Kategoria: Nawigacja GPS »
Nomad Q i AM 6.9 problem
heavyweight
Member
Utworzony: 2011.12.06 21:09
Od paru dni jestem posiadaczem nowego pentagrama q (5") wcześniej miałem a właściwie jeszcze mam p5210
Mam problem otóż nie mogę odpalić AM cały czas wywala mi błąd że mapa jest niezarejestrowana, miał ktoś podobny problem?
Z iGo jest podobnie, brak większości dźwięków podczas nawigacji.
na p5210 wszytsko w porządku.
Pozdrawiam
golik
Member
Utworzony: 2011.12.07 10:05
heavyweight
Member
Utworzony: 2011.12.07 10:38
Właśnie to jest sprawa z witaminą...
Próbowałem formatować kartę, wgrywać z różnych poziomów i cały czas tak mi wywala + zmiana danych odnośnie rejestracji mapy z patchera.
golik
Member
Utworzony: 2011.12.07 14:00
heavyweight
Member
Utworzony: 2011.12.07 21:15
Poszukam patchera bo innej koncepcji nie mam...
sszpila
Member
Utworzony: 2011.12.16 21:24
Krytyk_RoHS
Member
Utworzony: 2011.12.19 08:07
klucha61
Member
Utworzony: 2012.02.08 20:28
Posiadam Nomada Q7 .Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak wyszukać ID urządzenia.
Z góry dziękuję.
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2012.02.09 09:52
kendzior64
Member
Utworzony: 2012.02.13 12:39
Stasys2
Member
Utworzony: 2012.02.21 09:20
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2012.02.21 09:35
Stasys2
Member
Utworzony: 2012.02.21 09:59

Czy wiadomo, co było powodem problemu?
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2012.02.21 10:12
kendzior64
Member
Utworzony: 2012.02.21 17:32
Więc chyba pozostanie niesmak i smrodek a z firmą ową się pożegnam.
lucas3512
Member
Utworzony: 2012.02.21 23:09 Zmieniony: 2012.02.21 23:11
Przecież seria Q weszła chyba jesienią zeszłego roku, niewiele później co np. EVO (początek zeszłego roku), więc można by wypuścić soft i dla starszych modeli? Co Pan na to, Panie Acmon
Swoją drogą nie wiem, dlaczego z wersji Q wycofano Bluetooth, dano mniejszy aku, nie ma ładowarki sieciowej i zwiększono tylko rozdzielczość, reszta parametrów ta sama...

Jestem na etapie wyboru navi i sam nie wiem co o tym myśleć...
Stasys2
Member
Utworzony: 2012.02.22 09:26
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2012.02.22 12:31 Zmieniony: 2012.02.22 12:33
Wysłany przez: kendzior64aha czyli póki co potwierdzają się moje obawy że soft zostanie wypuszczony pod serię Q.
Do modelu EVO też mam być dostarczona optymalizacja.
Wysłany przez: lucas3512Przecież seria Q weszła chyba jesienią zeszłego roku, niewiele później co np. EVO (początek zeszłego roku), więc można by wypuścić soft i dla starszych modeli? Co Pan na to, Panie Acmon
http://forum.pentagram.pl/comments.php?DiscussionID=3718&page=1#Item_12
Wysłany przez: Stasys2Przypominam sie się o nowy soft do wersji Q, skoro już jest, to go po prostu zamieście.
Zamieszczę najszybciej jak się da.
http://forum.pentagram.pl/comments.php?DiscussionID=3718&page=1#Item_14
Wysłany przez: Stasys2A swoja droga, żeby w nowym sprzecie nie dało sie zainstalować najbardziej popularnej na rynku AutoMapy. Wstyd.
Dostarczamy urządzenie z mapą Navigo a nie AutoMapą.
Stasys2
Member
Utworzony: 2012.02.22 15:27
A kupuję Wasz sprzęt, bo generalnie jestem z niego zadowolony.
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2012.02.22 17:38
Współpracujemy i dostarczamy program nawigacyjny - Navigo i podobnie jak w przypadku modelu EVO jest on testowany i optymalizowany pod kątem naszych urządzeń.
Brak takich testów i optymalizacji w przypadku AutoMapy może w ostateczności oznaczać ew. problemy we współpracy z danym programem (szczególnie przy ciągle wprowadzanych zmianach w oprogramowaniu), staramy się jednak rozwiązać wszystkie problemy i tak jak pisałem wyżej zmiany do serii Q są gotowe i powinny być udostępnione na dniach.
W przypadku serii Evo gł 4.3 prowadzone są w dalszym ciągu prace nad optymalizacją.
Wysłany przez: Stasys2Powinna być zatem możliwość prostego przełożenia karty SD z innym oprogramowaniem działającym pod Windowsami CE na nowe urządzanie bez zadnych niespodzianek.
To już zależy od warunków licencji na dany program.
Dzięki za wszystkie uwagi są zawsze mocno przydatne i wszystkie problematyczne sytuacje zgłaszam od razu, ale nie zawsze mam na wszystko wpływ.
kendzior64
Member
Utworzony: 2012.02.26 10:59
Wysłany przez: AcmonPraca urządzenia na danym systemie operacyjnym nie oznacza, że będzie poprawnie współpracować z każdym dowolnym programem, dowolną wersją stworzoną na dany systema powinna, zwłaszcza że system to jest system ai urządzenia bazują na tych samych podzespołach.Jedyny problem mogą stanowić błędy konstrukcyjne
Stasys2
Member
Utworzony: 2012.02.28 11:10 Zmieniony: 2012.02.28 11:11
Do Acmona:
Witam, przypominam temat, gdyż podany wstępnie termin wypuszczenia softu minął 19.02. Czy mozna liczyc na podanie jakiejś konkretnej daty, kiedy uaktualnienie bedzie napewno dostepne?
tatanka
Member
Utworzony: 2012.03.01 15:09
A tak na marginesie udało mi się zainstalować AU na Q5 działa, instalacje trzeba przeprowadzić na karcie oraz z pod Windowsa XP niestety nie działa przycisk minimalizacji co utrudnia dostęp w czasie jazdy do transmitera i zmiany ścieżki dźwiękowej, no i płynność pracy trochę przycina. Jak napisałem wcześniej powyższe problemy miał bardzo podobny model ModeComa i zostało już to dawno rozwiązane więc liczę że jednak producent stanie na wysokości zadania bo puki co nie mogę znajomym polecić tej nawigacji i pentagram puki co jest o 3 urządzenia do tyłu
.Giaur89
Member
Utworzony: 2012.03.09 13:02 Zmieniony: 2012.03.09 13:02
Mam ten sam problem. Czy mógłbyś powiedzieć jakiej wersji mapy użyłeś?
A do Acmon: Czy coś się posunęło na przód w sprawie?
tatanka
Member
Utworzony: 2012.03.09 16:21
Najnowszą dostępna 6.10 tak jak napisałem wcześniej Windows Xp instalacja na karcie poprzez czytnik zewnętrzny nie ten nieznajdujący się w nawigacji. Instalator prosił o przełożenie karty do urządzenia i odpalenie AU i potwierdzenie komunikatu niestety mimo wykonania tych czynności instalator nie chciał zakończyć poprawnie instalacji dopiero ponowne włożenie karty do nawigacji i jeszcze raz odpalenie z komunikatem o nie zarejestrowanej mapie pomógł instalator zakończył i Au wykryła mapę. Niestety tak jak pisałem nie działa to zbyt dobrze trzeba wyłączyć animacje menu bo się tnie, nie działa minimalizacja, od czasu do czasu przy uruchomieniu wywala błąd o braku dostępu do jakiegoś pliku.
Na razie mam przerwę w jeżdżeniu na jakiś miesiąc wiec zaistniała sytuacja nie bardzo mnie denerwuje czekam na ta poprawkę aczkolwiek znajomego sprzedawce przestrzegłem że puki co ta nawigacja nie nadaje się do sprzedaży (a szkoda), sprzedają teraz ModeComa i starszego Pentagrama co za licho podkusiło mnie na to HD

