2011.11.02 16:16 Zmieniony: 2011.11.02 16:17
Hej!
czy orientuje się ktos może, kiedy pojawi się w sklepach...? Wg Pentagrama na początku listopada miał się pojawić...
Dzieki za info...
czy orientuje się ktos może, kiedy pojawi się w sklepach...? Wg Pentagrama na początku listopada miał się pojawić...
Dzieki za info...
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.11.08 10:43 Zmieniony: 2011.11.08 10:45
PENTAGRAM Cerberus DSL/ADSL+ Wi-Fi 802.11n 300MB [P 6343]
PENTAGRAM Cerberus DSL/ADSL+ Wi-Fi 802.11n 150MB [P 6342]
Oba model są już w sprzedaży.
PENTAGRAM Cerberus DSL/ADSL+ Wi-Fi 802.11n 150MB [P 6342]
Oba model są już w sprzedaży.
Brzezy
Member
Utworzony: 2011.11.08 11:57
:) dzięki za info - szukam zatem jakiegoś wiarygodnego sklepu...
Brzezy
Member
Utworzony: 2011.11.10 00:06 Zmieniony: 2011.11.10 08:50
no i niestety jest opcja, która dysklasyfikuje ten router...
nie ma prostej opcji pt przydzielanie adresu IP po mac'u.. albo ja jej nie widzę, albo faktycznie jej nie ma...
Przeczytałem wszystkie instrukcje od deski do deski dla p 6341 p 6362... wszędzie tam była ta funkcja...
Oficjalne pytania do specjalistów Pentagram:
Dlaczego nie ma tej jakże przydatnej opcji?
Czy jest to tylko jakiś błąd w firmware, czy celowe działanie?
Czy i kiedy pojawi się firmware i przede wszystkich instrukcja, która opisuje wszystkie funkcje routera?
Kupiłem router, myśląc, że p 6343 będzie jakoś trzymał fason w stosunku do p 6341...niestety nie trzyma...rozczarowanie....
I jeszcze jedna sprawa - tylko skrócona instrukcja obsługi w sprzęcie, który trafia do regularnej sprzedaży?
rozczarowany na max'a
Pozdr!
nie ma prostej opcji pt przydzielanie adresu IP po mac'u.. albo ja jej nie widzę, albo faktycznie jej nie ma...
Przeczytałem wszystkie instrukcje od deski do deski dla p 6341 p 6362... wszędzie tam była ta funkcja...
Oficjalne pytania do specjalistów Pentagram:
Dlaczego nie ma tej jakże przydatnej opcji?
Czy jest to tylko jakiś błąd w firmware, czy celowe działanie?
Czy i kiedy pojawi się firmware i przede wszystkich instrukcja, która opisuje wszystkie funkcje routera?
Kupiłem router, myśląc, że p 6343 będzie jakoś trzymał fason w stosunku do p 6341...niestety nie trzyma...rozczarowanie....
I jeszcze jedna sprawa - tylko skrócona instrukcja obsługi w sprzęcie, który trafia do regularnej sprzedaży?
rozczarowany na max'a
Pozdr!
Brzezy
Member
Utworzony: 2011.11.14 12:24 Zmieniony: 2011.11.14 12:35
POtwierdzone przez serwis - brak opcji przydzialania DHCP via mac....
D R A M A T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Żart ze strony pentagrama!!!!!!
D R A M A T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Żart ze strony pentagrama!!!!!!
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.11.15 12:04
Urządzenia oferują rożna funkcjonalność i nie zawsze wszystkie funkcje są dostępne w każdym modelu, inaczej w sprzedaży znajdowałby się wyłącznie jeden model.
Acmon
PentaModerator
stachu99
Member
Utworzony: 2012.05.13 23:14
Ja kupiłem wczoraj ten router bez zastanowienia bo nie było na to czasu. Z opisu wywnioskowałem, że spełni moje oczekiwania. NIESTETY. Jestem zawiedziony. Prawdopodobnie oddam router i kupie inny.
1). Brak przypisania MAC do IP przy DHCP.
2). W zakładce Access Control można wprowadzić nowe hasło o długości np. 14 znaków. Gdy chcę zalogować się na router po zmianie hasła to jest to niemożliwe. Przyjmuje hasło tylko do 12 znaków. Sprawdzane w Internet Explorer 9 i Mozilla. Kosztowało mnie to 2 resety routera i ponowne ustawianie podczas pracy zdalnej i rozmowach z moją partnerką przez telefon. Niestety jestem daleko od domu :(.
3). BŁĄD - w Virtual Server pole 'Internal Port End' jest błędnie uzupełniane z automatu. Wypełnia się z automatu i nie ma możliwości zmiany. Wypełnia się na podstawie pola 'External Port End'. Moim zdaniem, jeśli nie ma możliwości zmiany ręcznie to powinno wypełniać się na podstawie: Internal Port Start + (External Port End - External Port Start). Jest to poważny błąd, który nie pozwala na zaawansowaną konfigurację routera.
Czy ktoś wie czy jest możliwość zdalnego (z sieci zewnętrznej) podłączenia się bezpośrednio do routera w celu konfiguracji, np. za pomocą przeglądarki internetowej lub telnetu? Jeśli tak to proszę podać sposób. Oczywiście bez użycia dodatkowego komputera będącego w sieci LAN tego routera.
Jeśli nie ma takiej możliwości to uważam to za kolejną dużą niedogodność.
Achhhh, a myślałem, że będzie to dobry zakup.
Pozdrawiam
Stachu99
1). Brak przypisania MAC do IP przy DHCP.
2). W zakładce Access Control można wprowadzić nowe hasło o długości np. 14 znaków. Gdy chcę zalogować się na router po zmianie hasła to jest to niemożliwe. Przyjmuje hasło tylko do 12 znaków. Sprawdzane w Internet Explorer 9 i Mozilla. Kosztowało mnie to 2 resety routera i ponowne ustawianie podczas pracy zdalnej i rozmowach z moją partnerką przez telefon. Niestety jestem daleko od domu :(.
3). BŁĄD - w Virtual Server pole 'Internal Port End' jest błędnie uzupełniane z automatu. Wypełnia się z automatu i nie ma możliwości zmiany. Wypełnia się na podstawie pola 'External Port End'. Moim zdaniem, jeśli nie ma możliwości zmiany ręcznie to powinno wypełniać się na podstawie: Internal Port Start + (External Port End - External Port Start). Jest to poważny błąd, który nie pozwala na zaawansowaną konfigurację routera.
Czy ktoś wie czy jest możliwość zdalnego (z sieci zewnętrznej) podłączenia się bezpośrednio do routera w celu konfiguracji, np. za pomocą przeglądarki internetowej lub telnetu? Jeśli tak to proszę podać sposób. Oczywiście bez użycia dodatkowego komputera będącego w sieci LAN tego routera.
Jeśli nie ma takiej możliwości to uważam to za kolejną dużą niedogodność.
Achhhh, a myślałem, że będzie to dobry zakup.
Pozdrawiam
Stachu99
Od 1 do 8 z 8