Kategoria: Akcesoria graficzne »

O'pen Wide XL przestał działać

Utworzony: 2011.12.22 16:30

Witam,
nie tak dawno temu pożyczyłem od znajomej tablet Pentagram O'pen Wide XL. Porysowałem sobie nim ledwie jeden dzień nim niespodziewanie przestał działać poprawnie. Po prostu rysik przestał reagować, zgasła dioda zasilania oraz dwie diody od przycisków "Wide" i "4:3". Mogę jednak zmieniać między Scroll, Zoom, VOL, pokrętła boczne działają oraz przyciski na nich. Problem występuję nawet po zmianie baterii w rysiku czy zainstalowaniu nowego sterownika. Gdy problem pojawił się, pracowałem na Macbooku z OSX 10.6 - po podłaczeniu tableta do pieca z Windows 7 problem dalej występował.

Pytanie teraz brzmi: Muszę kazać koleżance wyciągać paragon i iść z reklamacją, czy może jeszcze czegoś nie spróbowałem. Czy wcześniej wymienione diody (Power, Wide, 4:3) gasną gdy rozładowuje się rysik?

Utworzony: 2011.12.22 16:58

Diody nie maja prawa gasnąć świecić się będzie albo przy jednym albo przy drugim trybie jak nie świeci to coś z tabletem. Możesz dla świętego spokoju spróbować jeszcze u tej koleżanki i wtedy zdecydujesz czy wysłać.

Utworzony: 2011.12.22 17:02

Spróbowałem podłączyć go do jeszcze dwóch innych sprzętów (macbook znajomego i kolejny piec z Windowsem 7). Dalej to samo. Najpewniej będę musiał pojechać do serwisu z nim.