Kategoria: Sieci i komunikacja »

Internet na 2 komputerach - pentagram cerberus p6341

Utworzony: 2011.11.29 14:40

Witam,
Routera używam do udostępnienia internetu na 2 komputery. Jeden to stacjonarny podłączony do routera poprzez kabel, a drugi to laptop, który łączy się poprzez wifi. Gdy tylko 1 z komputerów jest włączony jest ok. Natomiast, kiedy są uruchomione 2 zrywa mi połączenie na laptopie z internetem na parę minut, potem łączy na chwilkę i tak w kółko. Posiadam internet z orange freedom 6mb. W załączniku podaje parę screenów moich ustawień. Wersja oprogramowania to 1.08a.dj4.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Utworzony: 2011.11.30 11:56

Zrywa połączenie między routerem a lapkiem czy w ogóle zrywa połączenie na routerze z internetem?

Utworzony: 2011.12.02 17:04

<blockquote><cite>Wysłany przez: golik</cite>Zrywa połączenie między routerem a lapkiem czy w ogóle zrywa połączenie na routerze z internetem?</blockquote>
Wygląda to bardziej na zerwanie połączenia z internetem, a nie routerem, bo ikonka od połączeń mówi o ograniczonym dostępie.
W dniu napisania pierwszego posta, zrobiłem połączenie od nowa. W wlan mam ustawione zabezpieczenie wpa2, adsl mam ustawione annex a i adsl multimode. Ustawienia w wan takie jak w załączniku. Na tych ustawieniach jeszcze tego problemu nie zauważyłem.
Miałbym jednak pytanie, co to jest MTU w ustawieniach wan? Miałem tam wcześniej wpisaną wartość 1500, aktualnie mam 1492 bo większej wartości nie mogłem wpisać.