Kategoria: Sieci i komunikacja »
Problem z kartą wifi p 6132-20
Od 1 do 6 z 6
john911
Member
Utworzony: 2011.12.24 12:49
Cześć, mam problem ale z kartą wifi model p 6132-20, objawia się w następujący sposób jak połączę się z routerem przez chwile mam pełną prędkość łącza internetowego np 2 Mb/s ale po chwili prędkość spada do 0.4 Mb/s oczywiście sterowniki są najnowsze z strony producenta i przeważnie prędkość wysyłu jest taka sama jak pobierania danych (testowane na routerach TP-LINK i NETGEAR siła sygnału ok 50 %). Ten problem nie występuje jak podłącze inna kartę sieciową innego producenta o troszkę gorszych parametrach, w czym może być problem ?
karol66
Member
Utworzony: 2011.12.26 14:02
Wejdź w ustawienia karty i routera i ustaw nadawanie na kanale 11, powinno pomóc.
pozdrawiam
pozdrawiam
john911
Member
Utworzony: 2012.01.11 14:10
No tak tylko, że jest jedno ale ja nie mam możliwości zmiany kanału a produkt powinien działać bez zakłóceń na wszystkich kanałach.
KG23
Member
Utworzony: 2012.01.11 17:11
Niestety nie jest tak jak myslisz @john911 wystarczy, że sąsiad ci zapycha na danym kanale (najcześcje jest to na ch 1 i 6) i możesz zapomnieć, wtedy ani router ani karta nie maja nić do gadania. Poza tym częstotliwość typowego wifi jest często zakłócana przez różne sprzęty domowe, bez zmiany kanału nie da się nic wywnioskować.
john911
Member
Utworzony: 2012.01.13 12:41
Zgodził bym się z Twoją teorią @KG23 gdyby nie jeden fakt o którym wspomniałem na samym początku, testując połączenie na karcie wifi tp-link tl-wn722n problem nie występuje.
KG23
Member
Utworzony: 2012.01.13 12:56
Niestety takie czasy że mamy masę sprzętu i urządzenie urządzeniu nierówne, do tego inaczej może współpracować jedno urządzenie z drugim (dla mnie to nie nowość bo dużo złomu już przerzuciłem i często tak jest). Wystarczy innych chip, układ anteny, fw i gotowe. Ja bym potestował tak jak pisze @karol66 tylko tyle, wiele razy dało to mi pozytywny skutek i to nawet bardzo, ale nie będę na siłę ci wpierał, bo może być przyczyna gdzie indziej.
Od 1 do 6 z 6