Kategoria: Sieci i komunikacja »
Problem z hasłem CERBERUS P 6361
Od 1 do 4 z 4
Grzesko
Member
Utworzony: 2011.12.29 16:05
Witam wszystkich forumowiczów!
Zakupiłem router PENTAGRAM CERBERUS P 6361. Dzisjaj chciałem załozyć hasło, wszystko poszło pomyślnie wszytsko ładnie działa. Wpisuje hasło i tu zaczynaja się problemy. Poprawie wpisałem hasło, ustawienia też się zgadzały, a przy uruchomieniu przeglądarki przeglądarka każe mi skonfigurować połączenie, aby automatycznie pozyskiwało adres IP (mam tak ustawione, a problem się powtarza). Gdy zresetuje router z domyślnymi ustawieniami to wszystko działa, ale bez hasła i ze standardową nazwą PENTAGRAM. Moglibyscie mi pomoc w rozwiązaniu tego problemu?
Zgóry dziekuje za wszelką odpowiedz w tym watku :)
Zakupiłem router PENTAGRAM CERBERUS P 6361. Dzisjaj chciałem załozyć hasło, wszystko poszło pomyślnie wszytsko ładnie działa. Wpisuje hasło i tu zaczynaja się problemy. Poprawie wpisałem hasło, ustawienia też się zgadzały, a przy uruchomieniu przeglądarki przeglądarka każe mi skonfigurować połączenie, aby automatycznie pozyskiwało adres IP (mam tak ustawione, a problem się powtarza). Gdy zresetuje router z domyślnymi ustawieniami to wszystko działa, ale bez hasła i ze standardową nazwą PENTAGRAM. Moglibyscie mi pomoc w rozwiązaniu tego problemu?
Zgóry dziekuje za wszelką odpowiedz w tym watku :)
koti
Member
Utworzony: 2011.12.29 16:35
Jakie hasło zakładasz do wejścia na router czy zabezpieczasz wifi.
jak to przeglądarka wymusza autokonfiguracje IP????
Możesz to trochę jaśniej napisać.
Wysłany przez: Grzeskoa przy uruchomieniu przeglądarki przeglądarka każe mi skonfigurować połączenie, aby automatycznie pozyskiwało adres IP
jak to przeglądarka wymusza autokonfiguracje IP????
Możesz to trochę jaśniej napisać.
Grzesko
Member
Utworzony: 2011.12.29 16:46
Hasło nie ma nic do znaczenia tutaj bo może byc obojętnie. Przegladarka wymusza konfiguracje ponieważ takiego mam usługodawce, który wysyła takie powiadomienia. Daje nawet plik w pdf żeby poprawnie skonfigurować... Nie pamiętam dokładnie komunikatu, ale tam jest jak się wchodzi w panel sterowani->połaczenia sieciowe->połączenia lokalne->właściwości-> protokół TCP/IP-> własciwości i tam zaznaczyc aby automatycznie pozyskiwało IP i DNS, ale ja mam to zaznaczone, a błąd taki sam... :) Taka odpowiedz wystarczy?
Od 1 do 4 z 4