Kategoria: Sieci i komunikacja »
Pentagram 6361 + Thomson TWG870U + UPC50 = Brak internetu.
Od 1 do 5 z 5
kamel2k4
Member
Utworzony: 2011.12.14 13:40
Witam,
mam problem z podłączeniem do Internetu routera p 6361. Podłączam jedną końcówkę kabla LAN do jednego z 4 wyjść w thomsonie, a drugi koniec do portu WAN w p6361. Wykonywałem już konfigurację ręczną jak i z płytki, za każdym razem z tym samym skutkiem. Adres ip nadal wygląda następująco: 0.0.0.0 . Nie wiem czy jest to winą tego, że są dwa serwery dhcp... Laptop łączy się z siecią wi-fi p6361, ale Internetu jak już wcześniej napisałem nie jestem w stanie uruchomić na pentagramie. Dokonałem też spoofowania adresu MAC.
Proszę o pomoc.
mam problem z podłączeniem do Internetu routera p 6361. Podłączam jedną końcówkę kabla LAN do jednego z 4 wyjść w thomsonie, a drugi koniec do portu WAN w p6361. Wykonywałem już konfigurację ręczną jak i z płytki, za każdym razem z tym samym skutkiem. Adres ip nadal wygląda następująco: 0.0.0.0 . Nie wiem czy jest to winą tego, że są dwa serwery dhcp... Laptop łączy się z siecią wi-fi p6361, ale Internetu jak już wcześniej napisałem nie jestem w stanie uruchomić na pentagramie. Dokonałem też spoofowania adresu MAC.
Proszę o pomoc.
Tosh
Member
Utworzony: 2011.12.14 17:01
Spróbuj na początku konfiguracji z jakimś innym trybem. Jak dobrze pamiętam to się tam wybierało: Static, Dynamic itd. Były chyba dostępne cztery różne. Jak to nie podziała to może mądrzejsze głowy ode mnie coś wymyślą.
A wiesz może czy ten router ma funkcję Access Pointa, bo nie mogę znaleźć takiej opcji a w instrukcji jest.
A wiesz może czy ten router ma funkcję Access Pointa, bo nie mogę znaleźć takiej opcji a w instrukcji jest.
kamel2k4
Member
Utworzony: 2011.12.15 15:31
GRYMER to działa! Stary napisz do mnie na pw numer konta bankowego bo musi jakiś browar do Ciebie za to polecieć obowiązkowo. :D
Od 1 do 5 z 5