Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish VOLT 4GB P5103

Utworzony: 2011.11.25 16:32 Zmieniony: 2011.11.25 16:32

Witam

Pisze bo mam problem .... mianowicie :

1 - odkleja mi sie folia z wyświetlacza

ale pisze głównie z innego powodu , mp3ka zawiesiła mi sie - na wyświetlaczu pojawia sie tylko monit o "Fails! Repair and Format " i opcje OK lub Cancel - wybór którejkolwiek z nich nic nie daje. Po ponownym właczeniu nadal ten sam monit.
PC nie wykrywa podłączonego sprzetu aczkolwiek po pewnym czasie i to z wielkimi problemami i nie zawsze pojawia mi sie tylko karta pamieci SD i to wszystko . MP3ka nie ładuje sie mimo podłaczenia do PCta , nie da się zrobic Formata pamięci, gdyż nie pokazuje że Vanquish jest podłączony.

Ściągałem programy do zaktualizowania softa ale on też nie wykrył Pentagrama. :(

Z powyższym prosze o Pomoc albo podpowiedzi jak to ugryść.
Dodam także że MP3ka podczas odtwarzania muzyki jeszcze jak chodziła (poprawnie) to piosenki potrafiły sie zacinać - przerywały

dziekuje za pomoc

Utworzony: 2011.11.26 08:58 Zmieniony: 2011.11.26 08:59

A resetowałes Tego pentagrama?? masz tam pomiedzy włacznikiem power a powrot. Musisz go wcisnac np agrafka i przytrzymaj chwile, powinno byc dobrze. One tak maja ze sie zawieszaja, dlatego warto wyposazyc sie własnie w cos cienkiego do resetu, jak wychodzisz z nim na przechadzke :D

Utworzony: 2011.11.26 10:32

reset jest mi dobrze znany - czesto trzeba go bylo uzywac NIESTETY juz nie pomaga

Utworzony: 2011.12.02 21:54

widze ze jeszcze nikt nie ma tego problemu co ja

Utworzony: 2011.12.10 12:47

troche czasu minelo i nadal nic z nia nie moge zrobic - odpalic , zresetowac , formatowac ani wykryc jej na pc-cie

Moze reklamowal ktos juz ten sprzet i powie mi jak wyglada cały ten proces ??

Utworzony: 2011.12.12 10:17

Procedurka http://mmv.pl/serwis_s_o_s na gwarancji powinieneś mieć napisane to samo

A tak na szybko to wypełniasz to http://formularz.mmv.pl/ czekasz aż dadzą ci nr rma (0-2dni maks, poza weekendem) i napiszą co masz zrobić i tyle.

Utworzony: 2011.12.22 10:58

Też miałam takie problemy. Złożyłam reklamację na stronce serwisu, zapakowałam sprzęt, wysłałam. Po pewnym czasie zapytałam o stan reklamacji, odpisali, że czekają na przesyłkę od producenta. Dziś dostałam sprzęt. Otwieram paczkę od kuriera z myślą o idealnym prezencie na święta i co wyciągam??? Obrzydliwy Pentagram Eon Vector z olbrzymim wyświetlaczem, masą niepotrzebnych dla mnie funkcji, opcji. Fajnie, że wgl. zaproponowali mi wymianę. -.-' Zapchali po prostu dziurę, bo Vanquish się do niczego nie nadaje i ma wady fabryczne. Żenada.

Utworzony: 2011.12.22 12:05

Proszę o kontakt z serwisem.

Utworzony: 2012.03.14 21:10

Seria Vanquish byla ok jedynym nie wypalem bytl ... a jakże VOLT a szczególnie najbardzie popularny model 4GB jaki posiadam.
1. Problem może tkwić nie firmware a w uszkodzeniu plytki głownej co nie jest zależne od nas userów.
2. Mp3 moze byc poprostu rozladowana . Wtedy trzeba podłaczyć ją do ładowania ale tylko sieciowego bo uruchomienie jej w PC wymaga uzycia prądu z MP3
Jeśli podłączycie MP3 do sieci i pojawi sie po chwili komunikat "Battery charging Please wait..." tro znaczy że sie rozładował. Na ładowarce świci sie wtewdy zielona dioda. po ok 10 miuntahc zacznie sie normalny proces ladowania i dioda będzie czerwona.

Ogólnie Volt jest nie wypalem dlatego mimo że popsiadlaem Rpocketa ktory byl ok to kupilem sobie volt i dalem sie nabrać.
Lakier się łuśzczy pęka obudowa wdookola przycisków i ekranu