Kategoria: Sieci i komunikacja »

Problem z połaczniem z USB karty sieciowej hornet p6132-08 pentagram USB

Utworzony: 2011.12.22 17:29 Zmieniony: 2011.12.22 17:54

Witam. Mam taki problem kupilem ta karte z racji na wifi na usb i nie chce mi sie polaczyc z internetem wychwtuje router i jest ok ale adres ip wyskakuje 169.254.102.10 zamiast normlanego 192..... bo juz dzwonilem na pomoc techniczna i widza w tym problem a juz nie moge sie dodzwonic. Dodame ze raz mi sie udalo ze wylapalo ip 192 .... ale nie bylo polazcenia z netem albo bylo napisane poalczono z ograniczonym dostepem. Ale i tak nie moglem korzystac z intrnetyu bo strony sie nie otwoeraly Juz kombinowalem i kombinowalem i nie wiem co robic dodam ze mam vista 32 bit sp2 business i to jest komputer pc router tez mam pentagramu i wszytskie inne urzadzenia lacze sie bezproblemowa z tym routerem tylko ta karta sieciowa ma jakis problem aha karte lan ktora mam tez realteka bo podbno sterowniki moga sie wrysc to wogoel wylaczylem ja z biosu bo jak zakazdym arzem ja odinstalowywalme i uruchamielem komputer zeby zrobic restart to ona sie instalowal. To i tak nie pomoglo. Bardzo was prosze o pomoc

Utworzony: 2011.12.22 20:08

Nie wiem czy to ma znaczenie ale napsize wam co odkrylem z tym problemem mianowicie zainstalowalem ta karte siecioowa na laptopie vista 64 bit ultimate i o dziwo poszlo wszytsko smiga jak nalezy, wiec moje kolejne pytanie czyzby windows na pc sie wysypal i dlatego blednie instaluje lub nie wylapuje ? Cyz moze ma znasznie jaka wersje windowsa sie ma ? Bardzo ale do bardzo proszę was o pomoc bo nie wiem czy mam robić formata czy nie na pc

Utworzony: 2011.12.28 13:39

System może mieć znaczenie ale skoro piszesz w pierwszym że wykrywa router to sterowniki powinien działać (można zawsze poszukać innego sterownika), czasem sieciówka pod Vista nie może pobrać adresu z routera. Ustaw na stałe adres IP na karcie sieciowej ten 192., maskę 255.255.255.0 i bramę 192. (tu adres routera) i wtedy spróbuj się połączyć.

Tu masz gdzie i jak to zmienić (TCP/IP ver4)
http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Change-TCP-IP-settings