Kategoria: Sieci i komunikacja »
PENTAGRAM 63-61 nie działa poprawnie HELP!@@
Od 1 do 3 z 3
axsim
Member
Utworzony: 2011.12.21 20:23 Zmieniony: 2011.12.21 20:25
witam
mam router pentagram 6361 2 komputery i smartphone (samsung galagx mini) stacyjka podlaczna kablem (spead test 8MB(albo Mb) laptop (hp mini pro) na poczatku 7MB(albo Mb) i tu problem po 1-2 dniach predkość spadła do 0,5-1 Mb
Podejzewam ze ma to zwiazek z podłaczniem telefonu i korzystanie z niego pomoc i jeszcze o pomoc w konfiguracji chyba tez ma to wpływ na szybkos neta (skonfigorowałem go ale nie wiem czy dobrze) jeszcze raz HELPPPP
mam router pentagram 6361 2 komputery i smartphone (samsung galagx mini) stacyjka podlaczna kablem (spead test 8MB(albo Mb) laptop (hp mini pro) na poczatku 7MB(albo Mb) i tu problem po 1-2 dniach predkość spadła do 0,5-1 Mb
Podejzewam ze ma to zwiazek z podłaczniem telefonu i korzystanie z niego pomoc i jeszcze o pomoc w konfiguracji chyba tez ma to wpływ na szybkos neta (skonfigorowałem go ale nie wiem czy dobrze) jeszcze raz HELPPPP
koti
Member
Utworzony: 2011.12.22 10:33
Wysłany przez: axsimPodejzewam ze ma to zwiazek z podłaczniem telefonu
Raczej nie, co najwyżej obcinałby prędkość na końcówce, komputery są podłączone kablem czy po wifi. SpeedTestami to bym się tam ostrożnie sugerował, lepiej było by pobrać jakiś plik z nieobciążonego serwera.
john911
Member
Utworzony: 2011.12.22 18:12
Cześć, mam troszkę podobny problem ale z kartą wifi model 6132-20, objawia się w następujący sposób jak połączę się z routerem przez chwile mam pełną prędkość łącza internetowego np 2 Mb/s ale po chwili prędkość spada do 0.4 Mb/s oczywiście sterowniki są najnowsze z strony producenta. Ten problem nie występuje jak podłącze inna kartę sieciową innego producenta o troszkę gorszych parametrach, w czym może być problem ?
Od 1 do 3 z 3