Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Wielki problem z VANQUISH VOLT 8GB

Utworzony: 2011.12.08 03:46

Witam, otóż zacznę od tego że vanquish volt to już drugi odtwarzacz Pentagramu z którym mam wiele problemów, zaczynam powoli wątpić w jakość tej firmy :/ Odtwarzacz Vanquish kupiłem około pół roku temu w jednym serwisie elektronicznym, doszedł gdzieś po tygodniu, jest to wersja z napisanym "Radio Zet" z tyłu seria Pentagramy chyba to jest. Używałem go około 3-ech miesięcy po czym odłożyłem go z niesmakiem na szafę i zbierałem się żeby tu napisać trochę czasu ^^ Otóż problemy są takie :

1. Wejście słuchawkowe na początku bardzo dobrze, później mono a na końcu w ogóle prawie nic nie odbierało przy porządnym opiekowaniu się odtwarzaczem
2. Czasami sam się wyłącza, już od gdzieś tak tygodnia od zakupu miało to miejsce, nie wiem dlaczego się tak dzieje
3.Przycisk Reset w ogóle mi nie działał od momentu dostarczenia mp3-ki co było bardzo wkurzające bo odtwarzacz czasami się blokował i musiałem czekać aż bateria się wyładuje żeby znowu go włączyć :/
czasami czyli prawie co 2 dni -.-
4. Bateria na początku bardzo dobrze sobie radziła, jednak po 3 miesiącach działała już tylko około 10-8 godzin ciągle (Z DEKLAROWANYCH 70 !!)
5. raz jeszcze wywaliło mi jakiś dziwny błąd
6. innym razem podczas trzymania mp3-ki w kieszeni (oczywiście nie trzymałem jej z kluczami ani z niczym podobnym) zrobiło mi się gorąco w nogę, wyjmuje mp3-ke a ta cała rozgrzana poparzyłem się trochę i ekran zapełniony do połowy niebieskim kolorem drugi czarny i na czarnym dziwne niebieskie kropki, po wyłączeniu i odczekaniu 10 godzin nie było tego już.
7. gdy odklejałem folijkę ochronną razem z folijką ochronną odeszła jakaś druga warstwa (może to przez to rozgrzanie się odtwarzacza) i od tamtego czasu ekran dziwnie wygląda

no i co mam z tym fantem zrobić? mp3-ka oczywiście na gwarancji, posiadam instrukcję obsługi do niej i pewnie karta gwarancyjna i rachunek ze sklepu też się znajdą, czy te rzeczy wystarczą żeby oddać odtwarzacz do serwisu na naprawę ? więcej nie znajdę chyba może jeszcze kabel usb i opakowanie pewnie gdzieś jest. jeśli nie można by ewentualnie oddać do naprawy do serwisu i zapłacić za naprawę ? jednak zależy mi na tym żeby serwis ją wymienił albo nie wiem, na razie z firmą Pentagram mam same złe doświadczenia ... :/

Czekam na szybką odpowiedź ! pozdrawiam

Utworzony: 2011.12.08 10:16

Do reklamacji wystarczy urządzenie, gwarancja i rachunek. Co do wymiany naprawy to musisz się kontaktować z serwisem a nie pisać na forum, ale pewnie i tak będą mogli coś powiedzieć jak urządzenie będzie już u nich.