slawek76
Member
Utworzony: 2012.03.11 13:35
Gratuluje tak się traci klientów i pewnie nie jednego.
Karolek
Member
Utworzony: 2012.03.14 00:50 Zmieniony: 2012.03.14 00:51
<blockquote><cite>Wysłany przez: Giaur89</cite>tatanka: A tak na marginesie udało mi się zainstalować AU na Q5 działa.
Mam ten sam problem. Czy mógłbyś powiedzieć jakiej wersji mapy użyłeś?
A do Acmon: Czy coś się posunęło na przód w sprawie?</blockquote>
Giaur89
Member
Utworzony: 2012.03.14 11:58 Zmieniony: 2012.03.14 12:39
Najnowszą dostępna 6.10 tak jak napisałem wcześniej Windows Xp instalacja na karcie poprzez czytnik zewnętrzny nie ten nieznajdujący się w nawigacji. Instalator prosił o przełożenie karty do urządzenia i odpalenie AU i potwierdzenie komunikatu niestety mimo wykonania tych czynności instalator nie chciał zakończyć poprawnie instalacji dopiero ponowne włożenie karty do nawigacji i jeszcze raz odpalenie z komunikatem o nie zarejestrowanej mapie pomógł instalator zakończył i Au wykryła mapę. Niestety tak jak pisałem nie działa to zbyt dobrze trzeba wyłączyć animacje menu bo się tnie, nie działa minimalizacja, od czasu do czasu przy uruchomieniu wywala błąd o braku dostępu do jakiegoś pliku.
Acmon: kiedy wreszcie ruszycie dupy?! Podobno macie 5 zasad, przypomnę jak one brzmią:
PENTAGRAM 5 Zasad:
1. Staramy się więcej słuchać, niż mówić. Słuchamy naszych Klientów, poznajemy ich potrzeby i potrafimy je coraz lepiej zaspokajać.
2. Nie wykorzystujemy niewiedzy naszych Klientów - wykorzystujemy Wiedzę naszych Specjalistów.
3. Uczymy się od naszych konkurentów i szanujemy ich. To również dzięki nim jesteśmy coraz lepsi.
4. Sprzedajemy tylko takie Produkty, które z czystym sumieniem polecilibyśmy własnym znajomym.
5. Dla niektórych już sama sprzedaż jest sukcesem. Dla nas to dopiero początek. Pełen sukces to zadowolony Klient, polecający wszystkim nasz produkt.
jako Wasi KLIENCI żądamy natychmiastowego rozwiązania problemu, terminy przez was podawane dawno już minęły!! Dzwoniłem do Działu Technicznego i odpowiedź brzmi tak samo jak miesiąc temu: "W ciągu miesiąca pojawi się aktualizacja..."
=> źródło pięciu zasad (facebook)
A na dokładkę dodam jeszcze jedną rzecz: mianowicie zamówiłem PENTAGRAM Nomad Q 7.0 [P 9570] i dostałem nawigację bez części zawartości pudełka; według instrukcji na stronie nr 5, brakują następujące pozycje:
6. ściereczka do czyszczenia
10. przejściówka audio 2.5mm na 3.5mm
Panowie z Pentagrama tłumaczą się błędami w instrukcji......
=> Instrukcja do Q 7 (ze strony pentagrama)
jak ktoś ma facebook'a to niech ich tam pośpieszy w tej sprawie, może się ruszą...