Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Pentagram Vanquish Volt 4 GB OGROMNY PROBLEM

Utworzony: 2011.12.03 16:50 Zmieniony: 2011.12.03 18:19

Witam.
Niedawno zamówiłem na hoopla.pl Pentagram Vanquish Volt 4 GB czarny, odtwarzacz przyszedł szybko.
Pierwsze co to próbowałem go uruchomić - niestety nic, podpiąłem go do ładowania i widzę że wszystko działa tzn. odtwarzacz się ładuje i da się poruszać przyciskami po menu i odsłuchać wgrane już dwie piosenki pentagrama. Uradowany tym że wszystko OK zostawiłem go w spokoju aby się naładował.
Przychodzę jednak po pół godziny skontrolować czy wszystko OK i widzę, że mimo iż jest podpięty do ładowarki to się nie ładuje tzn. ikonka bateryjki na wyświetlaczu "nie porusza się jak dżdżownica :) ".
Wypiąłem go od ładowarki - odtwarzacz wyłączył się od razu, próba włączenia go nic nie dała, nie był naładowany ani w 1%. Potem dopiero rozkminiłem o co chodzi, po podpięciu ładowanie trwa tylko kilka minut po czym staje, a odtwarzacz wyłącza się sygnalizując słabą baterię. Tak samo dzieję się jak chcę ładować przez USB, ładuje się tylko kilka minut.
Drugi problem jest zaś taki, że np. gdy mam utwór nr 10 i przeskoczymy o kilka do przodu np. do utworu nr 14 to odtwarzacz sam wraca do nr 10 po czym się wiesza i w słuchawkach słychać straszny pisk.
Złożyłem reklamację poprzez formularz na stronie hoopla.pl , teraz czekam na jakiś odzew.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Mariusz.

P.S
Odtwarzacz był resetowany kilka razy. Sprawdziłem także wgrany soft - jest najnowszy.
I jeszcze raz edit: zrobiłem update softu, co prawda na ten sam, ale teraz działa ale niestety nadal tylko na ładowarce, zauważyłem również że odtwarzacz nie zapamiętuje ustawień oraz to, że w
ustawienia -->>>bateria pokazuje dane jakie chcę tzn. raz pokazuje że bateria 100%, jak wejdę jeszcze raz to że 0% a jak jeszcze raz to w ogóle różne np. 40%, 75 % itp.