Kategoria: Sieci i komunikacja »

Bardzo proszę o pomoc - p6367

Utworzony: 2011.12.29 14:07

Jako że jest to mój pierwszy post na wstępie pragnę się przywitać.

Mam problem z routerem pentagram cerberus p6367.

Kupiony został przez niedokładny opis na sklepie internetowym, w którym wywnioskowałem że mozna podłaczyc przewodowo komputer i bezprzewodowo jednoczesnie drugi. Niby to jest prawda ale nie przy połączeniu do modemu interentu kablowego.
Tak wiec dokupiłem karte wifi do stancjonarnego i podłączyłem wszystko tzn: p6367 do modemu przez ethernet a komputer i laptop przez wifi.
Po skofigurowaniu routera, sklonowaniu MAC i wpisaniu DNS wszystko zaczęło chodzic... niecały dzien. Wieczorem szlak trafiło mojego dostawcy i dostawałem zmniejszoną predkość która na kablu się przez noc sukcesywnie zwiększała do mojej normlanej prędkości czyli 12mb/s. Niby powinno dzisiaj chodzi ale na ruterze mam dziwne prędkości tzn na tescie raz pokazuje na chwile 5mb/s zaraz pozniej 0.5mb/s i takie różne a przy ściąganiu jakiegos pliku nie przekroczył 120kB/s i skakał cały czas.
Próbowałem zmieniac w menu serwisowym ale za bardzo nie wiem co. Dałem nawet factory reset i wszystko poustawiałem z powrotem tak jak było wczoraj ale to nic nie daje.
Dodam że na kablu bez rutera mam pełne 12mb/s bez problemu sciąga i wszystko.

Bardzo proszę pomóżcie ponieważ nie wiem czy to jest jakaś usterka podlegająca gwarancji czy mozna cos zmienic.
Pozdrawiam.