Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Kilka pytań o Pentagram Vanquish VOLT

Utworzony: 2011.11.20 18:21

Witam serdecznie. Mam kilka spraw dotyczących MP3 Pentagram Vanquish VOLT:
Czy można robić playlisty na komputerze i stamtąd przenieść na mp3? Wydaje mi się strasznie uciążliwe dodawanie elementów playlisty przy pomocy guzików na odtwarzaczu.
Czasami dzieje się tak że od volume bodajże 36 wzwyż wyłącza się całkowicie dźwięk. Dlaczego?
Posiadam wersję 1103volt1263. Istnieje jakiś nowszy firmware do tego?
Bardzo proszę o konkretne odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Sheaker

Utworzony: 2011.11.21 12:42

Nie, jak próbowałem otwierać ten plik to nic tam nie miałem (co prawda notatnikiem), ale nic nie widziałem, chyba że uda ci się w jakiś inny sposób otworzyć. Pytanie czy on taguje tam pliki czy zapisuje, raczej to pierwsze, ale nie mam pewności.

Utworzony: 2011.11.21 20:57

@ balibali dzięki za odpowiedź. Pozostałe pytania wciąż są aktualne!

Utworzony: 2011.11.22 10:22

Wysłany przez: SheakerCzasami dzieje się tak że od volume bodajże 36 wzwyż wyłącza się całkowicie dźwięk.

To jest dziwaczne bo przyciski i tak są po przeciwnych stronach, przy słabym zasilaniu jeszcze mogło być coś jakieś obciążenie i wtedy by padał, ale to raczej mało realne. Zwarcie też odpada.

Utworzony: 2011.11.22 19:23

@ koti coś w ten deseń może być. Używam dużych słuchawek nausznych więc trochę mocy ciągną. Może jak jest już słaba bateria to po prostu nie wystarcza mu mocy i przestaje odtwarzać dźwięk choć utwór leci dalej.

Utworzony: 2011.11.23 10:24 Zmieniony: 2011.11.23 10:25

Popatrzy czy to się dzieje tak pod koniec akumulatora i po zmianie słuchawek na jakieś pchełki czy też to się dzieje. Trochę w sumie dziwne, ale rożnie to bywa i odcina lub nieco zmniejsza moc na wyjściu i przez to nie może zasilić słuchawek.

Utworzony: 2011.11.23 10:34

@ koti Będę to badał przy okazji. Bateria trzyma dosyć długo a ja nie korzystam z niego cały czas więc dziś się nie dowiem jak to jest.
Pozostaje ostatnie pytanie o firmware, cytując siebie:
Posiadam wersję 1103volt1263. Istnieje jakiś nowszy firmware do tego?

Dzięki wam!

Utworzony: 2011.11.23 10:48

Acmon dowiaduje się u producenta, o ile go nie zleją ;) (jest taki wątek http://forum.pentagram.pl/discussion/3584/aktualizacja-firmware-vanquish-volt-4gb-5103-1107volt/#Item_20, jak będzie coś miał to wrzuci na forum jak inne. Do twojej wersji jest to http://pentagram.pl/pentagram/pl/wsparcie_techniczne/odtwarzacze_mp3_pmp/seria_vanquish , ale jest problem z inicjalizacja na niektórych urządzeniach dlatego bym się wstrzymał.

Utworzony: 2011.11.23 13:23

@ koti O super! Widzisz, BD śledził ten wątek to się pewnie dowiem co i jak. Dzięki Ci jeszcze raz.