Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

VANQUISH VOLT 4 GB CZĘSTO SIĘ NIE WŁĄCZA

Utworzony: 2011.12.13 21:40 Zmieniony: 2011.12.13 21:41

Witam, mam mały problem z odtwarzaczem volt 4 gb zakupionym nieco ponad miesiąc temu.
Mianowicie wszystko działało w porządku do momentu, gdy po raz pierwszy nie mogłem normalnie (poprzez POWER) uruchomić odtwarzacza. Zazwyczaj dzieje się tak, że wyłączam mp3 wciskając uprzednio przycisk pause/play i gdy chcę go później włączyć nie jest to możliwe, czasami nawet przycisk reset nic nie daje, a jeśli już się uda go uruchomić to bateria jest znacznie 'zjechana'. Ładuje się normalnie, USB działa poprawnie.

Próbowałem wgrać soft, ale przy wciśniętym przycisku <- na odtwarzaczu, w Updaterze proces Initializing trwał w nieskończoność, więc z wgrywaniem nowego softu dałem sobie spokój.

Mam pewne podejrzenia, że to trefne działanie może mieć jakiś związek z tym, że jakiś czas temu chciałem usunąć wszystkie pliki muzyczne za jednym zamachem, ale zaznaczyłem mimochodem wszystkie pliki i foldery, także folder system. Nie pamiętam czy cokolwiek co jest niezbędne do poprawnego działania zostało usunięte.
Może ktoś z was ma takowe MP3 nr z naklejki na odtwarzaczu -1107VOLT i może wrzucić swój folder SYSTEM z odtwarzacza, może to rozwiąże problem.

Czekam z niecierpliwością na jakieś pomysły i sugestie, bo szlag mnie trafia.

Utworzony: 2011.12.14 08:09

Jak sformatujesz Volta z menu lub na komputerze w Fat32, to po uruchomieniu urządzenia sam stworzy sobie katalog System, jak również Playlist i jeszcze jakiś jeden.

Utworzony: 2011.12.14 20:30

W czerwcu kupiłem ten sam model odtwarzacza w Merlinie. Jako prezent dla dziecka - akurat na wyjazd wakacyjny za granicę. Po niespełna tygodniu użytkowania (2 ładowania pełne zaliczone) najpierw pojawiły się problemy z włączaniem, potem z resetami, a na koniec umarł totalnie. Dziecko zawiedzione, my też... dobrze chociaż, że wyjazd się udał.
Jakiś czas po powrocie reklamacja u sprzedawcy - po jakichś 2,5 miesiącach odpowiedź "tego modelu już nie ma, możemy zaproponować inny" - i tak jestem posiadaczem (póki co szczęśliwym) nowego EONa. Tak więcej niby wyszedłem na tym całkiem nieźle, ale pewien niesmak pozostał.

Utworzony: 2011.12.22 10:54

@up. Miałam to samo z odtwarzaczem, odesłałam go na gwarancję. Po czym potoczyło się szybko - wysłałam maila z pytaniem o stan reklamacji, odpisali, że czekają na przesyłkę od producenta, a dziś przed chwilą dostałam odtwarzacz Eon Vector, który nie pasuje mi totalnie. Najlepsze jest to, że wgl. się nie odezwali do mnie z propozycją wymiany tylko po prostu zapchali dziurę sprzętem, który w moim przypadku wcale nie spełnia swojej roli. Jestem oburzona takim traktowaniem klienta i więcej z tej firmy nic nie kupię.

Utworzony: 2011.12.22 12:02 Zmieniony: 2011.12.22 12:06

Proszę o kontakt w tej sprawie z serwisem, przekazałem im oraz Product Mangerowi Pani uwagi.